LIVERPOOL - ATLETICO 2:3 (UKUPNO 2:4): / Rojiblancosi nakon neviđene drame na Anfieldu u četvrtfinalu LP

Image
Foto: Profimedia

Atletico Madrid i PSG izborili plasman u četvrtfinale Lige prvaka

11.3.2020.
23:33
Profimedia
VOYO logo

Uzvratni susreti osmine finala Lige prvaka

LIVERPOOL - ATLETICO 2:3 - produžeci (0:1 u prvoj utakmici)

LIVERPOOL: Adrian; Robertson, Van Dijk, Gomez, Alexander-Arnold; Wijnaldum, Fabinho, Henderson; Mane, Firmino, Salah

ATLETICO MADRID: Oblak; Lodi, Felipe, Savić, Trippier; Felix, Koke, Partey, Saul; Morata, Correa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG - BORUSSIA 2:0 (1:2 u prvoj utakmici)

PSG: Navas; Kurzawa, Kimpembe, Thiago Silva, Kehrer; Neymar, Gueye, Marquinhos, Di Maria; Mbappe, Cavani

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BORUSSIA (D): Bürki; Zagadou, Hummels, Piscczek, Guerreiro, Witsel, Can, Hakimi; Brandt, Haaland, Sancho

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Madridski Atletico u srijedu je navečer izbacio branitelja naslova Liverpool u osmini finala Lige prvaka slavljem 3:2 (0:1, 0:1) u produžetku uzvrata na Anfieldu, dok je PSG do četvrtfinala stigao pobijedivši Borussiju Dortmund s 2:0 (2:0) na praznom Parku prinčeva. Na Anfieldu je Liverpool poveo u 43. minuti, kad je mrežu madridskog Atletica zatresao Nizozemac Georginio Wijnaldum. Do kraja osnovnog dijela utakmice nije bilo promjene rezultata pa je igran produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
JE LI LOVREN OPET KRIV? /

Društvene mreže gore zbog Vatrenog, a nije niti bio u sastavu Liverpoola

Image
JE LI LOVREN OPET KRIV? /

Društvene mreže gore zbog Vatrenog, a nije niti bio u sastavu Liverpoola

Roberto Firmino u 94. zabio za 1:1

Roberto Firmino je u 94. minuti svladao sjajnog Jana Oblaka i donio Liverpoolu prednost koja ga je vodila u četvrtfinale. No, samo tri minute poslije Marcos Llorente je svladao domaćeg vratara Adriana i gurnuo Atletico prema četvrtfinalu. Isti je igrač u prvoj minuti sučevog dodatka prvog dijela produžetka još jednom pogodio donji lijevi kut Liverpoolovih vrata za 2:2. Konačnih 3:2 za potvrdu plasmana Atletica u četvrtfinale postavio je Alvaro Morata u prvoj minuti sučevog dodatka u drugom dijelu produžetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrsaljko zaigrao za Atletico u produžetku, Lovren niti na klupi

Šime Vrsaljko je zaigrao za Atletico u produžetku, kad je zamijenio Kierana Trippiera, dok Dejan Lovren nije bio ni među pričuvnim igračima Liverpoola. Pred praznim tribinama pariškog Parka Prinčeva PSG je pobijedio Borussiju Dortmund s 2:0 (2:0) i tako nadoknadio prednost gostiju iz prve utakmice (2:1). Vodeći pogodak za Parižane postigao je Neymar (28), a konačnih 2:0 postavio je Bernat (45+1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG prošao Borussiju

Gosti su završnicu dvoboja odigrali s igračem manje, nakon što je u 89. minuti isključen Emre Can zbog naguravanja s Neymarom. PSG i Atletico Madrid pridružili su se talijanskoj Atalanti i njemačkom RB Leipzigu koji su plasman u četvrtfinale izborili u utorak. Sljedećeg tjedna trebale bi biti odigrane preostale uzvratne utakmice osmine finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak, 17. ožujka (21 sat), Manchester City će pred svojim navijačima braniti prednost 2:1 iz prvog dvoboja s Real Madridom, dok bi Juventus trebao anulirati minimalan poraz iz Lyona (1:0). U srijedu, 18. ožujka, Bayern će u Muenchenu braniti prednost 3:0 iz prvog dvoboja protiv Chelseaja, Barcelona će ugostiti Napoli na praznom Nou Campu. Dvoboj u Napulju završio je 1:1.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVO JE. Atletico je u četvrtfinalu

118' - GOOOL. Morata je zabio za potvrdu četvrtfinala. Pogledajte OVDJE njegov gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

117' - Koke će izvesti korner.

107' - Liverpool se trudi i pokušava, ali Atletico se uspješno brani. Smiješi im se četvrtfinale elitnog klupskog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

105+2' - Kraj prvog produžetka u Liverpoolu. Redsi su pred eliminacijom, trebaju im dva gola za prolazak u četvrtfinale. Teška misija protiv ovako hrabrog Atletico Madrida.

104' - GOOOL: Atletico je zabio za 2:2, odnosno ukupnih 3:2. Llorente je junak utakmice, zabio je sad golčinu vrijednu četvrtfinala LP. OVDJE pogledajte gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+6 - GOOOL: Atletico je zabio za 2:1 Redsa. Sad je ukupno 2:2, Llorente je postigao gol i bacio Liverpool u probleme. OVDJE možete pogledati njegov gol vrijedan možda i četvrtfinala Lige prvaka.

90'+4 - GOOOL: Firminoooooooo zabija pogodak za ludnicu na Anfieldu. OVDJE pogledajte Firminov prvijenac u ovoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

91' - Počeo je prvi produžetak. U igri je i Šime Vrsaljko. Želimo mu sreću...

PSG je u četvrtfinalu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isteklo je 90 minuta na Anfieldu. Igrat će se produžeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+4 - GOOOL: Simeone je uletio u teren, Atletico je u četvrtfinalu... A ne, zaleđe, ipak zaleđe...

87' - Salaaaaaaaaaaah je promašio dobru priliku.

85' - Evo prilike za Liverpool. Škarice koje su otišle u prazno.

79' - Napadaju Redsi, prebacuju loptu s lijeve na desnu stranu, mijenjaju ritam, Salah je sad bio u kontri, ali stiže to stoper Atletica.

69' - Čelični stisak prvaka Europe, Liverpool pritišće, napada, Oblak za sad sve spašava. Ali, dokle će još izdržati?

66' - Greda na Anfieldu, neće pa neće lopta u gol Atletica. Prvo je Salah pucao a Oblak obranio, a onda je netko iz gužve tukao glavom i pogodio gredu. Skočili su svi na Anfieldu na noge.

62' - Idemo malo do Pariza. Mbappe se sprema ući u igru. Ipak je viroza iza njega, a nema ni koronavirus.

60' - Oblak brani nemoguće, prebačena je bila lopta skroz na lijevu vratnicu, ali igrač Redsa nije zabio jer je Oblak na razini večeras.

53' - Liverpool ne staje i napada, pitanje je koliko će još izdržati Atletico. Nemoćni su Španjolci.

48' - Rasplamsala se igra u obje utakmice odmah na početku nastavka.

46' - Počela su druga poluvremena.

45' - Gotova su prva poluvremena na Anfieldu i Parizu.

45'+1 - GOOOL: Juan Bernat primio je loptu koju je poslao Pablo Sarabia te je smireno zabio u lijevu stranu gola za 2:0 PSG-a. OVDJE pogledajte pogodak.

43' - GOOOL: Redsi vode 1:0. Liverpool se mučio i mučio, ali je na kraju ipak zabio i stavio priču na početak.

OVDJE možete vidjeti akciju Redsa za gol.

33' - Evo šanse za Redse. Salah je ukrao loptu Lodiju i odjurio u šesnaesterac, poslao je loptu na sredinu prema Maneu koji puca, ali ravno u oblaka.

27' - Redsi pokušavaju razviti svoju igru, ali jednostavno im Madriđani ne leže jer igraju granitnu obranu.

28' - GOOOL: Neymar je zabio za 1:0. Neymar je sjajno ispratio korner, postavio glavu i izbliza zabio po sredini gola. OVDJE možete pogledati pogodak Neymara.

24' - U Parizu nema izrazitih prilika.

18' - Uf, kakva je to bila šansa za Atletico. Koke je ubacio iz kornera, Renan Lodi bio je na prvoj stativi i pucao je glavom, blizu je to prošlo vratnice.

13' - Oblak sjajno brani. Oxlade Chamberlain primio je loptu na rubu šesnaesterca i opalio prema golu, lopta je išla u donji desni kut, ali Slovenac pokazuje kvalitetu.

12' - PSG je odmah uspostavio kontrolu na Parku prinčeva.

10' - Nastavlja Liverpool, Salah je sad pokušao zaprijetiti. No, ništa od toga.

6' - Liverpool je preuzeo posjed lopte i kontrolu igre, prijete, pokušavaju, ali obrambeni blok Atletica je za sad čvrst.

2' - Tek je počela utakmica, a Madriđani su odmah imali priliku s kojom su mogli baciti u očaj Anfield. Joao Felix je odlično dodao u prostor za brzonogogDiega Costu koji je bio na rubu šesnaesterca. Krenuo je Španjolac prema petercu i opalio prema golu, ali pogodio je vanjski dio mreže.

1' - Počele su utakmice.

19.52 - Došli su sastavi za obje utakmice. Nažalost po hrvatske ljubitelje nogometa, niti jednog Hrvata nema u susretu Redsa i Rojiblancosa. Šime Vrsaljko ipak neće započeti susret od prve minute, Simeone se odlučio za Engleza Trippiera. Dejan Lovren, na drugoj strani, nije niti na klupi Liverpoola.

Pobjeda protiv Bournemoutha vratila je mir Liverpoolu pred uzvrat u Ligi prvaka protiv Atletico Madrida na Anfieldu. U prvoj utakmici u Madridu Atletico je slavio s 1:0, ali Diego Simeone itekako dobro zna da je ovo opipljiva prednost i da će u Liverpoolu morati odigrati vrhunsku predstavu, ako Rojiblancosi misle u četvrtzavršnicu. I to ne samo obrambenu, iako je Simeone majstor zatvaranja svojih vrata.

Simeone ukrotio Kloppov napad

U prvoj utakmici u potpunosti su ukrotili Kloppov napad, ali postavlja se pitanje mogu li to ponoviti dva puta zaredom? Što se tiče druge večerašnje utakmice, u Parizu nas očekuje pravi spektakl između PSG-a i Borussije Dortmund, ali taj susret će se iz predostrožnosti zbog straha od koronavirusa igrati bez gledatelja.

Borussia nadigrala PSG

Nijemci su, pak u prvom dvoboju u potpunosti nadigrali PSG i ugrabili važnu pobjedu uoči uzvrata rezultatom 2:1. Bio je to totalni, atomski nogomet s puno trke i malo obrambenih strateških poteza trenera. Jak tempo na obje strane terena svih 90. minuta. Stoga, na praznom Parku prinčeva očekujemo sličnu utakmicu u kojoj PSG neće moći kalkulirati, nego će se morati baciti na glavu. Diego Simeone neće računati na Povedu, a hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko bi mogao zaigrati od prve minute. S druge strane, Klopp je ostao bez prvog golmana Alissona, a nema niti Shaqirija, Clynea...

Vrsaljko je u prošlom susretu strpao Manea u džep i oduševio Simeonea, a Firmino i Salah bili su neprimjetni. No, ovo će biti druga utakmica, nova.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo