PRIJETIO IM POTOP / Hajduk poražen u Španjolskoj, Splićanima će trebati čudo u uzvratu!

Image
Foto: Grafika RTL.hr - Profimedia.hr - Ivo Cagalj/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice Villarreal - Hajduk pratite uživo na našem portalu

18.8.2022.
8:48
Grafika RTL.hr - Profimedia.hr - Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Villarreala svladali su Hajduk 4-2 (4-1) u Valenciji, u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige te time zakoračili prema grupnoj fazi ovog natjecanja.

Uzvratna utakmica odigrat će se na Poljudu idućeg četvrtka. Inače, utakmica u Valenciji je počela ranim pogotkom Hajduka, već u drugoj minuti strijelac je bio Stipe Biuk. No, do kraja poluvremena španjolski sastav nije samo preokrenuo rezultat, već je zabio četiri pogotka, Morales u 14. i 36., autogol Livaje u 19. te Gerard Moreno u nadoknadi prvog dijela. U 85. minuti Fossati je realizirao jedanaesterac za konačnih 4-2 španjolskog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatan početak Splićana

Početak utakmice je bio gromovit s obje strane. U prvom napadu je odmah zaprijetio Chukwueze, ali nije pogodio. Na drugoj strani je, nakon točno minutu i pol, precizan, pak, bio Stipe Biuk. Kvalitetnu loptu pred domaća vrata je uputio Livaja, a Biuk je spretno, iz blizine, zatresao mrežu za vodstvo Hajduka.

Prilično ravnopravno se igralo nakon toga. Hajduk nije bio inferioran na travnjaku, ali je Villarreal unatoč tome preokrenuo rezultat premda nije stvorio posebno žestoki pritisak prema Splićanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je u 14. minuti Morales pogodio za 1-1, premda je bio okružen brojnim igračima Hajduka u gostujućem šesnaestercu, dok je pet minuta kasnije već bilo 2-1. Ubačenu loptu iz slobodnog udarca Livaja je nespretno proslijedio u vlastitu mrežu.

Raspad sustava u samo 25 minuta

Tu nije bio kraj mukama Hajduka u prvom poluvremenu koji je nakon toga iznimno teško dolazio do lopte i kreirao suvisle napadačke akcije. Isto tako, obrambeno se činilo da Splićani nikako ne mogu zaustaviti Villarreal kada se domaćin odluči za pravi napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabila je tako španjolska momčad, koja je prošle sezone igrala polufinale Lige prvaka, još dva pogotka do kraja poluvremena. U 36. minuti je Chukwueze poslao odličnu asistenciju, a drugi pogodak na susretu je postigao Jose Luis Morales koji je projurio kraj nepostojeće obrane Hajduka. U nadoknadi prvog dijela sijevnuo je kontranapad kojeg je kraju priveo Gerard Moreno golom za 4-1.

Nešto bolje je Hajduk otvorio drugo poluvrijeme. U uvodnim minutama nastavka Hajduk je složio dvije suvisle akcije prema naprijed, no i dalje je Villarreal izgledao da u svakoj sekundi kontrolira događanja na travnjaku gradskog stadiona u Valenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu najopasniji po Hajduk je bio Baena koji je dva puta zaprijetio udarcima s vrha šesnaesterca, a čim je ušao u igru pokušao je za domaćina peti gol zabiti i Lo Celso.

Ozljeda Kalinića i penal nade

U 79. minuti u igru su za Hajduk ušli Fossati i Kalinić te su vrlo brzo nakon toga bili u središtu pozornosti. Naime, domaći igrač Mandi je, u svom šesnaestercu, laktom zahvatio Kalinića po glavi i time skrivio jedanaesterac, a siguran je s bijele točke bio Fossati za smanjenje na 2-4. Nakon primljenog udarca Kalinić je, obliven krvlju, napustio igru te ga je zamijenio Atanasov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici Hajduk je mogao zabiti i treći pogodak, no malo je neprecizan bio Krovinović te je sve završilo s dva gola plusa na stranu Villarreala.

Inače, u ovom susretu je Villarreal bio domaćin u obližnjoj Valenciji budući da nije mogao ugostiti Hajduk na svom stadionu koji se preuređuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratna utakmica na Poljudu na rasporedu je idućeg četvrtka, a ukupni pobjednik izborit će plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

UŽIVO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Villarreal - Hajduk 4:2

Villarreal: Reina - De la Fuente, Cuenca, Mandi, Pedraza - Chukwueze, Coquelin, Morlanes, Buena - Gerard Moreno, Morales

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk: Kalinić - Borevković, Awaziem, Elez - Mikanović, Grgić, Krovinović, Sahiti, Melnjak - Biuk, Livaja

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+4 Gotov je dvoboj. Hajduk je pogotkom u završnici kupio tračak nade za uzvrat u kojem će Splićanima trebati čudo.

89' Novi opasan pokušaj Hajduka. Krovinović je potegao s 20 metara iz kosa no lopta prolazi malo pokraj vrata!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' Evo opet Hajduka! Splićani love treći gol. Atanasov je ubacio nakon jednog prekršaja, a obrana Španjolaca u posljednji trenutak izbacuje u korner.

83' Nakon duela Nikole Kalinića i domaćeg stopera Mandija napadaču Hajduka se otvorila velika posjekotina ispod oka, a Splićani su dobili penal. Kako nema Livaje, Fossati je pucao i pogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Kakva šansa sada. Ubačaj iz kuta na drugu vratnicu, Cuenca vratio u sredinu, a Hajdukova obrana krajnjim naporom sprjećava napadače Villarreala da gurnu loptu u mrežu

75' Nakon desetak minuta zatišja Španjolci ponovno prijete. Chukwueze se sjurio s desne strane prema sredini i snažnim udarcem gađao kut, ali brani Kalinić još jednom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' Velika šansa za Villarreal. Nakon jedne pogreške na sredini terena Španjolci u tri poteza dolaze pred vrata, ali Moralesov udarac blokira obrana Splićana

63' Opasan pokušaj Lo Celsa koji je tek ušao. Pucao je s ruba kaznenog prostora, ali ovog puta njegov snažan udarac lovi vratar Hajduka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Novi dolazak Hajduka u kazneni prostor Španjolaca. Biuk dobrim driblingom radi razliku ali njegov ubačaj bek Villarreala izbacuje u korner. Iz ubacivanja iz kuta se nije rodilo ništa dobro. Prekršaj za Španjolce

54' Opasan udarac Buene s 20 metara, ali brani Kalinić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' Svaki napad Villarreala miriše na gol. Opet je bilo opasno, ali Morenov pas lovi Melnjak

48' Evo dobre situacije za Hajduk. Melnjak našao Biuka u lijepoj kombinaciji, ali udarac mladog krila odlazi od bloka u korner. Iz kornera Hajduk stvara malo panike u obrani Španjolaca, ali izglednu situaciju prekida sudac koji sudi zaleđe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počeo je drugi dio i odmah panika u kaznenom prostoru Hajduka. Duga lopta u prostor i Morales zamalo dolazi do trećeg svog gola

45' Novi gol za Villarreal! Nakon loše izvedenog kornera Hajduka, Villarreal odlazi u kontru, a sam samcat ostaje Gerard Moreno i mirno gura loptu u mrežu. Potop Hajduka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' Opet velika šansa za Villarreal! Buena iz slobodnog udarca gađa na drugu stativu, ali De la Fuente ne zahvaća dobro loptu

36' Goool! Villarreal slomio Splićane još jednom! Chukwueze sjajnom loptom pronalazi Moralesa koji iz prve hvata Kalinića na krivoj nozi.

34' Chukwueze opet muči Hajdukovu obranu. Okružen dvojicom uspjeva naći Moralesa koji je ipak prekratak u skoku

32' Koliko Villarreal dominira na terenu, toliko Torcida dominira na tribinama. Ori se Hajduče, Hajduče. Splitska momčad je malo živnula u posljednjih 7,8 minuta.

30' Evo opet Hajduka. Dobro se oslobodio Biuk na krilu, a potom našao Krovinovića u sredini. Veznjak Hajduka je snažno potegao s 25 metara, ali Reina siguran

29' Nakon dugo vremena Hajduk se pojavio u kaznenom prostoru španjolske momčadi. Ubacio je Krovinović, ali Melnjak iz solidne pozicije ne uspijeva dobro zahvatiti loptu.

24' Hajduk djeluje dosta potreseno. Dva nespretna i nesretna gola su Splićane izbacili iz ritma te nakon odličnog otvaranja Bili izgledaju dosta izgubljeno. Svaki Villarrealov napad izgleda opasno, a Hajduk se muči s organiziranim prelaskom centra.

19' Nakon ubačaja s desne strane Livaja u svom kaznenom prostoru zahvaća loptu i pogađa mrežu vratara Kalinića. Villarreal okrenuo sve u četiri minute

15' Gol za Villarreal! Morales je ispremješao obranu Hajduka i udarcem koji se odbija od Borevkovića i završava u kutu Kalinićevog gola

13' Jedna kontra Hajduka je krenula preko Sahitija koji traži Livaju u sredini no on je ne može primiriti loptu i u nastavku akcije radi faul za žuti karton.

10' Novi problemi za Hajdukovu obranu dolaze s desne strane španjolskog napada. Ovog puta Morales nalazi prostor za ubačaj, ali Borevković na vrijeme čisti

7' Opet dobra situacija za Hajduk! Krovinović je pronašao Grgića, a on je u kaznenom prostoru našao Livaju ovaj ostavio povratnu loptu, ali Melnjak pogađa u blok.

4' Chukwueze stvara velike probleme Melnjaku. Već drugi put prolazi pokraj njega, puca iz kosa, ali brani Kalinić

3' GOOOOL!!! Povukao je Livaja s desne strane pucao pomalo traljavo, ali Stipe Biuk zatvara na drugoj stativi i Hajduk vodi 1:0

1' Zaprijetio je opasno Chukwueze s desne strane ali lopta prolazi pokraj vrata

0' Počeo je susret.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Splitski Hajduk će večeras od 20:45 pokušati izboriti prvi vlak koji bi ga približio skupinama Konferencijske lige, a protivnik će biti španjolski Villarreal. Današnji domaćin je ogroman favorit i ne treba bježati od toga, no šanse postoje, premda su minimalne.

Pretprošle sezone u Europa ligi su izbacili Dinamo u četvrtfinalu natjecanja kojeg su poslije osvojili nakon uspješnijeg raspucavanja s bijele točke protiv Manchester Uniteda. Prošle sezone su dogurali do polufinala Lige prvaka što samo po sebi dovoljno govori. Villarreal je osvojenim sedmim mjestom u španjolskom prvenstvu izborio play-off Konferencijske lige, dok je Hajduk morao izbaciti portugalsku Vitoriju kako bi došao na zadnju stepenicu pred ulazak u skupine.

Hajdukov trener tvrdi kako Bijeli moraju biti hrabar, imati zajedništvo i boriti se.

Image
PRAVO BOGATSTVO /

Prođe li Hajduk Villareal ne čeka ga samo Konferencijska liga: Evo koliko će Bili zaraditi u slučaju prolaska

Image
PRAVO BOGATSTVO /

Prođe li Hajduk Villareal ne čeka ga samo Konferencijska liga: Evo koliko će Bili zaraditi u slučaju prolaska

"Ako pogledate postignuća Villarreala, da, ovo je najveća utakmica u mojoj karijeri. Prošle sezone bili su među četiri najbolja kluba u Europi. Ovo je ogroman izazov. Ne slušam što pričaju oni koji kritiziraju naš nastup u derbiju, moramo se spremati za iduću utakmicu. Moramo igrati hrabro i ne smijemo se skrivati. Igramo protiv jedne od najboljih ekipa. Ako budemo imali zajedništvo i budemo se borili, već smo na neki način pobijedili. Uz maksimalan trud svih, možemo i do rezultatske pobjede", rekao je Dambrauskas

Svjestan je da su igrači Villarreala klasa i nada se da će se njegovi igrači moći nositi s njima.

"Emeryja ne treba posebno predstavljati. Jedan je od najvećih trenera na svijetu. Na svakoj poziciji ćemo se boriti protiv igrača koji su skuplji od nas i pokazali su da mogu igrati protiv same elite. Ako se moji igrači uspiju nositi s njima, to je već pobjeda. Vezni red je jako dobar, Dani Parejo i Capue, jedan igra više prema naprijed, ali obojica mogu odigrati pas u dubinu. Napadači Gerard Moreno i Pino su jako dobri jedan na jedan, a mogu i napasti dubinu", poručio je Hajdukov trener.

Hajdukov veznjak kaže da je velika čast igrati ovu utakmicu.

"Imao sam sreću da sam odigrao puno velikih utakmica, derbije u portugalskoj ligi, u Championshipu i Premier ligi, ali ovu utakmicu ne bih uspoređivao s nijednom. Sada smo u play-offu s Villarrealom, to je velika čast i tako se trebamo ponašati na terenu. To što nismo favoriti možda je, a možda i nije olakšavajuće. Mislim da u svaku utakmicu treba ući sa 100 posto, ne podcijeniti nikoga ni kada si favorit, ni precijeniti protivnika", rekao je uzbuđeni Krovinović.

Tekstualni prijenos utakmice Villarreal - Hajduk pratite uživo na našem portalu.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo