NABRIJANA UTAKMICA / Hajduk pobjedom razveselio mnogobrojne navijače na Drosini, sumnjive sudačke odluke obilježile susret

Image

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

26.11.2023.
13:07
VOYO logo

U susretu 16. kola HNL-a Istra i Hajduk odigrali su uzbudljivu utakmicu pred 8606 gledatelja. Gosti su slavili s 0-2, a pogotke su postigli Sahiti (16.) i Livaja (89., 11-m). Utakmicu su obilježila brojna koškanja, grubi prekršaji, ali i neobične odluke glavnog suca Čuline.

KRAJ

Istra-Hajduk 0:2

Istra: Majkić - Kadušić, Iovu, Marešić, Devetak - Mlinar, Blagojević, Maurić - Lisica, Erceg, Vuk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk: Lučić - Sigur, Uremović, Šarlija, Diallo - Žaper, Pukštas - Sahiti, Krovinović, Dajaku - Livaja

Hajduk je krenuo uraganski prema golu Istre, imao dva udarca iz kuta. Nakon prvog je Marko Livaja pucao u Slavka Blagojevića, a nakon drugog je zaprijetio glavom Filip Uremović, no nije pogodio okvir vrata. U 9. minuti opet su prijetili gosti, ali siloviti udarac Pukštasa proletio je iznad grede. Hajduk je svoju dominaciju naplatio u 16. minuti kada je Diallo ubacio s boka, a lopta je prošla kroz srce kaznenog prostora i sjela na nogu natrčalog Sahitija. Snažnim je prizemnim udarcem probušio Majkića i doveo Bijele u vodstvo. Odgovor Istrijana nije se dugo trebao čekati, sijevnula je kontra u 18. minuti, a Maurić je s vrha šesnaesterca oštro tukao, lopta je otišla nekoliko centimetara od vratnice. Zaiskrilo je u 26. minuti uz istočnu tribinu, Sahiti je nasrnuo na Devetaka nakon što je nogometaš Istre oštrije ušao u jedan duel, a tada su se uključili i ostali. Stigao je nabrijani Sigur, uletio je Erceg, a onda je Livaja uhvatio Ercega za vrat. Bivši hrvatski reprezentativac zbog tog je poteza dobio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra je u 33. morala mijenjati, ozlijedio se njihov junak s posljednjeg susreta protiv Hajduka. Lisica je izašao, a ušao je Ekong. U tim je trenucima osvanula i koreografija na sjevernoj tribini, Demoni su bakljadom i šetalicom proslavili 31. rođendan grupe. Nedugo zatim Hajduk je imao veliku priliku za povećanje vodstva, Livaja se odlično snašao i ubacio za Dajakua čiji je prvi pokušaj obranio Majkić, a drugi pokušaj Dajakua otišao je preko vrata. U 39. minuti sudac više nije imao strpljenja za Ercega koji je nakon koškanja Blagojevića i Uremovića snažno ušao u Šarliju. Bivše Hajdučko srce zaradilo je žuti karton. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela okušao je svoj udarac Frano Mlinar, a na putu prema golu loptu je dirao i Erceg, a ona je poletjela na tribinu gdje se nalaze Torcidaši. Po završetku poluvremena nasrnula je delegacija Hajduka na suca Čulinu smatrajući kako je Erceg trebao biti isključen. Nakon žutog kartona Erceg je dvaput radio prekršaj nad igračima splitskog sastava, ali djelitelj pravde nije se odlučio za isključenje nogometaša Istre.

Image
NAVIJAČKI DEKOR /

Pravi 'rat' na tribinama: Torcida napravila koreografiju na početku utakmice, Demoni imali rođendanski korteo i bakljadu

Image
NAVIJAČKI DEKOR /

Pravi 'rat' na tribinama: Torcida napravila koreografiju na početku utakmice, Demoni imali rođendanski korteo i bakljadu

Prvi su u drugom dijelu prijetili Zeleno-žuti. Erceg je na centartšut tukao volejem, ali pored gola Lučića. Bila je to 49. minuta utakmice.Ponovno je kaotično bilo u 51. minuti. Prvo su hajdukovci tražili kazneni udarac, a onda je u nastavku igre Vuk udario rukom u lice Sigura koji ga je držao s obje ruke oko tijela. Čulina je prvo dosudio prekršaj za Istru, ali onda je igrača njihove momčadi počastio žutim kartonom. Već u 55. minuti opet je dodijeljen žuti karton, a zaradio ga je Kadušić zbog starta na Krovinoviću. Službeni spiker u 60. je minuti objavio kako se na tribinama nalazi 8606 gledatelja. U 62. minuti Erceg je nakon greške Šarlije imao veliku priliku, ali s pet metara nije uspio zabiti. U zadnji trenutak uklizao je Šarlija i odbio loptu u korner. Tri minute kasnije dogodila se velika prilika na drugoj strani, Livaja je izbio sam pred Majkića, zaobišao ga je, ali braniči Istre očistili su s crte. Kraći prekid utakmice označio je sudac Čulina u 72. minuti zbog gustog dima i nekoliko baklji ubačenih u teren od strane navijača splitskog kluba. Prekid kao da je umrtvio utakmicu, a u 85.minuti nespretnom je reakcijom Šarlija skoro ugrozio vlastita vrata. U 87. minuti Čulina je pokazao na bijelu točku nakon što je lopta pogodila Hujbera u ruku koja se nalazila uz tijelo. Unatoč VAR provjeri, sudačka odluka je bila takva da je riječ o najstrožoj kazni, a Livaja je u 89. minuti pogodio s 11 metara, iako ga je Majkić pročitao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-------------------------------------------

Posljednji put kada su Bijeli savladali Istru bilo je prije više od godinu dana, 17.07.2022. U međuvremenu dva puta su ovi suparnici na Poljudu odigrali 2:2, a pamti se i poraz u sudačkoj nadoknadi prije skoro tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba napomenuti i kako je posljednji put kada je Hajduk gostovao na Aldo Drosini, Istra slavila s visokih 3:0. Na tribinama se očekuje više od osam tisuća navijača što bi bio rekord, a stadion je rasprodan.

"Realno gledano, utakmica bi mogla biti slične dinamike kao u rujnu. Mi naravno želimo imati veći posjed i kontrolu lopte, jer što je ona više kod nas, to je za nas bolje. Hajduk isto teži takvoj kontroli pa ćemo vidjeti kako će se to odvijati. Problem može biti teren, koliko će dopuštati takvu igru. Moramo biti svjesni da će biti teških trenutaka, da ćemo patiti u srazu s liderom, kao što je to bilo u Splitu, ali zato i moramo biti hrabri i vjerovati u sebe", rekao je trener Istre Davide Catala u najavi dvoboja, dok bivši trener Istre Karoglan s druge strane tvrdi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je ovdje puno bolje. Ni veći ni manji motiv. Ne funcioniram na emociji, to je zabranjeno. Koliko god čudno zvučalo, Istra me učinila boljim trenerom. Preporučio bih je svakom treneru. Koliko god bilo neugodno u smislu trajanja, postao sam bolji trener. Ispekao sam zanat. Istru ne vidim kao nešto što se nije trebalo dogoditi. Imam ondje puno prijatelja. Niz igrača mi čestitata na uspjesima, i ne samo igrača. Radujem se što ću vidjeti neke ljude, ali napravit ćemo sve da kući dođemo s bodovima."

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo