KLOPP JOŠ JEDNOM NADMUDRIO GUARDIOLU: / Liverpool slavio i u uzvratu u Manchesteru te zasluženo ide u polufinale

Image
Foto: AFP

Senzacionalna večer u Ligi prvaka! Liverpool je izgledao loše u prvom dijelu i gubio, ali se probudio u nastavku i ponovno slavio protiv Manchester Cityja

10.4.2018.
21:45
AFP
VOYO logo

U uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka nogometaši Liverpoola u utorak su u gostima kod Manchester Cityja pobijedili sa 2-1, te su izborili plasmanu u polufinale, jer su i u prvoj utakmici slavili sa 3-0.

Početak susreta bio je kao iz snova za igrače Cityja, već u 2. minuti su poveli. Stoper gostiju Virgil van Dijk na svojoj polovici je pogriješio, lopta je presječena, a iz polukontre Gabriel Jesus, na dodavanje Raheema Sterlinga, zabija za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč rano primljenom pogotku igrači Liverpoola nisu počeli paničariti. Istina, Manchester City je dominirao, ali gosti su se dobro branili. Tek u 41. minuti prilika za City, Bernardo Silva sa ruba šesnaesterca pogađa stativu. Minutu kasnije sporna situacija, Leroy Sane postiže pogodak, ali sudac ga poništava zbog navodnog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici prvog poluvremena, u 45. minuti, prva prigoda za Liverpool, ali Alex Oxlade-Chamberlain bio je neprecizan.

Po izlasku s terena trener Cityja Pep Guardiola žestoko je prigovarao sucu zbog poništenog pogotka, te je zaradio isključenje pa je drugo poluvrijeme pratio s tribina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nade Cityja u preokret potopio je u 56. minuti Mohamed Salah. No, glavninu posla odradio je Sadio Mane, a Salah je samo pospremio loptu u mrežu za 1-1. A u 77. minuti još jedan gol Liverpoola. Stoper Cityja Otamendi poklonio je loptu Robertu Firminu koji rutinirano trese mrežu.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je cijeli susret za Liverpool, pruživši vrlo dobru partiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1-0 Gabriel Jesus (2), 1-1 Mohamed Salah (56), 1-2 Roberto Firmino (77). SUDAC: Antonio Mateu Lahoz (Špa) STADION: Etihad Stadium GLEDATELJA: 54.000

UŽIVO

MANCHESTER CITY - LIVERPOOL 1-2 (Jesus, Salah)

Manchester City: Ederson, Walker, Otamendi, Laporte, Fernandinho, De Bruyne, Silva (C), Sane, Sterling, Bernardo, G Jesus

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Milner, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Mane, Firmino, Salah


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+4' - Kraj u Rimu, Roma je napravila čudo i pobijedila Barcelonu sa 3-0 te nadoknadila zaostatak od 4-1 iz prve utakmice!

90+2' - Kraj utakmice u Manchesteru! Liverpool je u polufinalu nakon pobjede od 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - GOOOOL! Manolas je zabio glavom nakon ubača Undera i povisio na 3-0, a to je rezultat koji Barcelonu izbacuje iz Lige prvaka! Čudo u Rimu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - GOOOOL! Liverpool je riješio pitanje prolaska u polufinale! Firmino je zabio od vratnice nakon solo akcije kada je došao do lopte nakon greške Otamendija!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Kombinirali su igrači Cityja, Sane je nabacio pred gol Redsa, ali Aguero nije uspio zabiti iz teške pozicije.

70' - City ponovno diže tempo igre i pritišće, ali ne uspijeva ponovno svladati sigurnog Kariusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - U igru je ušao Kun Aguero!

61' - De Bruyne je probao s dvadeset metara, ali njegov je udarac sigurno uhvatio Karius.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - GOOOOL! Roma je povela 2-0. Zabio je De Rossi iz penala i sada je Roma korak udaljena od velike senzacije s obzirom na to da je Barca slavila sa 4-1 u prvoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - GOOOOL! Liverpool je izjednačio! Salah je kombinirao s Maneom koji je kraj trojice igrača Cityja izašao pred Edersona i pokušao ga zaobići, ali na loptu je natrčao Egipćanin i prebacio Otamendija koji je ostao na gol crti! Cityju su sada potrebna četiri gola za prolazak!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Liverpool stoji nešto bolji na terenu u uvodnim minutama drugog dijela i ne daje Cityju da se razmaše zasada.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme! Pep Guardiola nastavak utakmice pratit će s tribina jer ga je sudac isključio zbog stalnih prigovora nakon prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Kraj prvog poluvremena!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Najveća prilika za Liverpool! Salah je kombinirao s Oxlade-Chamberlainom koji je izašao sam pred Edersona i zaobišao ga, ali je pucao snažno i neprecizno.

41' - Prvi pokušaj Liverpoola! Pucao je Oxlade-Chamberlain, ali Ederson je obranio njegov udarac, a na drugoj strani opasno je pucao Bernardo Silva. Karius je već bio svladan, ali lopta je odsjela na desnoj stativi njegovog gola!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Opalio je Fernandinho se nekih 25 metara, ali njegov je pokušaj otišao pored gola Kariusa.

34' - Liverpool je u jednom rijetkom izletu na suparničku polovicu došaao do kornera, ali nisu uspjeli napraviti ništa nego je De Bruyne povukao kontru, a Firmino ga je zaustavio prekršajem i dobio žuti karton.

29' - Alexander-Arnold je prekršajem zaustavio Sanea te mu je Lahoz pokazao žuti karton. Samo minutu kasnije požutio je i Bernardo Silva zbog prigovora, ali lopta je prije toga u ruku pogodila Milnera u njegovom šesnaestercu.

26' - Hrvatski stoper sada je dobro očistio jednu loptu nakon kornera Cityja, a u nastavku je Karius obranio udarac De Bruynea.

21' - Igra Liverpoola iz prve utakmice potpuno je nestala i City dominira terenom te vrši konstantan pritisak na gol Redsa.

16' - Lovren je zakasnio s klizećim startom i pomeo Sterlinga te je Lahoz svirao prekršaj. Loptu je Silva dodao Saneu na rub kaznenog prostora koji je odmah opalio, ali lopta je zapela za nekog od igrača Liverpoola.

13' - Manchester City sada je pritisnuo Liverpool i traži drugi gol. Sadio Mane pomalo se nespretno poskliznuo i udario Otamendija koji je već bio na travnjaku te mu je sudac pokazao žuti karton. I vratar Cityja Ederson dobio je žuti karton zbog prigovora.

8' - Probao je De Bruyne s nekih 20 metara, ali njegov je pokušaj otišao visoko preko gola.

6' - GOOOOL! Džeko je doveo Romu u vodstvo protiv Barcelone!

2' - GOOOOL! Strijelac je Gabriel Jesus! Van Dijk je loše ispucao jednu loptu, City je odmah krenuo u kontru te je Sterling uposlio Jesusa koji je izbio sam pred Kariusa i lagano ga svladao!

2' - Već na samom početku srušen je De Bruyne koji je izveo slobodni udarac i nabacio pred gol Redsa koji su odagnali tu opasnost.

1' - Počela je utakmica na Etihadu!


Liverpool je u prvoj utakmici na Anfieldu u potpunosti nadigrao momčad Pepa Guardiole u prvom poluvremenu te je rezultat bio velikih 3-0. U drugom dijelu igrači Jürgen Kloppa smanjili su ritam igre, City je preuzeo inicijativu, ali nije uspio doći do gola.

Jedan od zaslužnijih igrača za to je stožerni igrač obrane Redsa, Virgil Van Dijk:

"Nekada sam i previše smiren. Znalo me to i koštati, da budem iskren. Nikad nisam nervozan, samo uzbuđen. Mislim na to da igram s ekipom za polufinale Lige prvaka. Uživam u tome, zato sam i počeo igrati nogomet. Radi se o cjelokupnom načinu na koji se branimo, od napadača pa igrača iza njih. Tako je i nama lakše. Moramo biti ponosni na sebe jer svi sudjelujemo u obrani", rekao je Van Dijk.

Klopp neće moći računati na ozlijeđene Cana, Gomeza, Hendersona, Lallanu i Matipa dok je upitan i Moreno dok se vratio Salah koji je zbog manje ozljede propustio gradski derbi protiv Evertona.

Najveća prijetna obrani Liverpoola trebao je biti Sergio Agüero kojemu nedostaje jedan pogodak do toga da postane prvi igrač s 200 golova za City, ali Guardiola ga je odlučio ostaviti na klupi.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo