TEŽAK PORAZ VATRENIH / Argentinci zasluženo u finalu: Hrvatska pala bez ispaljenog metka

Image
Foto: Pixsell.hr

Tekstualni prijenos utakmice Argentine i Hrvatske možete pratiti u tektualnom prijenosu uživo na našem portalu Danas.hr

13.12.2022.
7:30
Pixsell.hr
VOYO logo

Nogometaši Hrvatske neće drugi put u nizu igrati u finalu svjetskog prvenstva, u polufinalnom dvoboju u Lusailu Argentina je pobijedila s uvjerljivih 3-0 (2-0).

Julian Alvarez je postigao pogotke u 39. i 69. minuti, dok je Messi bio strijelac u 34. iz jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelo prvo poluvrijeme odigrano je vrlo oprezno s obje strane, no Argentina je unatoč tome imala veliku prednost od 2-0. Za to je najzaslužniji bio mladi, 21-godišnji napadač Alvarez koji je u 34. minuti iznudio jedanaesterac kojeg je u 1-0 pretvorio Lionel Messi. Sudac Orsato jedanaestercem je prethodno okarakterizirao sudar Alvareza i Dominika Livakovića.

Image
I on je rekao svoje /

Gibon Kent u ZOO-u u Zagrebu prognozirao ishod utakmice Argentina-Hrvatska

Image
I on je rekao svoje /

Gibon Kent u ZOO-u u Zagrebu prognozirao ishod utakmice Argentina-Hrvatska

Kobnih pet minuta

Samo pet minuta kasnije već je bilo 2-0, a poentirao je spomenuti Alvarez nakon kontranapada. Juranović i potom Sosa nisu uspjeli riješiti situaciju u hrvatskom šesnaestercu, a Alvarez je postigao pogodak za veliko argentinsko slavlje koje je moglo biti i veće na samom kraju prvog dijela, ali je udarac Mac Allistera obranio hrvatski vratar Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je Hrvatska krenula na sve ili ništa. Ušli su Vlašić, Petković i Oršić, no bliže je pogotku bila Argentina koja je novi, treći, zabila u 69. minuti. Opet je strijelac bio Alvarez, ali sve je pripremio fantastični Messi koji je prošao Gvardiola i asistirao za konačnih 3-0.

U nedjeljnom finalu (16 sati) Argentina čeka pobjednika polufinalnog dvoboja Francuske i Maroka koji se igra u srijedu (20 sati). Hrvatska će u subotu igrati utakmicu za treće mjesto, u 16 sati, protiv poraženog iz drugog polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina će u nedjelju loviti treću svjetsku krunu u povijesti. Svjetski prvaci bili su 1978. i 1986. godine, dok su posljednji put finale igrali 2014. godine kada su u finalu poraženi od Njemačke.

UŽIVO!

Argentina - Hrvatska 3:0

Argentina - Martinez, Tagliafico, Otamendi, Romero, Molina, Fernandez, Paredes, De Paul, Mac Allister, Alvarez, Messi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Livaković, Sosa, Gvardiol, Lovren, Juranović, Kovačić, Brozović, Modrić, Perišić, Kramarić, Pašalić

-------------------------------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' Kombinirali su Oršić, Livaja i Majer, a veznjak Rennesa s 20-ak metara puca u Martineza.

85' Najbolja prilika za Hrvatsku! Korner izveo Majer, prenio Perišić, a na drugoj strani malo zakasnio Lovren. Ipak ništa od počasnog gola

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' Hrvatska se igra raspala. Opet je ostao Mac Allister sam, ali nije bio precizan. Sreća za Livakovića i Vatrene.

81' Lijep trenutak na tribinama. Izlazi Luka Modrić, a ulazi Lovro Majer. Tribine su Modrića pozdravili ovacijama usprkos činjenici da nam se sprema težak poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Sada su lijepo kombinirali Oršić i Perišić te se krilo Dinama oslobodilo na rubu kaznenog prostora no njegov udarac odlazi metar preko gola.

75' Novi udarac Perišića. Opet s 30 metara. Odlazi daleko preko vrata. Hrvatska djeluje bezidejno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' Slobodan udarac s 30 metara. Perišić snažno puca, Martinez siguran na vratima.

68' Novi gol Argentine! Messi se odhrvao Gvardiolu i po boku prošao. Vratio je loptu u peterac gdje je opet Alvarez i to je 3:0. Potopili su nas Argentinci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Opet je Argentina opasna iz kontre. Vrlo rizično igramo i to otvara puno prostora kojeg srećom još nisu iskoristili u drugom dijelu. U već par navrata Nikola Vlašić sjajno zatvara te protuudare.

62' Opasno je bilo pred golom Argentine! Dobar centaršut stiže do Lovrena koji ne uspijeva sasvim dobro dohvatiti loptu no stvara kaos u obrani. Ipak Argentincima se lopta odbija te oni čiste opasnost. Opet se čuju hrvatski navijači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' Velika prilika za Argentinu. Razigrali su Messi i Alvarez u našem kaznenom prostoru i Leo je ostao sam na 8 metara iz kosa, no brani Livaković.

55' Kovačić igra sjajno, a sad mu dobro sekundira i Vlašić. Vatreni izgledaju življe no bez prilike. Igra Hrvatska sada s jako puno rizika. Opet su Argentinci pobjegli u kontru, ali ovog puta je spasio Gvardiol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' Zanimljiva zamjena u redovima Vatrenih. Izašao je Brozović, a ušao Petković. Vidjet ćemo što smjera Dalić jer sad imamo čak 5 ofenzivaca.

47' Nikola Vlašić u svom prvom posjedu stvara nered u obrani Argentine. Iznudio je slobodan udarac, ali Modrićev centaršut završava u Martinezovim rukama. Odmah zatim na drugoj strani Alvarez puca iz daljine, ali Livaković siguran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počinje drugo poluvrijeme. Izašli su Sosa i Pašalić, ušli Oršić i Vlašić. Dalić čini se mijenja formaciju.

45' SJAJNA PRILIKA ZA HRVATSKU! Pucao je Modrić, odbilo se od bloka, ali opet njemu. Odigrava za Juranovića koji zavrće u sredinu a lopta zamalo vara Martineza. Na odbijenu natrčava Pašalić no suci dižu zastavicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' Opet opasna Argentina! Ovog puta Mac Allister puca, a Gvardiol rukom odbija. Doduše bila je uz tijelo pa je korner. Iz kornera opet potpuno sam ostaje Mac Allister no Livaković brani iz blizine. U velikim smo problemima. Hrvatska je u nokdaunu no drži se na konopcima. Treba preživjeti do poluvremena.

39' Što se sad dogodilo? Hrvatska je imala korner koji je loše izveden, a onda su Argentinci jurnuli u kontru. Tri naša igrača nisu uspjela zaustaviti Alvareza i on iz blizine matira Livakovića! Sad nam treba čudo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' Penal za Argentinu. Pobjegao je Alvarez i Livaković ga je morao rušiti. Messi puca i gol za Argentinu.

30' Sjajna akcija Vatrenih! Išla je s jedne strane na drugu i došlo je do izolacije Perišića koji pokušava lobom, ali odlazi malo preko vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' Odličan prodor Matea Kovačića iznjedrio je slobodan udarac za Vatrene na 30 metara. Ubačaj Modrića otklonila je obrana, a onda je sijevnula kontra koju pak pred našim vratima sprječava Luka Modrić nakon trka od 60 metara. Bravo Luka!

25' Sjajan udarac Alvareza s 25 metara no Livaković je spreman i brani uz manje poteškoće. Vatreni moraju ovog momka držati na oku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23' Evo jedne nesigurne reakcije u našoj obrani. Nesporazum Gvardiola i Livakovića i loše ispucavanje dovelo je Vatrene u problem, ali Juranović stiže očistiti.

19' Jedna polukontra Hrvatske krenula je preko Modrića i stigla do Kovačića koji u trenu biva zatvoren s čak tri igrača Argentine. Odmah su to zaustavili žestokim faulom. Za sada ne uspijevaju parirati igrom, ali zato su vrlo disciplinirani u obrani.

15' U prvih 15 minuta Hrvatska dominira posjedom (63-37) no za sada nema udaraca prema golu ni s jedne strane. Sada su Vatreni imali korner no kombinacija Juranovića i Modrića je završila ubacivanjem sa strane za Martineza.

10' Stvara Hrvatska dosta problema Argentini organiziranim pritiskom na njihovu zadnju liniju. Osobito je rastrčan Kramarić.

7' Evo tenzija na terenu! Hrvatska je lijepo izašla iz presinga, a žestok start Moline na Kovačiću nije kažnjen, ali je zato Pašalić nezgodno udario Tagliafica te je malo zaiskrilo na terenu.

4' Jedno opasno proigravanje Messija, ali Livaković je budan i hvata to ispred napadača Argentine.

3' Početnih par minuta prolazi u ispitivanju snaga. Na otvaranju Hrvatska stoji u dva bloka i napadači povremeno iskaču u presing. Izgleda to dobro.

0' Počela je utakmica! Hrvatska ima prvu loptu.

Stigli su sastavi!

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 20 sati igra svoje drugo polufinale Svjetskog prvenstva za redom. Ovoga puta protivnik je moćna Argentina predvođena Leom Messijem.

Izabranici Zlatka Dalića u četvrtfinalu slavili su protiv Brazila nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i tako izbacili prvog favorita ovog natjecanja.

Protiv Hrvatske više nitko nije favorit

Brazil je protiv Hrvatske bio apsolutni favorit i Vatrenima su se davale minimalne šanse. Izabranici Zlatka Dalića cijelom su svijetu pokazali da protiv Hrvatske nitko nije favorit i da čak niti jedna Argentina koju predvodi Leo Messi neće protiv Hrvatske proći jednostavno.

"Očekujemo tešku utakmicu, Hrvatska je odlična momčad, vide se njihovo zajedništvo, ali ne treba uspoređivati utakmicu od prije četiri godine," kazao je izbornik Argentine.

"Svi se Argentinci nadaju pobjedi, igramo za svoj narod, za svoju obitelj. Sretni smo zbog svojih navijača, znamo što se od nas očekuje. Što se tiče Hrvatske imaju specifičnu igru, nit se stalno brane, niti stalno napadaju. Imaju odličnu momčad, dugu nogometnu tradiciju," dodao je.

'Argentina izgleda sjajno'

"Analizirali smo njihove utakmice, Messi je u velikoj formi. Ima i podršku suigrača koji su agresivni i borbeni. Izgledaju sjajno. Sutra očekujemo još bolju, još kompaktniju Argentinu nego u utakmici protiv Nizozemske".

"Imaju veliki pritisak, imat će i veliku podršku navijača. Nama je to hendikep, ali nećemo se žaliti, idemo igrati polufinale s jednom od najvećih reprezentacija koje predvodi jedan od najbolji igrača svijeta".

Dalić je istaknuo kako hrvatska vrsta ima širinu što se pokazalo na ovom turniru kada su igrači s klupe mijenjali situaciju na terenu. Tekstualni prijenos utakmice Argentine i Hrvatske možete pratiti u tektualnom prijenosu uživo na našem portalu Danas.hr

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo