TO SE ZOVE RASTURANJE! / Pogledajte što su Subašić i društvo napravili Arsenalu

U srijedu na večer na teren su izašla i posljednja dva para u prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka. Španjolski prvak Atletico Madrid je poražen na gostovanju kod Bayer Leverkusena 1:0.

25.2.2015.
12:04
VOYO logo

Stadion: BayArena. Gledatelja: 30.000. Sudac: Kralovec (Češka).

Strijelac: 1-0 Calhanoglu (57)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BAYER: Leno - Hilbert, Papadopoulos, Spahić, Wendell - Reinartz, L. Bender (Rolfes, 68) - Bellarabi, Calhanoglu (Brandt, 87), Son - Drmić (Kiessling, 80)

ATLETICO: Moya - Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira (Gamez, 38) - Arda Turan (Torres, 64), Gabi, Tiago, Saul (Raul Garcia, 42) - Griezmann, Mandžukić Krećemo od utakmice Bayera i Atletica. Nijemci su dominirali travnjakom u prvom poluvremenu, a angažiraniji pristup donio im je i dvije lijepe prilike u prvih pola sata, a oba je puta prema gostujućim vratima pucao Emir Spahić. Prvi njegov pokušaj u 13. minuti nakon pogreške Atleticova vratara Moye s gol-linije izbacio je Mandžukić, dok je u 26. minuti Spahić odapeo sa 25 metara i zatresao mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico se tek u završnici prvog poluvremena oslobodio pritiska i dva putza opasno zaprijetio, no oba je puta odlično reagirao domaći vratar Leno. U 39. minuti Leno je u posljednji trenutak "skinuo" loptu s glave Griezmannu, da bi u sudačkoj nadoknadi obranio atraktivan pokušaj Tiaga sa 10-ak metara.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada za bolju igru Bayera stigla je u 57. minuti kada je Hakan Calhanoglu snažnim i preciznim udarcem zatresao mrežu Atletica. Karim Bellarabi je sjajnom varkom iz igre izbacio Godina, a zatim petom gurnuo loptu prema natrčalom Calhanogluu koji je odlično reagirao.

Nakon primljenog pogotka trener gostiju Simeone u igru je uveo trećeg napadača, Mandžukiću i Griezmannu je pridodao Torresa, ali ta izmjena nije donijela željeni učinak. Atletico nije bio ništa opasniji po domaća vrata, a Bayer je opasno prijetio povećanjem vodstva iz protunapada. Švicarski reprezentativac Josip Drmić u 74. je minuti bio sebičan u jednoj izglednoj situaciji, te je Moya lako ukrotio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayeru je posao u očuvanju prednosti dodatno olakšan u 77. minuti kada je zbog neopreznog starta drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Tiago.

Pred 55.000 gledatelja na Emirates stadionu sudio je Deniz Aytekin iz Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Kondogbia (38), 0-2 Berbatov (53), 1-2 Oxlade-Chamberlain (90+1), 1-3 Carasco (90+4)

ARSENAL: Ospina - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Coquelin (Oxlade-Chamberlain, 70), Cazorla (Rosicky, 81)- Welbeck, Oezil, Sanchez - Giroud (Wallcot, 60)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MONACO: SUBAŠIĆ - A. Touré, Wallace, Abdennour, Echiejile - Fabinho, Kondogbia, Moutinho - Dirar (Kurzawa, 82), Berbatov (Carasco, 75), Martial U drugoj utakmici večeri bilo je puno uzbudljivije. Monaco je na gostovanju u Londonu šokirao Arsenal svladavši ga 3:1. Iznenađujuću pobjedu u Londonu Monacu su donijeli pogoci Geoffreya Kondogbie (38), Bugarina Dmitra Berbatova (53) i Yannick Carrasco (90+4), dok je poraz Arsenala smanjio Alec Oxlade-Chamberlain (90+1).

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal je već u 1. minuti imao sjajnu priliku koju je upropastio Wellbeck udarcem iznad vrata, a potom su Topnici imali još nekoliko poluprigoda. No, unatoč inicijativi Engleza, poveo je Monaco u 38. minuti i to poprilično sretno. Veznjak Geoffrey Kondogbia opalio je s 25 metara, a lopta je pogodila kapetana Arsenala Mertesckera i prevarila vratara Ospinu. Bio je to i jedini šut u okvir vrata uopće u prvom poluvremenu.

Na samom početku drugog dijela Francuzi su postigli i drugi pogodak i šokirali Emirates. Bila je to klasični protunapad u kojem je Martial pronašao veterana Berbatova, koji je s pet metara lako postigao zgoditak. U 58. minuti Giroud je sam na pet metara, ali prebacuje Subašića, pa je francuski napadač nakon ove akcije zamijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 62. minuti Martial je mogao povećati vodstvo Monaca, no njegov udarac brani Ospina, a Subašić je u 65. minuti također obranio pokušaj Wallcota, da bi potom Wellbeck u čistoj situaciji pogodio ležećeg Wallcota umjesto prazne mreže. U prvoj minuti sudačke nadoknade Oxlade-Chamberlain je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora svladao Subašića, no u zadnjim trenucima susreta Carasco je iz kontre opet svladao Ospinu za konačnih 3-1.

Hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić je bio izvrstan na vratima Monaca, koji je u sedam utakmica Lige prvaka ove sezone primio samo dva pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvrat se u Monte Carlu igra 17. ožujka.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo