HAJDUK PREDSTAVIO NOVOG TRENERA: / 'Ako s nama Hajduk ne bude bolji, sami ćemo otići. Nekima ovdje ne bi bili dobri ni Mourinho ni Guardiola'

Image
Foto: AFP, Miguel MEDINA

U 14 sati na Poljudu Hajduk je na konferenciji za medije predstavio Igora Tudora kao svojeg novog trenera

23.12.2019.
14:50
AFP, Miguel MEDINA
VOYO logo

Nakon gotovo pet godina Igor Tudor će početkom siječnja ponovno preuzeti klupu Hajduka. Četrdesetjednogodišnji splitski nogometni stručnjak povest će momčad na zimske pripreme 2020. godine. Prvi službeni dvoboj novoimenovanog stratega Bijelih, nakon 2015. godine, očekuje početkom veljače u prvenstvenom ogledu s Varaždinom, objavljeno je na hajduk.hr.

Image
HAJDUK IMA NOVOG TRENERA: /

Igor Tudor vraća se na klupu Majstora s mora nakon pet godina

Image
HAJDUK IMA NOVOG TRENERA: /

Igor Tudor vraća se na klupu Majstora s mora nakon pet godina

"Vjerujem da smo doveli dugoročno rješenje na klupi Hajduka. Riječ je o bivšem treneru koji je radio u Europi, a u Hajduku se najduže zadržao u posljednjih 15-20 godina. Uostalom, on nam je donio posljednji trofej", rekao je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vidjet ćemo u sljedeće dvije i pol godine što možemo napraviti...'

Mario Stanić, koji je prije par dana došao na savjetničku poziciju u Hajduku rekao je da je ovo za njega jako emotivan trenutak, a zatim je Tudor dobio riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dat ću sve od sebe da napravim Hajduk boljim klubom nego što je sada. Vidjet ćemo u sljedeće dvije i pol godine što ćemo moći napraviti", rekao je novi trener splitskog kluba i zatim prokomentirao situaciju u Hajduku.

Ne daje obećanja

"Kada Hajduk nije prvi, to nije dobro, Hajduk mora biti prvak. Kada Hajduk nije prvak, nitko nije zadovoljan. Postoji puno struja, jedni su za Burića, drugi za Oreščanina, a treći za Kopića. Dajte nam podršku, a ako s nama Hajduk ne bude bolji, sami ćemo otići. Jedan dio ne bi mene tu htio, htio bi nekog drugog. Da ovdje dođe Mourinho govorili bi mu da je predefenzivan, da dođe Guardiola bilo bi im previše Tiki take", rekao je Tudor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je morao odgovoriti na pitanje hoće li Hajduk biti prvak s njim: "Takvo obećanje nikad nećete čuti od mene, ali naravno da neki cilj mora postojati."

U svibnju 2013., netom nakon stupnja na dužnost prvog trenera Hajduka što mu je bio prvi samostalni trenerski angažman, Tudor je s "bijelima" osvojio Hrvatski kup, nadigravši zagrebačku Lokomotivu u dvije finalne utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijera protiv Varaždina

Nakon što je 2015. godine napustio Hajdukovu klupu, Tudor je svom trenerskom opusu dodao angažmane u grčkom PAOK-u, turskim klubovima Karabuksporu i Galatasarayu, a dvaput je bio i trenerom talijanskog Udinesea, na čijoj je klupi u drugom mandatu bio od ožujka do studenog ove godine.

Tudor će prvu momčad Hajduka preuzeti početkom siječnja i povesti je na zimske pripreme za nastavak sezone. Prvi službeni dvoboj novoimenovanog stratega Hajduka bit će prvenstveni ogled protiv Varaždina , nakon 2015. godine, očekuje 2. veljače u prvenstvenom ogledu u Varaždinu protiv istoimenog domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo