[FOTO] DINAMO - HAJDUK 1-0; / Modri jesenski prvaci, Kadzior sjajno zabio iz slobodnjaka

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Dinamo je slavio protiv Hajduka sa 1-0

16.12.2018.
16:50
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo


DINAMO - HAJDUK 1-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Livaković - Dilaver, Theophile, Perić, Musa - Šitum, Gojak, Olmo, Kadzior, Moro - Petković

HAJDUK: Posavec - Tudor, Mikulić, Vučur, Bradarić - Nejašmić, Hamza, Caktaš - Jradi, Jairo - Delić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: Kadzior (49.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

U derbi utakmici 18. kola Prve HNL Dinamo je u u nedjelju u Zagrebu pobijedio Hajduk s 1-0 (0-0).

Nogometaši Dinama pobjedom nad najvećim rivalom okončali su jesenski dio prvenstva u HNL ligi u kojoj uvjerljivo vode sa 45 bodova, dok je Hajduk novim porazom zaokružio svoju "sumornu jesen" u kojoj je četiri posljednje utakmice igrao u Poljudu pred praznim tibinama, ispao u četvrtfinalu Kupa, te se pred nastavak proljetnog dijela prvenstva u veljači sa 23 boda nalazi tek na šestom mjestu Prve HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
SINIŠA OREŠČANIN NAKON SVOG PRVOG DERBIJA S DINAMOM: /

Trener Bijelih obratio se javnosti

Image
SINIŠA OREŠČANIN NAKON SVOG PRVOG DERBIJA S DINAMOM: /

Trener Bijelih obratio se javnosti

Galerija

U prvom poluvremenu dominirali su Modri

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji nogometaša Dinama koji su mogli povesti već u 35. sekundi u kojoj nakon ubačaja Gojaka Petković puca po travi ali lopta odlazi pored vratnice. U 29. minuti Šitum sjajno proigrava Gojaka koji se našao sam pred vratarom Hajduka ali Posavec brani njegov udarac s udaljenosti od pet metara nogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su prvu prigodu i jedini udarac na gol u prvom dijelu uputili u 35. minuti kada se Jairo u solo prodoru probio kroz obranu Dinama i iskosa d desne strane gađa ravno u dobro postavljenog Livakovića.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kadzior s 25 metara udaljenosti

Dinamo je došao u vodstvo u 49. minuti nakon što je Poljak Kadzior iz slobodnog udarca s udaljenosti od 25 metara prebacio živi zid i neobranjivo pogodio u lijevi kut nemoćnog golmana Posavca.

Dinamo je nakon vodstva prepustio terensku inicijativu gostima iz Splita koji su u 80. minuti imali najizgledniju prigodu za izjednačenje ali je rezervni igrač "bjelih" Teklić, koji je zamijenio kapetana Caktaša, nakon što je prešao Mora tukao ravno u Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je odigran na stadionu Maksimir, a sudio je pred 11.100 gledatelja Ivan Bebek iz Rijeke.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVA JE UTAKMICA: Dinamo je jesenski prvak države.

90' - Sudačka nadoknada je 5 minuta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Najbolja prilika za Hajduk u drugom dijelu! Teklić je napravio pravi dar - mar u obrani Dinama, ušao u šesnaesterac i snažno pucao po podu. Bilo je to blizu.

76' - Zadnja izmjena i kod Dinama. Petković ide na klupu, a posljednjih dvadesetak minuta dobio je Mario Gavranović koji će svojom agresivnošću u napadu pokušati podignuti igru modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Posljednja promjena kod Hajduka. Oreščanin baca sve karte u napad, iz igre je izašao Jairo, a Gyurcso je umjesto njega na travnjaku Maksimira.

69' - Promjena kod Dinama. Bjelica je izvadio Šituma, a umjesto njega ubacio sjajnog Oršića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Kakav pokušaj Petkovića, atrakcija. Opet je napadač Dinama pokušao škaricama, ali nije uspio dovoljno dobro zahvatiti loptu pa Posavec nije imao pretežak zadatak u otklanjanju ove opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[nethr_galerija url="https://net.hr/sport/nogomet/spektakl-na-tribinama-navijaci-zapalili-utakmicu-najveci-hrvatski-derbi-u-svom-punom-sjaju/]

62' - Problemi za Oreščanina. Caktaš je izašao zbog ozljede, a umjesto njega ušao je Teklić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Novi pokušaj Dinama. Hajduk je prvo imao sjajnu kontru 4 na 1, ali je Hamzi lopta ostala iza leđa pa je prilika propala. Međutim, nakon toga Olmo je primio loptu ispred gola Hajduka, negdje oko 16 metara od gola, brzinski se snašao i probao, ali je pucao visoko iznad gola.

Image

Zagreb: Atmosfera na utakmici između Dinama i Hajduka 16.12.2018., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Photo: Igor Soban/PIXSELL

57' - Grmi s tribina, navijači su prebacili u višu brzinu, sjajna zvučna kulisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Prva promjena kod Hajduka. Iz igre je izašao Jradi, a umjesto njega ušao je Palaversa.

54 - Dinamo se razigrao nakon gola, izgleda sad to puno bolje. Petković je probao dubinskom loptom pronaći Olma, no stoperi Hajduka su u zadnji čas uspjeli intervenirati i prekinuti sjajan pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Žuti karton za Olma. Španjolac koji privlači skaute klubova diljem Europe u jednom duelu je povlačio Caktaša za dres i Bebek mu je odlučio dati javnu opomenu.

49' - GOOOL: Kadzior je iz slobodnjaka za 1-0 Modrih. Sjajno otvaranje Dinama nastavka. 'Dinamo, Dinamo', ori se s Maksimira. Postavio je loptu na kojih 20-ak metara, zaletio se i majstorski lijevom nogom pogodio uz lijevu stativu.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME:

45' Kraj prvog dijela!

45' Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

42' Malo je živnuo Hajduk, traže priliku preko Jradija, ali zasad bezuspješno. Navijači Dinama izvjesili su transparente s porukama. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Image
Foto: PIXSELL

40' Prekršaj Vučura nije završio žutim kartonom, ali igrači Dinama protestiraju jer misle da je morao.

38' Živa je utakmica, puno kombiniranja i dodavanja, ali i puno izgubljenih lopti. Dugo nismo gledali ovako dobar derbi.

35'Velika prilika za Hajduk! Solo prodor Jairoa kroz cijeli desni dio obrane Dinama rezultirao je udarcem, ali brani to dobro postavljeni Livaković.

34' Opalio je Šitum iz kosa, ali uhvatio je Posavec loptu i spriječio vodstvo Dinama!

30' Šitum je opalio s nešto više od 20 metara, ali to odlazi jako daleko od gola. Imao je veznjak Dinama i bolji riješenja.

29' Velika prilika za Dinamo! Posavec je u zadnji čas nogom spriječio pokušaj Gojaka!

27' Nakon početka u visokom tempu sada se igra dosta rigidno, na sredini terena i uz puno prekršaja. Kao da se čeka da neka od obrana pukne.

24' Delić se pokušava ubaciti iza leđa Theophilea koji igra na za njega neprirodnoj poziciji, ali igrač Dinama to zasad dobro anticipira.

21' Žuti karton dobio je Musa. Bebek nije zaboravio prekršaj nakon kojeg je pustio prednost za Hajduk i igrač Dinama upisan je u njegovu bilježnicu.

19' S tribina grmi navijanje navijača oba kluba, na terenu atmosfera ipak nešto mirnija iako se igra s puno kontakta.

Image
Foto: PIXSELL

Zagreb: Navijači na utakmici između Dinama i Hajduka 16.12.2018., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Photo: Igor Soban/PIXSELL

16' Delić se našao u dobroj prilici nakon ubačaja, ali zasutavljen je sudačkom zastavicom.

14' Pokušao je Olmo iz slobodnog udarca, ali otišlo je to preko vrata Hajduka. Zasad nitko nije posebno dominantan, osim prilike Petkovića s početka nije bilo izglednih situacija.

11' Pokušavaju igrači Hajduk brzim protokom lopte kroz sredinu terena uhvatiti braniče Dinama van njihovih pozicija, ali zasad uspjevaju samo izgubiti loptu.

9' Žuti karton za Tudora zbog prekršaja na Olmu. U početnih devet minuta ovo je već treći puta da ga je Olmo prošao, očito je igrač Hajduka izgubio živce.

6' Visoko stoji Hajduk, sada je u dobroj prilici bio Delić koji je pritisnuo Dilavera, ali se iskusni stoper ipak uspio izvući.

4' Prvi puta je Hajduk došao pred vrata Dinama i Caktaš je odmah sjajno proigrao Jairoa u kaznenom prostoru, ali ovaj nije uspio iskontrolirati loptu i propala je prilika.

3' Utakmicu s tribina prati oko 10 tisuća gledatelja.

Image
Foto: PIXSELL

Zagreb: Navijači na utakmici između Dinama i Hajduka 16.12.2018., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Photo: Igor Soban/PIXSELL

1' Odmah velika prilika za Dinamo! Ubacio je Gojak koji je probio lijevu stranu Hajdukove obrane, a pokraj gola pucao je Petković.

1' Počela je utakmica!


Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo