SPEKTAKL U LIGI PRVAKA / Bayern slavio u dvoboju giganata, Coman srušio PSG. Tottenham s Perišićem izgubio na San Siru

Image
Foto: Profimedia

Tekstuani prijenos utakmice Bayern Munchen - PSG i kretanje rezultata na susretu Milan - Tottenham mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

14.2.2023.
23:03
Profimedia
VOYO logo

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Bayern je u Parizu pobijedio PSG sa 1-0, dok je u drugom susretu večeri Milan na San Siru identičnim rezultatom slavio protiv Tottenhama.

Image
GLEDA LIGU PRVAKA /

Kolinda osvanula na Parku prinčeva, natpis na njenoj majici privukao veliku pažnju

Image
GLEDA LIGU PRVAKA /

Kolinda osvanula na Parku prinčeva, natpis na njenoj majici privukao veliku pažnju

"Ples kuglica" spojio je europske velikane Paris Saint-Germain i Bayern već u osmini finala Lige prvaka. Prije tri godine ovi su klubovi igrali u finalu u Lisabonu, a Bavarci su slavili sa 1-0 golom Kingsleyja Comana. I ovoga puta Bayern je slavio identičnim rezultatom, a strijelac je ponovo bio Coman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je 80 minuta dominirao, mogao i uvjerljivije kazniti PSG, ali na koncu Bavarci mogu biti sretni što u završnici susreta PSG nije izjednačio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić ušao je u igru kod Bayerna u 89. minuti, a Bayern je minutu kasnije ostao s igračem manje nakon što je Benjamin Pavard zaradio drugi žuti karton. Uzvrat je osmog ožujka u Munchenu.

Bayern je od prve minute zagospodario terenom, međutim u prvom dijelu nije imao previše prilika. Bavarci su u prvih 45 minuta imali 60 posto posjeda lopte, četiri kornera, te devet udaraca pri čemu su tek dva išla u okvir suparničkog gola. Najbliže vodstvu gosti u bili u 43. minuti kada je Joshua Kimmich pucao s ruba kaznenog prostora, no Gianluigi Donnarumma je obranio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blijedi Parižani

Francuski prvak je u prvom poluvremenu bio "nevidljiv", bezopasan i nemoćan. Tijekom prvog poluvremena PSG nije uputio niti jedan udarac u okvir suparničkog gola, a najveću prijetnju predstavljao je slobodan udarac Lionela Messija u 45. minuti kada je sa 25 metara pogodio "živi zid".

Bolju igru Bayern je okrunio vodstvom u 53. minuti. Alphonso Davies je nabacio u šesnaesterac, a loptu je dočekao Kingsley Coman zabivši nisko po sredini gola. U 62. minuti opasno je zaprijetio i Eric Maxim Choupo-Moting, ali je domaći vratar ovoga puta bio spremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo minutu kasnije Choupo-Moting je uzdrmo i vratnicu nakon sjajnog prodora Jamala Musiale. U nastavku akcije nakon ubačaja iz kornera odlično je pucao Benjamin Pavard, ali je Donnarumma sjajno reagirao.

VAR imao posla

Najbolju priliku PSG je imao u 73. minuti kada je Kylian Mbappe "pobjegao" njemačkoj obrani, no njegov udarac je sjajno obranio Yann Sommer. U 82. minuti PSG je uspio zabiti nakon brze kontre. No, Mbappeov pogodak je poništen zbog zaleđa Nuna Mendesa koji je uposlio mladog francuskog napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja susreta priliku je imao i Messi, no njegov je udarac blokirao Pavard koji je u sudačkoj nadoknadi "pocrvenio" zbog drugog žutog kartona.

Pariškom sastavu je ovo bio treći uzaatopni poraz nakon ispadanja u francuskom Kupu od Marseillea (1-2) i poraza od Monaca (1-3) u prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klinac postavio rekord

Dodajmo kako je za PSG do 56. minute igrao 16-godišnji Warren Zaire-Emery upisavši se u povijest. Naime, sa 16 godina i 343 dana Zaire-Emery je postao najmlađi igrač koji je započeo jednu utakmicu nokaut faze Lige prvaka. Mladi francuski veznjak je nedavno postao i najmlađi strijelac PSG-a u francuskom prvenstvu.

U drugom susretu večeri Milan je identičnim rezultatom porazio Tottenham. Pogodak odluke zabio je Brahim Diaz u sedmoj minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometaši Ante Rebić i Ivan Perišić, bivši suigrači iz reprezentacije, srdačno su se zagrlili prije početka susreta. Rebić je započeo susret na domaćoj klupi, a ušao je u igru tek u sudačkoj nadoknadi, dok je Perišić odigrao cijeli susret za londonski klub.

Rani gol odlučio pobjednika

Premda su "Rossoneri" sedam puta bili europski prvaci, ovo im je prvi susret u nokaut fazi Lige prvaka nakon poraza od Atletico Madrida u osmini finala 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan je poveo već u sedmoj minuti. Pucao je Theo Hernandez iskosa, no Fraser Forster je obranio njegov udarac. Na odbijanac je natrčao Brahima Diaz, no Forster obranio i njegov udaraca, ali je Diaz iz drugog pokušaja zabio za vodstvo Milana.

Tottenham je prvu priliku imao u 25. minutu. Heung-Min Son je ubacio loptu u protivnički šesnaesterac, ali je domaća obrana otklonila opasnost. Do kraja poluvremena gosti su tražili izjednačenje, ali nije bilo većih opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perija skoro asistirao

Milan je u 53. minuti mogao povećati prednost, ponovo je u prilici bio Diaz, ali je njegov udarac blokirao Clement Lenglet. U 78. minuti je zaprijetio i Charles De Ketelaere, lijepo je pucao glavom, ali nije dobro naciljao.

U 82. minuti i Englezi su mogli do gola. Ivan Perišić je ubacio iz kornera, pucao je Eric Dier, ali je golman to dobro obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni susret je osmog ožujka u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu Club Brugge dočekuje Benficu, a Chelsea gostuje kod Borussije Dortmund.

Liga prvaka, četvrtfinale, prva utakmice

Bayern Munchen - PSG 1:0 (Coman 53')

Bayern Munchen: Sommer, Cancelo, Upamecano, De Ligt, Pavard, Kimmich, Goretzka, Sané, Musiala, Coman, Choupo-Moting

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG: Donnarumma ,Hakimi, Marquinhos, Ramos, Nuno Mendes, Zaïre-Emery, Verratti, Danilo Pereira, Soler, Messi, Neymar

Milan - Tottenham 1:0 (Diaz 10')

Milan: Tatarusanu, Thiaw, Kalulu, Kjaer, Theo Hernández, Saelemaekers, Krunić, Tonali, Díaz, Leão, Giroud

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham: Forster, Romero, Dier, Lenglet, Emerson, Skipp, Sarr, Perišić, Kuluševski, Kane, Son

90+6' gotov je i susret na San Sir, Milan je s 1:0 srušio Tottenham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+4' Gotova je utakmica u Parizu, Bayern je pobijedio PSG 1:0.

90'+2' Bayern ostao s desetoricom, Pavard je zaradio drugi žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' Tresse se mreža Bayerna, Mbappe je zabio, ali ništa od izjednačenja. VAR je poništio gol zbog zaleđa.

75' Parižani su se otvorili, pokušavaju doći do iznjednačenja, ali njihovi pokušaji izgledaju prilično jalovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' Bayern nastavlja s veikim pritiskom. Sada su promašili dvije izgledne šanse - prvo je Choupo-Moting pucao iz sjajne pozicije, a Donnarumma obranio, pa je minutu nakon toga Pavard pucao glavom nakon kornera, no PSG-ov golman i to brani.

53' GOOOL Bavarci su konačno uspjeli probiti PSG, zabio je Coman koji je iskoristio nepažnju braniča PSG-a koji su ga ostavili nečuvanog. Coman je ranije u karijeri igrao za PSG iz iz poštovanja prema bivšem klubu nije slavio gol.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Gotovo je prvo poluvrijeme, na dvije utakmice pao je samo samo jedan gol, onaj kojime je Milan poveo protiv Tottenhama. Hrvatskom nogometašu Ivanu Perišiću koji igra za Tottenham, a prije je bio član Milanovog rivala Intera, cijeli stadion je zviždao svaki put kada bi dobio loptu.

34' Coman puca s ruba šesnaesterca, odlazi to pored Donnarumminog gola.

30' Pokušaj Bavaraca, Kimmich puca iz slobodnjaka na 20 metara i gađa živi zid.

25' Prvi udarac u okvir gola PSG-a. Pucao je Kingsley Coman, a Donnarumma sigurno brani.

15' PSG je tek u 15. minuti uspio kreirati opasniju akciju, izgledalo je da će se Messi naći u velikoj prilici, ali domaćini u zadnji čas čiste.

10' GOOOL Milan je iz prve šane poveo protiv Tottenhama. Strijelac je Brahim Diaz koji je pospremio loptu iz odbijanca nakon što je Forster obranio udarac Thea Hernandeza.

8' Nogometaši Bayerna mirno konroliraju igru, PSG je loše ušao u utakmicu.

1' Počele su utakmice.

_________________________________________________

19.44 Stigli su sastavi. U momčadi PSG-a nema iznenađenja - Mbappe, koji se tek oporavio, je na klupi, ali je zato u prvih 11francuski wunderkind, 16-godišnji Zaïre-Emery, koji će postati najmlađi igrač koji je ikada nastupio u utakmici knock-out faze Lige prvaka. U drugoj utakmici Perišić igra od prve minute, a Rebić čeka prilik s klupe.

_____________________________________________________________________________

Nakon više od tri mjeseca pauze ovoga tjedna kreće nokaut faza elitnog nogometnog natjecanja "Starog kontinenta", Lige prvaka.

Zbog "zimskog" Svjetskog prvenstva u Katru, grupna faza Lige prvaka završila je početkom studenog, a ne kao što je ranije bio običaj u prosioncu.

Pauza u Ligi prvaka je trajala više od tri mjeseca, a osmina finala kreće ovoga utorka s dva okršaja. Na San Siru će snage odmjeriti Milan i Tottenham, dok se u Parizu sastaju Paris Saint-Germain i Bayern Munchen. U srijedu Club Brugge dočekuje Benficu, a Chelsea gostuje kod Borussije Dortmund.

Svakako najzanimljiviji susret ovoga tjedna bit će okršaj PSG-a i Bayerna na Parku prinčeva. Oba sastava trese mini kriza.

PSG je na startu ove godine u sedam ligaških susreta doživio tri poraza (Lens, Rennes, Monaco), remi (Reims), te tri pobjede (Angers, Montpellier, Toulouse), te ispao u osmini finala Kupa od Marseillea. 

Parižani se i dalje mogu pohvaliti prednošću od pet bodova na vrhu tablice Ligue 1, ali gubitak dvije uzastopne utakmice daleko je od idealnog načina pripreme za europski susret s Bayernom.

Lionel Messi je propustio poraz od Monaca zbog problema s tetivom, ali je trener Christophe Galtier izjavio da će Argentinac biti spreman za utorak. No, po svemu sudeći neće biti Kyliana Mbappea koji je propustio posljednje tri utakmice zbog ozljede bedra. U medije se posljednjih dana probijaju i vijesti o napetostima i sukobima u svlačionici.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Bayern također prolazi kroz mini-krizu. Sa zimske stanke se vratio s tri uzastopna remija 1-1, no uslijedile su dvije pobjede. Mir u taboru bavarskog prvaka remeti i igrač koji ove sezone više neće igrati, vratar Manuel Neuer. Vratar "elfa" je na skijanju slomio nogu, a potom je dao "eksplozivan" intervju u kojem je verbalno napao klupsko vodstvo zbog razlaza s trenerom vratara Tonijem Tapalovićem.

Julian Nagelsmann je ostao i bez Lucasa Hernandeza koji je u Katru slomio prednje križne ligamente desnog koljena. Upitan je i nastup Sadija Manea, koji je zbog ozljede propustio World Cup.

Bayern je trenutačno u nizu od 19 utakmica bez poraza u svim natjecanjima, a njihov posljednji natjecateljski poraz dogodio se 17. rujna 2022. protiv Augsburga u Bundesligi (1-0).

U sjeni pariškog ogleda, na San Siru će snage odmjeriti Milan i Tottenham. To je susret u kojemu će na suprotnim stranama biti dva hrvatska nogometaša - bivši Vatreni Ante Rebić, koji igra za Milan i Tottenhamov Ivan Perišić.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo