HRABRA UTAKMICA / Hrvatska remizirala s Francuskom. Kramarić spasio Vatrene na prepunom Poljudu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Francuska je povela u 52. minuti golom Adriena Rabiota, a izjednačio je Andrej Kramarić iz jedanaesterca u 82. minuti

6.6.2022.
17:11
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 2. kola skupine 1 elitnog razreda Lige nacija Hrvatska je na Poljudu pred više od 30.000 gledatelja odigrala 1-1 protiv Francuske osvojivši prvi bod u skupini nakon uvodnog poraza od Austrije.

Francuska je povela u 52. minuti golom Adriena Rabiota, a izjednačio je Andrej Kramarić iz jedanaesterca u 82. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZANIMLJIVO... /

Poznati okupirali tribine: Nikad ne biste pogodili u čijem se društvu Slaven Bilić pojavio na Poljudu

Image
ZANIMLJIVO... /

Poznati okupirali tribine: Nikad ne biste pogodili u čijem se društvu Slaven Bilić pojavio na Poljudu

Hrvatska nogometna reprezentacija niti u devetom pokušaju nije uspjela pobijediti Francusku. "Vatreni" su protiv aktualnog svjetskog prvaka upisali šest poraza i tri neodlučena ishoda uz negativnu razliku pogodaka 9-20.

U odnosu na utakmicu protiv Austrije, Zlatko Dalić je napravio šest izmjena, od prve minute su u sastavu bili Livaković, Erlić, Vida, Barišić, Modrić i Budimir, a iz prvih 11 su ispali Ivušić, Pongračić, Ćaleta-Car, Sosa, Pašalić i Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kod Francuza je bilo dosta promjena u odnosu na utakmicu protiv Danske. Najveće francuske zvijezde Karim Benzema, Kylian Mbappe i Antoine Griezmann preselili su na klupu, a u momčad su uskočili Wissam Ben Yedder i Christopher Nkunku.

Image
Foto: Pixell

Kramarić spasio Vatrene

Prvo poluvrijeme ponudilo je tek po jednu priliku na obje strane. Hrvatska je mogla prva do gola. U 18. minuti je Kovačić sjajno uposlio Budimira koji je s lijeve strane sam krenuo prema francuskim vratima, no nije najbolje reagirao. Predugo je vagao i na kraju su Francuzi blokirali njegov udaraca. Napadač Osasune je mogao i uposliti Majera ili Brozovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tricolori" su u 31. minuti zabili, no strijelac Nkunku je bio u zaleđu. Osam minuta kasnije opasno je zaprijetio Diaby, ali je Livaković bio spreman. Francuska je povela u 52. minuti nakon brze kontre koju je u pogodak pretvorio Rabiot na sjajnu asistenciju Ben Yeddera. Izjednačio je Kramarić iz kaznenog udarca u 83. minuti.

Drugi susretu iz naše skupine Austrija - Danska počeo je tek u 22:15 zbog nestanka električne energije na stadionu Ernst-Happel. Na ljestvici skupine vode Austrija i Danska sa po tri boda, dok Hrvatska i Francuska imaju po bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući nastup "Vatreni" imaju 10. lipnja u Kopenhagenu protiv Danske, dok će se istog dana u Beču sastati Austrija i Francuska. Ovaj "mini ciklus" završava 13. lipnja susretima Francuska - Hrvatska, te Danska - Austrija. Posljednja dva kola na rasporedu su u rujnu.

---------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LIGA NACIJA, DRUGO KOLO, STADION POLJUD 20:45

HRVATSKA - FRANCUSKA 1:1

SASTAVI:

HRVATSKA: Livaković - Juranović, Erlić, Vida, Barišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Budimir, Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FRANCUSKA: Maignan - Pavard, Saliba, Kimpembe, Digne - Guendouzi, Tchouameni, Rabiot - Nkunku, Diaby - Ben Yedder.

---------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice!

90' + 3' - Sučić je dobio odličnu loptu Juranovića i izbio je sam pred Maignanom, ali je neprecizan bio

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 2' - Šteta što ranije nije pao gol, utakmica je sada potpuno otvorena i Vatreni svim silama traže gol.

90' - Rasplamsala se utakmica. Utakmica je ušla u sudačku nadoknadu i igrat će se četiri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Griezmann je sada sjajno reagirao na pogrešku Vatrenih i presjekao je jednu loptu, ali Livaković je izletio 30 metara od gola i spriječio ga u kontri. Na kraju je Griezmann stigao loptu i pucao, ali vrata su bila pokrivena i on je promašio.

87' - Vlašiiiiić! Hrvatska leti po terenu sada je Nikola protutnjao kroz sredinu i pucao s ruba kaznenog prostora, ali Maignan je skinuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - GOOOOOOOOOOOOL! KRAMARIĆ! Sjajno je naš napadač fintirao golmana, malo je zastao prije udarca, Maignan je krenuo u jednu stranu, a Andrej je loptu poslao u drugu.

82' - Penal za Hrvatsku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Kakav kraval. Hrvatska je odigrala sjajnu akciju Sučić je primio loptu i bio u jedan na jedan situaciji, Maignan mu je skinuo, ali je u nastavku akcije napravljen prekršaj na Kramariću. Sudac je prvo pokazao na penal, ali mu je javljeno da je u početku akcije Sučić bio u zaleđu. Nama se činilo da je to vrlo rubno zaleđe, ako uopće i je.

78' - Modrić ide van, ulazi Sučić, a Kovačića će zamijeniti Vlašić. Diaby izlazi Clauss ulazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Livaković je sada s dvije briljantne obrane spasio Vatrene. Griezmann je oba puta pucao s desne strane, i to nakon dobre kontre, ali naš je vratar spreman. Nije mogao vjerovati Francuz.

71' - Modriiiiiiiiić! Uzeo je Luka sam loptu, krenuo prema rubu kaznenog prostora, okrenuo par Francuza i pucao u desnu stranu Maignana, ali ovaj je to paradom skinuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Budimir je izašao, ulazi Andrej Kramarić. Može li nam Andrej donijeti barem remi?

65' - Malo su se konsolidirali Francuzi i preuzeli kontrolu, ali daleko je još kraj utakmice i svašta se stigne promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Griezmann ulazi umjesto Ben Yeddera, Tchouameni je vani Kamara ulazi. Majer je izašao kod nas i ušao Pašalić, a Oršić je zamijenio Brekala.

59' - Navalili su Vatreni, opsjedaju gol Francuske otkako su ovi zabili, ali nema pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - GOOOOOOOOOOOOOL! RABIOT! Sjajnu loptu u for dobio je Rabiot po desnoj strani od Ben Yeddera, protutnjao je do kaznenog prostora i onda šutirao i probio Livakovića.

50' - Još jedan promašaj Budmira, nije danas njegov dan. Šteta, da je bar jedan zabio bilo bi to sjajno i za Hrvatsku i za njegov status u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

45' - Francuzi su stisnuli malo sada obruč i pokušavaju povesti prije poluvremena, ali ne ide, dobro se brani Hrvatska.

40' - Opet Livaković skida, ovaj put je Tchouameni opalio s tridesetak metara, ali brani naš vratar.

40' - Livaković skinuo fantastičan udarac Diabyju, prodro je Francuz po lijevoj strani i šutirao iskosa, ali Livi skida.

35' - Ne možemo reći da su Francuzi bolji, čak su Hrvati konkretniji i agresivniji i do sada su bili opasniji od B momčadi Tricolora. No, da Nkunku nije bio 10 centimetara u zaleđu, Francuzi bi vodili.

31' - Nkunku je zabio, ali označeno je zaleđe i to opravdano.

28' - Ljudi dragi kako Kovačić igra! Okomit je, uništava Francuze u jedan na jedan situacijama, a proigravanja su mu brutalna. Sada je opet protutnjao po tko zna koji put i dao dobru loptu, ali ne prate ga baš suigrači.

24' - Pridigao se Nkunku i dobro je, a odmah je centrirao iz slobodnog udarca na Tchouamenija koji je pucao iz voleja i promašio gol.

22' - A joj što je Vida sada napravio. Ušao je Nkunkuu u noge i to škarama i čini se da ga je teže ozlijedio. Jako ružan start i dobio je žuti karton, sasvim zasluženo.

18 ' - Kakav promašaj Budimira. Kovačić je opet dao sjajno za Budimira, ovaj je krenuo sam prema golu, ali otišao je previše lijevo i pucao iz lošeg kuta te mu je Maignan obranio. Imao je u sredini samog Brozovića i Majera, ali ga nije proigrao. Brozović i klupa Vatrenih su podivljali zbog ovog promašaja.

17' - Modrić je fantastično proigrao Brekala, i to je već drugi put da stvaramo višak na lijevoj strani, ali oba puta je Brekalo upropastio akciju lošim centaršutom.

13' - Nevjerojatno! Kovačić je sjajno povukao kontru i dao u for za Budimira koje ispao sam pred vratarom Francuske, ali branič Tricolora mu je ušao i izbio loptu s noge.

12' - Diaby je dobio sjajnu loptu na desnoj strani, prevario je Barišića i centrirao na drugu stativu, a tamo su naši ipak izbili, da nisu bio bi to siguran pogodak.

10' - Malo su Francuzi sada preuzeli inicijativu, ali niti oni ne srljaju niti igraju preokomito. Boksačkim rječnikom, traje nekakvo ispitivanje snaga.

6' - Budimir je sada krenuo u dobar prodora, ali su ga "pojeli" Saliba i Kimpembe.

5' - Očekivana igra, Francuzi su odmah prepustili posjed Hrvatima, lopta se ne kreće prebrzo, ne žele Vatreni srljati jer Tricolori samo čekaju pogrešku kako bi krenuli u protuudar.

1' - Počela je utakmica na Poljudu...

---------

20:43 - Modrić danas obilježava 150. nastup za Hrvatsku. Tim povodom organizirana je lijepa koreografija na tribinama, a Kustić i Pletikosa su mu uručili svečani dres.

20:30 - Uoči utakmice kratko je izjavu dao Vedran Ćorluka, pomoćnik Zlatka Dalića. "Mislim da je ovaj sastav najbolji i najspremniji za ovog protivnika. S ovom trojkom u veznoj liniji, nema druge nego probati nametnuti se i kontrolirati igru. I naravno, moramo biti pažljivi oko kontranapada", rekao je Vedran Ćorluka za Novu TV.

Otkrio je i u kakvom su sastavi dečki nakon poraza od Austrije.

"Psihološki su dobro, nema drame zbog poraza. Ne koristimo fraze poput one da bi taj poraz mogao biti dobar za nas. Poraz nije dobar, nijedan poraz nije dobar, ali nema ljepše prilike od ove da se sve popravi već danas. Vjerujem da će je igrači i iskoristiti", rekao je Ćorluka.

19:30 - Francuzi će na Poljudu igrat s B momčadi. Nema im Pogbe, Benzeme, Mbappea, braće Hernandez, Griezmanna, Kantea, Varanea...

19:20 - Stigao je sastav Vatrenih za utakmicu s Francuskom! Dalić je priredio nekoliko iznenađenja. U obrani je stoperski par koji nikada nije igrao zajedno, Vida i Erlić, dok je u napadu postavio Majera, Budimira i Brekala.

18:25 - Glavni sudac utakmice je Talijan Marco Guida. On je Hrvatima sudio samo jednom do sada, protiv Cipra u rujnu 2014. godine i tada je Hrvatska pobijedila.

17:45 - Prema kladionicama favorit je Francuska, ali ne prevelik. Koeficijent na Tricolore je 2.20, dok je na Hrvatsku oko 3.80. Na izjednačen rezultat je 3.60.

17:00 - Izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za novinare otkrio i kako bi Hrvatska mogla izgledati protiv svjetskih prvaka na Poljudu.

"Livaković će krenuti od prve minute. Desni bok, osim Juranovića, nemamo drugo rješenje. Lijevi bok će krenuti Sosa ili Barišić. Na stoperu moramo probati Erlića, koji igra sjajno u Italiji. Tu su Vida i Šutalo koji su spremni. Vezni red Brozović, Kovačić i Modrić, a prema naprijed Brekalo, Kramarić, Majer ili Budimir, to ćemo još vidjeti. Napravit ću sigurno pet zamjena, moramo paziti kako se otvaramo jer su oni najopasniji kad protivnik ima loptu u posjedu. Igramo bez Gvardiola, Perišića, Muse i Livaje, puno nam toga fali", najavio je.

"Francuska kakva god bila bit će opasna. Varane je otpao, ali je došao Konaté koji je vjerojatno i bolji, otpao je Mbappé, ali je tu Nkunku koji je i brži i igra sjajnu sezonu u Leipzigu", kaže Dalić. Hrvatska bi protiv Francuske trebala istrčati u, za nas, klasičnoj 4-3-3 formaciji, a po prvi puta bi trebali gledati Erlića i Šutala u dresu Vatrenih:

Hrvatska (4-3-3): Livaković - Juranović, Erlić, Vida/Šutalo, Sosa/Barišić - Brozović, Kovačić, Modrić - Brekalo, Budimir/Kramarić, Majer.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo