REAL GOLOM BENZEME SRUŠIO GRADSKE RIVALE: /

Zidaneu propao plan s Modrićem, ali ipak uspio stići do vrijednih bodova

Image
Foto: Profimedia

Šime Vrsaljko u pogonu je nakon godinu dana izbivanja s terena, a ovo mu je druga utakmica otkad se oporavio od teške ozljede

1.2.2020.
17:42
Profimedia
VOYO logo

22. kolo španjolske La Lige

Stadion Santiago Bernabeu, Madrid, 16:00

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid - Atletico Madrid

1:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid upisao je jako važnu pobjedu u gradskom derbiju protiv Atletico Madrida na svom Santiago Bernabeu. Junak Kraljevskog kluba bio je Karim Benzema koji je zabio pobjednički gol u 56. minuti na asistenciju Mendyja.

Zidane je započeo susret bez krila s petoricom veznjaka. Modrić je tako igrao naprijed bliže napadaču kako bi mogao sudjelovati u presingu. Šime Vrsaljko u pogonu je nakon godinu dana izbivanja s terena, a ovo mu je druga utakmica otkad se oporavio od teške ozljede.

Diego Simeone odlučio ga je uvrstiti u prvi sastav, baš kao i u prošlom kolu, kad je odigrao 87 minuta na desnom boku. Simeoneu je veliki deficit bio izostanak Joaoa Felixa koji se oporavlja od ozljede, a ne pomažu mu ni izostanci Ariasa, Diega Coste, Kokea i Gimeneza.

Image
[VIDEO] KRAMARIĆ ZABIO BAYERU: /

Pogledajte golgetersku majstoriju Vatrenog u dresu Hoffenheima

Image
[VIDEO] KRAMARIĆ ZABIO BAYERU: /

Pogledajte golgetersku majstoriju Vatrenog u dresu Hoffenheima

Correa će žaliti

U prvom dijelu imao je Atletico bolje šanse, a posebno može žaliti Correa za onom iz 42. minute kad je zapucao zicer u trenutku kad se našao oči u oči s vratarom Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključan trenutak utakmice dogodio se u 56. minuti kad je Benzema u mrežu zakucao sjajno dodavanje Mendyja s lijevog boka za pobjedu. Inače, Zidane je na početku prvog dijela prilagodio igru time što je ipak uveo krilne igrače Lucasa Vazqueza i Vinuciusa Juniora, a Modrić se vratio na svoju prirodnu poziciju.

Treba napomenuti i sjajnu gestu publike koja je na početku utakmice posvetila minutu šutnje Kobeju Bryantu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je ovom pobjedom ostao na vrhu La Lige, sa šest bodova i utakmicom više od Barcelone, dok je Atletico peti s 36 bodova, jednako kao i Getafe.


FT Gotovo je. Real je pobijedio golom Benzeme 1:0.

85' Ulazimo u posljednjih pet minuta utakmice plus sudačka nadoknada. U međuvremenu je Šime Vrsaljko zaradio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Evo jednog poznatog lica. Carrasco se vratio iz Kine u Atletico i upravo je ušao u igru umjesto Vitola.

55' Real vodi 1:0. Bila je to jednostavna akcija. Mendy je ubacio za Benzemu koji je u sredini izvrsno reagirao i zakucao loptu u mrežu. Sjajna akcija Kraljevskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Krenulo je prvo poluvrijeme. Vinicius je ušao umjesto Tonija Kroosa, a Lucas umjesto Isca za Real Madrid. Modrić se vratio na svoju prirodnu poziciju u srce veznog reda.

HT Gotov je prvi dio. Real i Atletico nisu uspjeli zabiti, ali čeka nas još uzbudljivih 45 minuta. Inače, Šime Vrsaljko u dobroj je formi i odigrao je dobro prvo poluvrijeme posebno u defenzivnom dijelu.

42' Na kraju poluvremena odlična šansa za Correu koji je izbio sam pred vratara Reala, ali nije imao dovoljno koncentracije za dobru završnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' Atletico je nanizao dvije sjajne prilike. Angel Correa pogodio je stativu nakon jako dobre prilike, a nekoliko minuta ranije Vitolo je zapucao jedan zicer. Atletico solidno igra u dosta oslabljenom sastavu.

10' Ramos je imao već dvije prilike, no nije pogodio loptu na dobar način. Prvi put nakon centaršuta s lijeve strane, a drugi put nakon uigrane akcije iz kornera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Počela je utakmica u Madridu, a prije toga vidjeli smo dirljive scene. Santiago Bernabeu održao je minutu šutnje za Kobeja Bryanta. Zaista je ovo bilo za naježiti se.


Madridski derbi Atletica i Reala uvijek je praznik nogometa, a pogotovo kad vidimo da su na terenu od prve minute dva hrvatska reprezentativca. Šime Vrsaljko u pogonu je nakon godinu dana izbivanja s terena, a ovo mu je druga utakmica otkad se oporavio od teške ozljede.

Diego Simeone odlučio ga je uvrstiti u prvi sastav, baš kao i u prošlom kolu, kad je odigrao 87 minuta na desnom boku. Simeoneu je veliki deficit izostanak Joaoa Felixa koji se oporavlja od ozljede, a ne pomažu mu ni izostanci Ariasa, Diega Coste, Kokea i Gimeneza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Luka Modrić je na posebnoj poziciji u postavi koju je u svom laboratoriju sintetizirao Zinedine Zidane. Sastav je to bez krila s petoricom veznjaka koji je Zidane predstavio u španjolskom Superkupu. Modrić tako igra naprijed bliže napadaču kako bi mogao sudjelovati u presingu.

Real Madrid trenutno vodi na tablici s 46 bodova, tri više od Barcelone, dok je Atletico tek peti s deset bodova manje od Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu Atletico Madrida i Real Madrida pratite uživo na portalu Net.hr

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo