ČUDESNA NOĆ U LP / Nevjerojatni Real na Anfieldu preokrenuo 2-0 Redsa u pobjedu 2-5, Vinicius, Benzema i Luka briljirali: Napoli promarširao Frankfurtom

Image
Foto: Profimedia

Real odigrao čudesno na Anfieldu, Napoli slavio u Frankfurtu

21.2.2023.
22:54
Profimedia
VOYO logo

Osmina finala Lige prvaka

Prve utakmice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool - Real Madrid 2-5

Liverpool (4-3-3): Alisson - A. Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson - Hernderson, Fabinho, Bajčetić - Salah, Gakpo, Nunez

Real Madrid (4-4-2): Courtois - Carvajal, Militao, Rüdiger, Alaba - Valverde, Modrić, Camavinga - Rodrygo, Benzema, Vinicius

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eintracht - Napoli 0-2

Eintracht (3-4-3): Trapp - Tuta, Jakić, Ndicka - Buta, Kamada, Sow, Max - Lindström, Muani, Götze

Napoli (4-3-3): Meret - Lorenzo, Rrahmani, Kim, Olivera - Anguissa, Lobotka, Zielinski - Lozano, Osimhen, Kvaratškelia

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikad još Liverpool na Anfieldu nije u jednoj europskoj utakmici primio pet golova - sve do utorka navečer - kad ih je torpedirao moćni Real Luke Modrića, Karima Benzeme, Viniciusa Juniora i ostalih majstora ove popularne igre, najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Image
BRZ JE K'O MUNJA ŠTO NEBOM LUNJA /

Je li ovo vlak ili formula 1? Ne, ovo je Luka Modrić u 38. kojeg ni kamera ne može uhvatiti. Pogledajte ove epske kadrove

Image
BRZ JE K'O MUNJA ŠTO NEBOM LUNJA /

Je li ovo vlak ili formula 1? Ne, ovo je Luka Modrić u 38. kojeg ni kamera ne može uhvatiti. Pogledajte ove epske kadrove

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 14. Redsi imali 2-0

U 14. minuti Redsi su imali vodstvo 2-0. Golove su zabili Darwin Núñez u 4. petom, na asistenciju Salaha, a 10 minuta poslije Anfield je bio u transu nakon skupe pogreške Thibauta Courtoisa. U tim trenucima, činilo se kako će Madriđani doživjeti potop. Međutim, dogodilo se čudo.

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Real Madrid je na Anfieldu na kraju čudesne balade, one nogometne, poput kakve simfonije, deklasirao Liverpool sa 5-2, dok je u drugom susretu večeri Napoli u Frankfurtu pobijedio Eintracht sa 2-0. Uzvratni susreti su 15. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Redsi" i "Kraljevski klub" su na Anfieldu u reprizi lanjskog finala Lige prvaka odigrali fantastičnu utakmicu sa čak sedam golova i nizom prilika na obje strane. "Redsi" su poveli 2-0, no europski prvak je u nastavku susreta preokrenuo rezultat postigavši čak pet golova. Real je time postao prvi klub u povijesti koji je zabio pet golova Liverpoolu u nekoj europskoj utakmici na Anfieldu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka asistirao, Nunez oduševio golom, a golmani su kiksali grubo

Bio je to susret koji su obilježili i fantastičan spomenuti pogodak petom Darwina Nuneza, nevjerojatne pogreške vratara Thibauta CourtoisaAlissona, te asistencija hrvatskog kapetana Luke Modrića.

Liverpool je odlično otvorio susret. Poveo je već u 4. minuti fantastičnim golom Darwina Nuneza koji je vrhunski petom svladao Courtoisa na asistenciju Mohameda Salaha. U 15. minuti već je bilo 2-0. Daniel Carvajal je vratio loptu do svog vratara, a Courtois umjesto da je ispuca, on je loptu dodao u noge Salahu koji nije propustio ovaj poklon. Egipatski napadač je ovim golom postao najbolji europski strijelac "Redsa" svih vremena sa 42 gola prestigavši Stevena Gerrarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šokantno otvaranje nije slomilo goste

Šokantno otvaranje susreta nije slomilo goste i Real je u nastavku susreta još jednom pokazao svoju snagu. Već u 21. minuti Vinicius Junior je smanjio pogodivši s ruba kaznenog prostora iskosa u suprotni kut. "Ludo" poluvrijeme dobilo je nastavak u 36. minuti kada je Vinicius sretno izjednačio za 2-2. Najveće zasluge za pogodak idu domaćem vrataru Alissonu koji je želio ispucati jednu povratnu loptu, ali je pogodio sunarodnjaka u nogu nakon čega se lopta odbila u mrežu za 2-2.

Vinicius je time sa 22 godine i 224 dana postao drugi najmlađi igrač koji je Liverpoolu u nekom europskom natjecanju na Anfieldu zabio dva gola. Mlađi od njega bio je tek Johan Cruyff koji je 1966. u dresu Ajaxa zabio dva gola sa 19 godina i 233 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka bio fantastičan

U posljednjim trenucima prvog dijela Real je mogao i okrenuti rezultat, no Rodrygo nije bio precizan. No, u nastavku je uslijedilo "Realova škola nogometa".

Već u drugoj minuti nastavka europski prvak je poveo. Luka Modrić je ubacio iz skraćenog kornera, a Eder Militao glavom pogodio za vodstvo "Los Blancosa". U 55. minuti Real je zabio i četvrti pogodak. Benzema je primio loptu u kaznenom prostoru i pucao, no lopta je pogodila nekoga i promijenila smjer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golijada "Kraljevskog kluba" nastavila se u 67. minuti novim pogotkom francuskog napadača. Modrić je osvojio loptu na sredini terena, othrvao se suparničkom igraču, te uposlio Viniciusa koji je asistirao za Benzemu, a ovaj pogodio svoj 18. gol u 24 utakmice Lige prvaka protiv engleskih klubova. Dodajmo kako je Modrić igrao do 87. minute.

Ovom pobjedom Real je nastavio seriju uspjeh u međusobnim ogledima. U svibnju prošle godine "Kraljevski klub" je na Stade de Franceu pobijedio "Redse" sa 1-0 osvojivši 14. europski naslov. Real je bio bolji i u četvrtfinalu sezone 2020/21. Real je na tada Santiago Bernabeu slavio sa 3-1, a potom odigrao 0-0 na Anfieldu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real i Liverpool su igrali i u finalu 2018. godine, a španjolski velikan je i u Kijevu bio bolji, slavio je sa 3-1. Real je dobio i obje utakmice u skupini u sezoni 2014/15. (1-0, 3-0). Posljednji put Liverpool je bio bolji u osmini finala 2009. ostvarivši dvije pobjede (4-0, 1-0).

Napoli osvojio Frankfurt

U drugom susretu večeri Napoli je na gostovanju u Frankfurtu pobijedio Eintracht sa 2-0 golovima Victora Osimhena (40) i Giovannija Di Lorenza (65).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli je u početnim minutama držao više loptu u nogama, no domaćin je bio konkretniji. Prvi priliku Eintracht je imao u 12. minuti kada je Randal Kolo Muani pucao pored gola. Prvu opasnost na suprotnoj strani vidjeli smo u 19. minuti, Kviča Kvaratškelija je pucao s ruba kaznenog prostora, ali je golman Kevin Trapp bio spreman.

Novu priliku Napoli je imao u 34. minuti kada je pucao Hirving Lozano, ali je pogodio desnu stativu. Lopta se odbila do Aurelia Buta, no Portugalac je bio neoprezan i umjesto da ispuca loptu, on je oborio Victora Osimhena. Bio je to čisti prekršaj i kazneni udarac za goste. Priliku s bijele točke je dobio Gruzijac Kvaratškelija, no Trap je sjajno obranio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli zabio dva gola u Frankfurtu

Napoli je ipak poveo u 40. minuti. Lobotka je "ukrao" loptu na sredini uposlivši Lozana koji je s desnog krila poslao savršeni ubačaj za Osimhena, a Nigerijac pogađa za 1-0. Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 58. minuti kada je Kolo Muani neoprezno nagazio suparničkog igrača zaradivši crveni karton.

Sedam minuta kasnije Napoli je zabio i drugi gol. Gruzijac je dobio loptu u dubinu i potom je petom ostavio za Giovannija Di Lorenza koji je precizno pogodio u donji lijevi kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 72. minuti je Andre Zambo Anguissa mogao zabiti i treći gol za goste, ali je pucao pored vrata. Za Eintracht je Kristijan Jakić odigrao cijeli susret, dok Hrvoje Smolčić nije ulazio u igru.

U srijedu su na rasporedu posljednje dvije utakmice osmine finala, a sastaju se RB Leipzig - Manchester City, te Inter - Porto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog tjedna odigrane prve četiri utakmice osmine finale

Prošlog tjedna su odigrane prve četiri utakmice osmine finale, a čak tri su završile rezultatom 1-0. Bayern je u Parizu porazio PSG, Borussia Dortmund je slavila protiv Chelsea, dok je Milan bio bolji od Tottenhama. U jedinom ogledu u kojem je postignuto više od jednog gola, Benfica je na gostovanju pobijedila Club Brugge sa 2-0.

Uzvrati 7. i 8. ožujka, te 14. i 15. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregled rezultata prvih susreta osmine finala nogometne Lige prvaka.

UEFA Liga prvaka - osmina finala
PRVE UTAKMICE
Liverpool - Real Madrid 2-5 (Nunez 4, Salah 14 / Vinicius Jr. 21, 36, Militao 47, Benzema 55, 67)
Eintracht Frankfurt - Napoli 0-2 (Osimhen 40, Di Lorenzo 65)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srijeda, 22. veljače:
RB Leipzig - Manchester City
Inter - Porto

Odigrano 14. i 15. veljače:
Club Brugge - Benfica 0-2 (Mario 51-11m, Neres 88)
Borussia Dortmund - Chelsea 1-0 (Adeyemi 63)
Milan - Tottenham 1-0 (Diaz 7)
PSG - Bayern Muenchen 0-1 (Coman 53)

UZVRATNI SUSRETI
Utorak, 7. ožujka:
Benfica - Club Brugge (2-0)
Chelsea - Borussia Dortmund (0-1)

Srijeda, 8. ožujka:
Tottenham - Milan (0-1)
Bayern Muenchen - PSG (1-0)

Utorak, 14. ožujka:
Manchester City - RB Leipzig
Porto - Inter

Srijeda, 15. ožujka:
Real Madrid - Liverpool (5-2)
Napoli - Eintracht Frankfurt (2-0)

90'+3 - Gotova je utakmica u Liverpoolu, još ranije je završilo u Frankfurtu ali ne puno, koju minutu.

90' - Igrat će se još 3 minute na Anfieldu.

80' - Carlo Ancelotti ne pokazuje nikakvu ekspresiju na licu. Don Carlo je staložen, miran, uvjeren u snagu svoje momčadi.

82' - Napoli u Njemačkoj vodi Eintracht Frankfurt 0-2. Nijemci s igračem manje.

66' - GOOOL - Kakav je posao odradio Luka Modrić. Benzema je zabio svoj drugi gol. 2-5, vodi Real.

65' - GOOOL u Frankfutu - Giovanni Di Lorenzo je pronašao put do mreže - 0-2 za Napoli. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

55' - GOOOL - Benzema za 4-2 Reala. Pa da je ovo netko osmišljavao, ne bi bolje ispalo. Nismo ovo očekivali, ovo je sve!

47' - GOOOL - Evo preokreta, 2-3 za Real. Luka ubacio, Militao glavom zabio.

46' - Počeo je nastavak i u Liverpoolu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Frankfurtu.

45'+3 - Gotovo je nevjerojatno prvo poluvrijeme na Anfieldu, ovako nešto, toliko kikseva i golova u kratkom vremenu na ovakvoj jednoj nogometnoj razini nismo dugo vidjeli.

45' - Igrat će se još 3 minute sudačke nadoknade na Anfieldu.

45' - Poluvrijeme u Frankfurtu - 0-1 za Napoli.

40' - Idemo do Frankfurta, tamo je Napoli poveo 1-0. Hirving Lozano je tako dodao loptu da je Victor Osimhen morao samo skrenuti loptu u praznu mrežu, što je i učinio. Slave Talijani.

35' - GOOOL - Ljudi moji, pa ovdje padaju golovi kao na pokretnoj traci a sad je kiksao Alisson. Vinicius Junior zabija drugi gol za izjednačenje 2-2.

32 - U Frankfurtu je rezultat i dalje 0-0.

31' - Alisson je čudesno obranio Viniciusu Junioru. Ispružio se brazilski golman i lijevom skrenuo loptu u korner.

21' - GOOOL - Vinicius Junior zabija - 2-1 za Redse, tri gola za 21 minutu - lud početak spektakla na Anfieldu. OVDJE pogledajte Vinciusov pogodak desnom s lijeve strane.

14' -GOOOL - Što je sad napravio Courtois, kakve poklone dijeli belgijski elitni golman?! Nevjerojatnih 2-0 nakon 14 minuta igre samo. Kakav gaf Courtoisa, zaustavio je loptu prsima, odbila mu se od koljena, majstor je pao a Salah lagano zabio.

OVDJE pogledajte gaf Courtoisa.

12' - Briljantna solo akcija! Mohamed Salah (Liverpool) vara nekoliko protivnika, ulazi u šesnaesterac i puca, ali samo pored desne stative.

4' - GOOOL - Otvaranje iz snova za momčad Jurgena Kloppa. Darwin Núñez baca Anfield u trans. Salah je s desne strane podvalio loptu a Darwin Núñez je zabio spektakularno petom. Jao, sad će biti svega... OVDJE pogledajte taj čudesni gol i čitavu akciju.

Image
Foto: Profimedia

Darwin Núñez

2' - Odmah energija Liverpoola od samog starta, Redsi su odmah napali. Luka stoji dosta visoko iza i sad ima loptu. Iznosi je van u tranziciju.

1' - Počeo je sraz u Liverpoolu s dvije minute zakašnjenja.

Minuta šutnje na Anfieldu.

1' - Počela je utakmica u Frankfurtu. Navijači Frankfurta priredili su veliku bakljadu.

20.15 - Hrvatski reprezentativac Kristijan Jakić protiv Napolija će igrati na poziciji stopera u sustavu s tri braniča i on će biti drugi hrvatski reprezentativac koji će igrati večeras u Ligi prvaka.

20.03 - Stigli su sastavi, a navijače Reala najviše će razveseliti to da se udarni napadač Zlatna lopta za prošlu godinu Karim Benzema potpuno oporavio od ozljede i zaigrat će na Anfieldu u prvoj postavi. Na klupi je večeras i Toni Kroos koji još nije na sto posto, vidjet ćemo hoće li mu Ancelotti večeras dati priliku. Luka Modrić igra od prve minute.

Iza nas su prve četiri utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka, a ovaj tjedan donosi preostala četiri ogleda, dok su uzvrati 7. i 8. ožujka, te 14. i 15. ožujka. Nogometni zaljubljenici uživat će u spektakularnim srazovima koje ove elitno nogometno natjecanje za klubove, najelitnije na svijetu - nudi!

Prošlog tjedna tri susreta završila 1-0

Čak tri utakmice prošloga tjedna završile su rezultatom 1-0. Bayern je u Parizu porazio PSG, Borussia Dortmund je slavila protiv Chelsea, dok je Milan bio bolji od Tottenhama. U jedinom ogledu u kojem je postignuto više od jednog gola, Benfica je na gostovanju pobijedila Club Brugge sa 2-0.

Image
Foto: Porfimedia

Ovoga tjedna na rasporedu su preostale četiri utakmice u kojima ćemo zasigurno uživati u nogometu. Danas se od 21.00 sastaju Liverpool - Real Madrid, te Eintracht Frankfurt - Napoli, dok će dan kasnije igrati RB Leipzig - Manchester City, te Inter - Porto.

Repriza lanjskog finala

Svakako najveća "poslastica" bit će repriza lanjskog finala između Liverpoola i Real Madrida a utakmice između ova dva velikana donose atomski nogomet. U svibnju prošle godine "Kraljevski klub" je na Stade de Franceu pobijedio "Redse" sa 1-0 osvojivši 14. europski naslov. Real je bio bolji i u četvrtfinalu sezone 2020/21. Real je na tada Santiago Bernabeu slavio sa 3-1, a potom odigrao 0-0 na Anfieldu.

Image
Foto: Profimedia

Luka u 'akciji' prošle godine u finalu protiv Liverpoola.

Prije pet godina Kraljevi i Redsi igrali su u Kijevu finale Lige prvaka a Madriđani su slavili protiv Liverpoola 3-1. Real je dobio i obje utakmice u skupini u sezoni 2014/15. s 1-0 i 3-0), a posljednji put Liverpool je bio bolji u osmini finala 2009. ostvarivši dvije pobjede - 4-0 i 1-0.

Luka je ključ Reala iz Madrida

Dodajmo i kako su Liverpool i Real bili na suprotnim stranama i u finalu 1981. godine, a Englezi su pobijedili sa 1-0 na pariškom Parku prinčeva.

Najbolji hrvatski nogometaš, kapetan Vatrenih i jedan od ključnih igrača Reala iz Madrida Luka Modrić otkrio je razloge koji stoje iza nevjerojatnog puta Real Madrida do 14. naslova Lige prvaka prošle sezone.

Veznjak je igrao ključnu ulogu u svakoj utakmici u kojoj je Real izbacio Paris Saint-Germain, Chelsea i Manchester City na putu do pariškog finala.

Image
Foto: Profimedia

Luka podiže svoj peti trofej u Ligi prvaka.

U zaostatku protiv PSG-a i Manchester Cityja, Real Madrid je u nekoliko minuta okrenuo tijek utakmice. U četvrtfinalu Chelsea je prijetio da će učiniti ono što su domaćini učinili PSG-u, ali akcija spašavanja Rodryga i Karima Benzeme zaustavila je englesku stranu u njihovom naumu, a španjolski klub je napredovao s ukupnim rezultatom 5-4, nakon što je gubio 4- 3 samo 10 minuta prije isteka 90.

Modrić ima osvojenih pet Liga prvaka

Odišući osjećajem da nikad ne padaju psihički i naprosto odbijaju biti pobijeđeni, Real Madrid je u finalu u Parizu pobijedio Liverpool i osvojio svoju 14. krunu. Modrić ih je osvojio čak 5...

U razgovoru s Rijom Ferdinandom u sklopu njegove emisije Between The Lines uoči susreta Real Madrida s Liverpoolom na Anfieldu u utorak navečer, Luka je otkrio da je momčad bila motivirana pričama da su "gotovi" i "mrtvi" u svakoj od utakmica.

"Svi su bili favoriti protiv nas", rekao je Modrić i dodao:

"Mislim da je teško i dalje opisati što se dogodilo da smo uspjeli okrenuti sve utakmice i osvojiti naslov prvaka Europe. Svi su nas otpisali. Zato ovo slavlje (protiv PSG-a nakon trećeg gola), dolazi samo po sebi jer su nas svi otpisali - 'Mrtvi su. Modrić bi se trebao povući, Kroos ne može igrati' - pisali su i govorili... E, onda si emotivan", kazao je Luka Modrić, prenosi Daily Mail.

Image
Foto: Profimedia

Luka je legenda Reala.

'Motivirao me osjećaj da imam još uvijek što pokazati'

Unatoč tome što je bio dio jednog od najuspješnijih klubova moderne ere, Modrić je rekao da ga je motivirao osjećaj da još uvijek ima što dokazati, čak i tada u dobi od 36 godina, sad sa 37. na leđima...

'Naravno da želiš nešto dokazati. Tu smo imali što dokazati. Ja, momčad, svi. Zato što su svi govorili da smo mrtvi, gotovi smo. Nešto unutra te gura da pokažeš da baš i nije tako. Način na koji smo pobijedili PSG stvarno teško je objasniti, bili na koljenima, mrtvi ali smo uspjeli kreirati čudo. Svi su navijali u našim utakmicama za PSG, Chelsea, City i Liverpool u finalu. Zato je bilo posebno sve što se dogodilo – način na koji smo to napravili. Svaki put kada smo izgubili, protiv PSG-a, Chelseaja i Cityja - utakmicu protiv Pariza preokrenuli smo u tri minute. Protiv Cityja smo zabili dva gola u tri minute, mogli smo i treći bez produžetaka.Bilo je to stvarno nešto posebno u toj godini", priča Luka.

Govoreći o vlastitoj ulozi u momčadi, bilježeći vitalne asistencije protiv PSG-a i Chelseaja, Modrić je istaknuo da je Ancelotti, tijekom svog prvog trijumfa s Realom prije deset godina, tražio od njega da radi više ubacivanja i trčanja iz dubine i da vuče napade s loptom u nogama...

'Na Bernabeuu uvijek moramo igrati ofenzivno'

'Sjećam se Carla Ancelottija, kada je prvi put došao u Madrid, uvijek me pitao kada dobijem loptu u dubljim pozicijama da trčim s loptom naprijed. To sam i napravio ovdje, presjekao dodavanje Neymaru i potrčao s loptom. Dodavanje Karimu je bilo dobro, a ako on ne zabije onda nitko ne priča."

Upitan zašto je momčad uspjela izvesti tako čudesne i naizgled nemoguće preokrete, Modrić je istaknuo domaću publiku u Madridu kao dio razloga za njihov uspjeh.

"Znam da na Bernabeuu moramo pokazati našu ofenzivnu kvalitetu i znao sam da će PSG patiti ako odigramo onako kako znamo, onako moćno, onako naše", izjavio je Modrić.

Nakon poraza na Parku prinčeva otkrio je da se obratio suigraču Daniju Carvajalu i rekao mu - "ubit ćemo ih na Bernabeu".

Image
Foto: Profimedia

Portal Capology otkriva kako Modrić ima godišnju bruto plaću 21,880.000 eura, odnosno tjedno 420.769 eura.

"Također, naši navijači su odigrali važnu ulogu jer su naši navijači vrlo zahtjevni. Ponekad kad stvari ne idu kako treba, mogu biti… Ali ova sezona je bila nešto nevjerojatno, bilo je drugačije - bilo je nevjerojatno."

Unatoč čudesnoj brojci od 14 osvojenih Liga prvaka, Modrić tvrdi da mu je najdraži naslov od ukupno njegovih pet u Ligi prvaka bila njegova prva - i, što je ključno, klupska 10., ili "La Decima" u Lisabonu 2014. godine.

La Decima se pamti

"Bilo je drugačije. Meni je najdrža La Decima. Poseban broj, 10 naslov prvaka Europe za klub - sviđa mi se taj broj. Real Madrid je čekao 12 ili nešto godina da ga osvoji", kazao je Luka Modrić.

Upitan o svojoj neumornoj energiji u središtu veznog reda za Real Madrid, ponekad protiv mnogo mlađih protivnika, Modrić je otkrio da mu energija raste kako utakmice odmiču, ne nudeći puno predaha protivnicima koji se, u dobi od 37 godina, nadaju da će možda se približava stalnom mjestu u zemunici ili televizijskom studiju.

"Zanimljivo je, što utakmica više odmiče, osjećam se bolje i s više energije. Da, zato sam jači kako utakmica odmiče".

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo