BAYERN NIJE USPIO IZVESTI ČUDO: / Bavarski gigant i PSG odigrali sjajnu utakmicu u Munchenu

Image
Foto: AFP

PSG i Bayern izborili su drugu fazu Lige prvaka u skupini B.

5.12.2017.
22:38
AFP
VOYO logo

BAYERN - PSG 3-1

Druga utakmica u skupini B

Celtic - Anderlecht 0-1


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je Bayern 2-0 do 50. minute. Imali su Bavarci i 3-1, napadali, bili blizu pogotka za 4-1, ali je na kraju moćni bavarski stroj, koji je na krilima mladog 23-godišnjeg Francuza Corentina Tolissa porazio Neymara i PSG, ipak ostao prekratak. Na kraju u drugu fazu natjecanja Bavarci idu kao druga momčad skupine B jer su izgubili u prvoj utakmici u Parizu od PSG-a 3-0. Ali, idemo redom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[VIDEO] LUDNICA U LIGI PRVAKA: Chelsea ispustio prvo mjesto, Atletico ostao bez osmine finala, Juventus se izvukao

https://streamable.com/mcgih

I prije zadnjeg kola PSG i Bayern su prošli dalje, a u međusobnom susretu u Munchenu borili su se za prvo mjesto u skupini. PSG je uoči utakmice imao tri boda više i u prvom susretu je pobijedio Bayern 3-0, a u slučaju istog broja bodova gledaju se međusobni ogledi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unai Emery poslao je na Allianz Arenu najjači sastav, s Neymarom, Cavanijem i Mbappeom. Franck Ribery, legenda Bayerna i francuskog nogometa, prvi put nakon četiri i pol godine, kada mu je kapetansku traku dao također Jupp Heynckes, bio je kapetan Bayerna.

Bayern je sjajno ušao u susret. Bavarci su poveli u 8. minuti golom Roberta Lewandowskog, a u 37. minuti je Corentin Tolisso zabio za 2-0. Kylain Mbappe je u 50. minuti smanjio rezultat, no Tolisso je u 69. minuti zabio za 3-1 i tako vratio nadu domaćinu. Međutim, do kraja susreta više nije bilo golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG je, tako, u prosinac ušao s - dva poraza! Taj moćni stroj pokleknuo je u subotu u prvenstvu protiv Strasbourga, a sada u posljednjem kolu Lige prvaka djelomičnu je osvetu ostvario Bayern. Istina, oba su poraza za Parižane posve bezbolna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ligue 1 imaju devet bodova prednosti, a u Ligi prvaka će u osminu finala s prvog mjesta. No trener PSG-a, turski stručnjak Unai Emery, nema razloga za veselje jer je očito da je forma njegovih igrača u silaznoj putanji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu Anderlecht je u Glasgowu pobijedio Celtic 1-0, ali to mu nije bilo dovoljno za osvajanje trećeg mjesta, jer su Škoti u prvom susretu pobijedili 3-0. Pobjednika je odlučio autogol bivšeg dinamovca, sad reprezentativca BiH Joze Šimunovića u 62. minuti. Celtic seli u Europsku ligu, a za Belgijance je priča u Europi ove sezone - završila!

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOTOVE SU UTAKMICE

Minute nas dijele od završetka utakmica i raspleta 1. kruga u skupinama A, B, C i D.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Vraća se Chelsea. Londonski sastav je protiv Atletico Madrida izjednačio na 1-1. Stefan Savić htio je presjeći jednu loptu i sam je sebi zabio autogol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Corentin Tolisso ima noć za pamćenje. Ovaj 23-godišnji nogometaš iz Tararea igra najbolju utakmicu svoje karijere. Jer, ne postiže se dva gola moćnom PSG-u svaki dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Basel ima 2-0 u Lisabonu kod Benfice preko Oberlina čime su osigurali prolaz, tim više što je United preko Lukakua u 65. minuti izjednačio, a u 66. poveo preko Rashforda u velikom preokretu. Luda se utakmica igra na Old Traffordu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Barcelona je također povela 1-0. Paco je zabio Sportingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Atletico Madrid poveo je na Stamford Bridgeu 1-0. Fernando Torres je dobro skočio na loptu nakon kornera i poslao ju u šesterac, a tamo ju je glavom u mrežu spremio Saul Niguez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Roma je u Rimu protiv Qarabaga preko Diega Perottija povela 1-0. Talijani bi trebali imati drugog predstavnika u osmini finala i to bi trebala biti Roma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Sjajan početak drugog poluvremena u Munchenu. Mbappe je zabio za 2-1 i tako svojoj momčadi donio prednost u borbi za prvo mjesto grupe. Cavani je dobro poslužio mladog wonderkida koji je glavom pogodio u mrežu Ulreicha. Bila je to lijepa akcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - POČELA SU PRVA POLUVREMENA

GOTOVA SU PRVA POLUVREMENA

45'+1 - CSKA je povela kod Uniteda preko Dzagoeva i sada se stvorio krug od tri momčadi po 12 bodova u skupini A. U ovoj postavci stvari dalje idu United i Basel jer Rusi imaju najlošiji međusobni omjer od svih. Kakva drama u Ligi prvaka!

OVAKO IZGLEDA TRENUTNI POREDAK U SKUPINAMA A, B, C i D





37' - GOOOL - Bayern vodi PSG 2-0. Corentin Tolisso zabio je glavom iz teške pozicije. Skočio je visoko i pucao snažno u donji lijevi kut. Bayern je na korak da vrati PSG-u za poraz od 3-0 u Parizu. Isto tako, ovo je osveta Bavaraca koji su na dobrom putu da natjecanje po skupinama završe na prvom mjestu. Ukoliko bi ostalo ovako do kraja, onda se gledaju međusobni ogledi.

34' - Neymar je promašio čistu priliku. Brazilski genijalac dobio je genijalnu loptu od Mbappea na rubu šesnaesterca i tukao pokraj lijeve vratnice gola Bayerna. Loše za igrača od 222 milijuna eura.

29' - Bayern i dalje radi pritisak i diktira igru... Na radost navijača.

24' - Uh, kakva majstorija Suareza. Okrenuo je sunarodnjaka Coatesa lakim driblingom, izašao na Patricija, no gostujući golman sjajno to skida nogom u padu. Ostaje 0-0.

20' - Idemo u Lisabon. Na utakmici Barcelone i Sportinga prvu šansu je imao Andre Gomes koji je tukao iz daljine, bez posla za gostujućeg golmana Ruija Patricija.

16' - Juve je poveo na vrućem Karaiskakisu u Pireju. Gol za 1-0 "Stare dame" dijelo je Cuadrada. Juventus je u Pireju počeo susret bez Marija Mandžukića koji se tek oporavio od ozljede.

8' - GOOOL na Alianz Areni. Sjajan početak utakmice u Munchenu. Najbolji napadač Bayerna Robert Lewandowski zabio je pogodak za 1-0 svoje momčadi. Ukoliko Nijemci žele osvojiti prvo mjesto u skupini, moraju pobijediti 4-0 večeras jer je u Parizu bilo 3-0 za Francuze.

8' - Evo nam i prvog pogotka u večerašnjoj noći Lige prvaka. Basel je poveo protiv Befice u Lisabonu 1-0. To znači da su sigurno drugi u skupini iza Uniteda.

1' - POČELE SU UTAKMICE POSLJEDNJEG KOLA LIGE PRVAKA U SKUPINAMA A, B, C i D.






PSG i Bayern prošli su dalje i u međusobnom susretu u Munchenu borit će se za prvu poziciju u skupini B, koja u nokaut fazi jamči slabijeg protivnika. PSG ima tri boda više i u prvom susretu je pobijedio Bayern 3-0, a u slučaju istog broja bodova gledaju se međusobni ogledi. Stoga, Bavarci imaju motiv više da se pred svojim navijačima na Allianz Areni iskupe za poraz.

POSLJEDNJI OKRŠAJI U SKUPINAMA: Čak 14 klubova bori se za osam viza, velikanima prijeti ispadanje

U drugom susretu Celtic i Anderlecht će se u Glasgowu boriti za plasman u Europsku ligu. Škoti imaju tri boda više i u prvom susretu su pobijedili u Bruxellesu 3-0. Dakle, Belgijanci na Celtic Parku moraju pobijediti s najmanje tri gola razlike kako bi europsku priču nastavili u Europskoj ligi.

Što se tiče Manchester Uniteda, Englezi su u skupini A u najboljoj poziciji i praktički samo teorija izbacije United iz osmine finala. Crveni vragovi vode na ljestvici sa 12 bodova, tri više od Basela i CSKA, dok je Benfica bez bodova otpala iz svih kombinacija.

LUIS SUAREZ ODBACUJE GLASINE O NEYMARU: ‘Poznajem ga jako dobro, nikada to ne bi napravio’

Manchester Unitedu za osvajanje prvog mjesta treba barem bod na Old Traffordu protiv CSKA. ManU može dalje i u slučaju poraza ukoliko Basel ne pobijedi u Lisabonu Benficu. U slučaju pobjeda CSKA i Basela zatvorio bi se krug s tri momčadi sa po 12 bodova i tada bi odlučivali njihovi međusobni ogledi. I u toj situaciji su Mourinho i društvo u velikoj prednosti i moralo bi se dogoditi čudo da ispadnu, točnije, United bi morao na svom travnjaku izgubiti sa sedam razlike od ruskog sastava.

Basel ide dalje ukoliko ostvari bolji rezultat od CSKA ili barem identičan jer su Švicarci bolji u međusobnom srazu. U najtežoj poziciji su Rusi koji moraju osvojiti bod više od Basela kako bi bili bolji od Švicaraca.

Skupina C bit će posebno uzbudljiva. Chelsea s deset bodova nema brige za druzgi krug, ali zato besane noći imaju romanisti i Rojiblancosi. Roma ima osam bodova, Atletico Madrid 6. Roma je u velikoj prednosti u odnosu na Atletico jer u zadnjem kolu na svom Olimpicu igra protiv Karabaga i treba pobjedu. Talijani mogu dalje i u slučaju da Atletico ne pobijedi u Londonu. Chelsea pobjedom protiv Atletica osigurava prvo mjesto.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo