DEBAKL STARE DAME / Žuta podmornica potopila Juve usred Torina i izbacila ih iz Lige prvaka, Kovačić i Chelsea u četvrtfinalu

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos utakmice Juventus - Villarreal pratite na portalu Net.hr

16.3.2022.
22:59
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Villarreala priredili su senzaciju pobijedivši u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka u Torinu Juventus sa 3-0 nakon što je prvi susret  završio rezultatom 1-1.

Image
IMAMO NOVE ČETVRTFINALISTE /

Atletico šokirao Old Trafford, Ronaldo i društvo popili gorku pilulu, Benfica bacila Kopljanike na koljena

Image
IMAMO NOVE ČETVRTFINALISTE /

Atletico šokirao Old Trafford, Ronaldo i društvo popili gorku pilulu, Benfica bacila Kopljanike na koljena

Golove za pobjedu španjolskog sastava i plasman u četvrtfinale zabili su Gerard Moreno (78-11m), Pau Torres (85) i Danjuma (90+2-11m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juve je tako treću sezonu uzastopce ispao u osmini finala. Lani ih je izbacio Porto, a godinu dana prije toga i Lyon. S druge strane za španjolski klub ovo je bio tek treći nastup u fazi na ispadanje Lige prvaka. U debiju su dogurali do polufinala (2006), a tri godne kasnije do četvrtfinala, no oba puta su ispali do Arsenala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stara dama se ispromašivala

Talijanski velikan je u prvom susretu na El Madrigalu poveo golom Dušana Vlahovića nakon svega 30 sekundi. Kako je Juve otvorio utakmicu činilo se da će rutinski do četvrtfinala. No Villarreal je uspio izjednačiti i izboriti remi uoči uzvrata u Torinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torinska "Stara dama" je bila bliža pobjedi i u uzvratu, domaćin je imao nekoliko odličnih prilika, međutim tri "torpeda Žute podmornice" u završnici utakmice kreirala su senzaciju.

Prvu priliku na utakmici imao je Juventus u 11. minuti. Juan Cuadrado je centrirao u šesnaesterac, a Alvaro Morata puao glavom. No, Geronimo Rulli je sjajno reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

U 20. minuti Dušan Vlahović je odlično pucao s ruba kaznenog prostora, no Rulli je ponovo bio spreman. Samo dvije minute kasnije Rulli je bio svladan, no ovoga puta je okvir gola spasio goste. Mattia De Sciglio je odlično ubacio s lijeve strane, Vlahović je natrčao na loptu i opalio, ali je pogodio prečku.

Jedinu pravu priliku u prvom dijelu gosti su imali u 24. minuti kada je Giovani Lo Celso ostao sam na rubu kaznenog prostora i pucao, ali pored gola,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta Juve je imao daleko veći posjed, ali ne i previše prilika. Adrien Rabiot je pucao u 58. minuti, ali nedovoljno snažno i nedovoljno precizno. Četiri minute kasnije priliku je imao Vlahović, ali nije bilo promjene rezultata.

Potpuni raspad Juvea

Gosti u nastavku nisu bili opasni sve do 77. minute kada su izborili jedanaesterac. Francis Coquelin je pao nakon starta Danielea Ruganija, a sudac Szymon Marciniak nakon video provjere pokazao na bijelu točku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gerard Moreno je bio precizan za vodstvo "Žute podmornice". Sedam minuta kasnije Španjolci su zabili i drugi gol načinivši veliki korak do senzacije. Parejo je ubacio iz kornera, Serge Aurier prenio loptu glavom na drugu vratnicu gdje je bio Pau Torres pogodivši za 2-0.

Točka na "i" je stigla u 89. minuti iz novog kaznenog udarca. Moreno je pucao, De Ligt blokirao rukom, a sudac pokazao na jedanaesterac. Danjuma je bio siguran za konačnih 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bluesi sigurni

Prolazak u četvrfinale izborio je i engleski Chelsea, aktualni pobjednici Lige prvaka, koji je i drugi put pobijedilo Lille u osmini finala Lige prvaka. Nakon 2-0 u Londonu Chelsea je u gostima slavio 2-1 i tako se plasirao u četvrtfinale.

Lille je poveo u 38. minuti golom Yilmaza iz jedanaesterca, a engleska momčad je preokrenula pogocima Pulisica u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena i Azpilicuete u 71. minuti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Chelseaja je utakmicu počeo hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, ali ga je na početku drugog dijela zamijenio Mount. Kod Lillea je Domagoj Bradarić ušao u igru u 78. minuti, dok je cijelu utakmicu s klupe za pričuve odgledao Ivo Grbić.

______________________________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka, osmina finala

Juventus - Villarreal 0:1 (Moreno 77' (p), Torres 85', Danjuma 90' + 1' (p))

Juventus: Szczęsny, De Sciglio, De Ligt, Arthur, Danilo, Vlahović, Morata, Cuadrado, Rugani, Rabiot, Locatelli

Villarreal: Rulli, Aurier, Albiol, Pau Torres, Estupiñan, Yeremy Pino, Parejo, Capuoe, Manu Trigueros, Lo Celso, Danjuma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lille - Chelsea 1:2

90' + 3 Gotove su utakmice, Villarreal i Chelsea su posljednja dva četvrtfinalista Lige prvaka.

90' + 1 GOOOL Danjuma zabija s bijele točke, Villarreal vodi 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Novi penal za Villarreal, De Ligt je rukom blokirao loptu koja je išla prema golu Juvea.

85' GOOOL Villarreal vodi 2:0! Pau Torres je zabio nakon kornera i doveo Španjolce na milimetar do četvrtfinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' GOOOL Morano je siguran s bijele točke, Villarreal vodi!

77' Jedanesterac za Villarreal!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' Rugani je srušio Coquelina u šenaestercu, igrači Villarreala traže penal. Sudac ide gledati snimku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' Pao je još jedan gol na drugoj utakmici. Azpilicueta je zabio za vodstvo Chelseaja 2:1.

68' Novi pokušaj domaćina, pucao je Locatelli, ali neprecizno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' Još uvijek nismo vidjeli niti jednu priliku u drugom poluvremenu.

60' Nakon Rabiota, iz daljine puca i Cuadrado, ali nije precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' Snažan udarac Rabiota s tridesetak metara, Rulli brani.

Image
Foto: Profimedia

50' Krenuo je Juventus tamo gdje je stao u prvom dijelu. Villarreal je pod velikim pritiskom, ali se dobro drže gosti i do sada nismo vidjeli niti jednu opasniju priliku pred njihovim golom u nastavku.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog poluvremena. Bez golova u Torinu. U Lilleu je 1:1.

45'+3' GOL Chelsea je izjednačio golom Pulisica.

44' Juventus je opet stisnuo, žele domaćini stići do vodstva do kraja poluvremena, ali Španjolci se dobro nose s njihovim napadima.

42' Gol na drugoj utakmici, Yilmaz je doveo Lille u vodstvo.

35' Kakva šansa za Vlahovića, pucao je iz velike blizne nakon ubačaja, a Rulli to ponovno sjajno zaustavlja.

31' Pokušaj Villarreala, ali nije to bilo opasno po Talijane. Prvo je Lo Celso loše reagirao na jedan ubačaj, a nakon toga je Aurier pucao iz daljine, ali promašuje okvir gola.

22' Odmah nakon Vlahovićeve grede šansa na drugoj strani. Opasno je pucao Lo Celso, ali njegov udarac prolazi malo pored vratnice.

Image
Foto: Profimedia

Juventus - Villarreal

21' Vlahović je pogodio vratnicu. Srpski napadač je pogodio gredu iz blizine nakon prizemnog ubačaja De Sciglije.

19' Villarreal sada ima duže vremena loptu u nogama i kruže s njom oko Juventusovog šesnaesterca, ali nisu stvorili opasniju šansu.

14' Opet je bilo jasko opasno pred golom Villarreala, ali nogometaši Juventusa su sada zakomplicirali i nisu uspjeli uputiti opasan udarac.

Image
Foto: Profimedia

10'Kakva šansa za Juventus, Cuardado je ubacio, Morata pucao s pet metara, a Rulli sjajno obranio.

7' Novi pokušaj Juventusa. Cuardado je dobro ubacio u šenaesterac, Morata je bio u naletu, ali nije uspio stići do lopte i Rulli sigurno lovi.

5' Juventus je odmah preuzeo kontrolu, Villarreal pokušava zadržati posjed lopte, ali do sada im to baš i ne usoijeva.

3' Moglo je sada biti opasno pred golom Villarreala. Morata je dobio jednu loptu u šesnaestercu, no nije najbolje reagirao i Pau torres je to očistio.

1' Počele su utakmice.

20.00 Stigli su sastavi. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić kreće od prve minute za Chelsea. Na klupi lillea je hrvatski golman Ivo Grbić.

______________________________________________________________________________________________

U srijedu navečer igraju se posljednje dvije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka, Juventus će na svom terenu odmjeriti snage s Villarrealom i Chelsea gostuje kod Lillea.

Juve i Villarreal u prvoj utakmici u Španjolskoj odigrali su 1:1 i u uzvrat pred vlastitim navijačima Talijani ulaze kao veliki favoriti, no trener 'Stare dame' Max Allegri istaknuo je da će biti riječ o vrlo teškoj utakmici za njegove igrače.

"To će biti odlučujuća utakmica, poput finala. Netko mora pobijediti, ili u 90 minuta, ili nakon produžetaka. Mi razmišljamo o samo jednoj stvari, prolasku u četvrtfinale i za to će nam biti potrebna velika podrška s tribina. Villarreal je odlična momčad sa sjajnim trenerom. Igraju tehnički nogomet i ne smijemo im dozvoliti puno toga. Jedan trenutak može biti odlučujući", izjavio je Allegri.

Bluesi u problemima

U drugom susretu Chelsea, koji se nalazi u vrlo turbulentnom razdoblju jer je britanska vlada nametnula sankcije vlasniku, ruskom oligarhu Romanu Abramoviču, nakon ruske invazije na Ukrajinu, očekuje utakmica protiv Lillea.

Bluesi su u prvoj utakmici pobijedili na svom terenu 2:0 i napravili veliki korak prema četvrtfinalu.

"Raspoloženje u momčadi je dobro. Moramo se usredotočiti na ono na što možemo utjecati i to činimo. Uvjeren sam da će momčad dobro odigrati i napraviti rezultat. Bit ćemo fokusirani na to protiv Lillea", izjavio je trener Chelseaja Thomas Tuchel.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo