GORICA NAPUNILA MREŽU HAJDUKA I GURNULA BIJELE DALEKO OD LIGE PRVAKA: / Bivši igrač Hajduka asistirao za treći gol Gorice

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Tudorova mlada momčad imala je malo šanse protiv raspoloženih domaćina

30.6.2020.
23:00
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

32. kolo Prve HNL

Stadion Radnik, Velika Gorica, 21:05

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica - Hajduk 3:1

GORICA: Kahlina, Musa, Juričić, Steenvoorden, Hamad, Suk, Čabraja, Babec, Kalik, Lovrić, Ndiaye. Klupa: Čelić, Maslowski, Mudrinski, Dvorneković, Špikić, Šrover, Gadže, Krizmanić, Čović, Spudić, Moro, Išek

HAJDUK: Posavec, Juranović, Ismajli, Vušković, Čolina, Nejašmić, Čuić, Brnić, Jradi, Jakoliš, Eduok. Klupa: Ljubić, Kreković, Blagaić, Vučur, Dolček, Tahiraj, Radić, Dellova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica je u utakmici 32. kola Prve HNL na domaćem terenu pred više od 1700 gledatelja svladala Hajduk rezultatom 3:1. Pogotke su za Goričane postigli Hamad (18'), Suk (48') i Ndiaye (53'), a za Hajduk je zabio Jakoliš u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Hajduku je to treći poraz u posljednja četiri kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani su u Goricu stigli u desetkovanom sastavu, Igoru Tudoru nedostajala su sedmorica igrača pa je Hajduk izašao u vrlo mladom sastavu i to je jedan od razloga poraza.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličan start Gorice

Domaćin je početnu inicijativu okrunio vodstvom u 18. minuti. Suk je pucao, Posavec obranio, no lopta se odbila do Ndiayea, koji je povratnom loptom pronašao Hamada u sredini, a ovaj lijepo zabio za 1:0.

Samo tri minute kasnije vidjeli smo novu veliku priliku za Goricu. Hajduk je izgubio loptu na svojoj polovici, a Gorica je krenula u kontru. Hamad je na kraju ostao sam u kaznenom prostoru. Pucao je, ali je Posavec sjajno obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 44. minuti Gorica je zabila i drugi pogodak. Čabraja je izveo korner, Jovičić prenio loptu, a Suk na drugoj stativi pospremio za veliku prednost. U posljednjim trenucima prvog dijela Hajduk je ipak smanjio. Jovičić je kao zadnji igrač izgubio loptu, Jakoliš se sjurio prema golu i vratio nadu Hajduku.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
LOKOMOTIVA POBIJEDILA VARAŽDIN I ZASJELA NA DRUGO MJESTO HNL-A: /

Tuci i Jakić zabili za tri boda prednosti nad Hajdukom

Image
LOKOMOTIVA POBIJEDILA VARAŽDIN I ZASJELA NA DRUGO MJESTO HNL-A: /

Tuci i Jakić zabili za tri boda prednosti nad Hajdukom

Ndiaye presudio

Međutim, nada Hajduka u potpuni povratak kratko je trajala. Već u 53. minuti Gorica se vraća na +2. Jradi je izgubio loptu na centru, Kalik pronašao Ndiayea, koji je mirno svladao vratara Hajduka.

Do kraja susreta Splićani su pokušavali izvući barem bod, no nisu uspjeli i potopom u Gorici ispustili su drugo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz Hajduka iskoristila je Lokomotiva koja se pobjedom 2:0 protiv Varaždina probila na drugu poziciju s tri boda više od splitskog sastava. Hajduk bi u srijedu mogao ostati i bez trećeg mjesta ukoliko u derbiju Osijeka i Rijeke netko osvoji tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT Gotova je utakmica. Gorica zasluženo odnosi sva tri boda.

90' Igrat će se još tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' Utakmica ide polako prema kraju bez puno uzbuđenja. Gorica ne želi više ništa riskirati, Hajduk ne može nikako ozbiljnije zaprijetiti.

80' Mjere socijalnog distanciranja ne poštuju se na tribinama u Gorici. Pogledajte kako to izgleda:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

70' Trostruka zamjena za Hajduk. Izlaze Nejašmić, Jakoliš i Čolina, a ušli su Kreković, Blagaić i Dolček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' Jradi je izgubio loptu na centru, uzeo ju je Kalik, bivši igrač Hajduka koji je savršeno uposlio Ndiayea koji smireno šalje loptu pored Posaveca za 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

HT Što se sad sve izdogađalo na kraju prvog dijela. Suk je povisio vodstvo Gorice nakon kornera, da bi u samoj završnici Jakoliš ukrao jednu loptu i zabio svoj previjenac za Hajduk. Torcida je igračima skandirala: Igrajte, pičk***'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' Probudio se Hajduk, igraju Splićani puno bolje pred kraj ovog drugog dijela. Tri udarca su uputili u kratkom vremenu, sva tri su završila u bloku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' Još jedna dobra prilika za Goricu. Jovičić je pucao glavom nakon kornera, a Eduok je morao izbijati s gol-crte tu loptu.

23' Dvije velike prilike sad, po jedna na svakoj strani. Hamad je ušao u stopostotnu situaciju, no sjajno je branio Posavec, na drugoj je strani Kahlina sjajno reagirao na udarac Jakoliša iz blizine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' Gorica vodi 1:0 potpuno zasluženo. Hamad je nakon gužve zabio jedan 'odbijanac' i doveo domaće u vodstvo.

14' Evo i prvog pokušaja Hajduka. Čolina je pokušao pronaći Eduoka u dobroj poziciji, ali nije ta lopta došla do njega. Bila bi to dobra šansa za Hajduk.

10' Početnih 10 minuta igraju se na polovici Hajduka. Gorica je sad nanizala dva kornera, ali nema još neke velike, konkretne prilike.

5' Gorica je od samog početka utakmice stisla mlade hajdukovce, bolji dojam na početku ostavili su domaćini.

1' Počela je utakmica u Velikoj Gorici.


Pred nogometašima Hajduka težak je izazov. Nakon pobjede protiv Slaven Belupa gostuju kod Gorice, koja ih je na svom terenu već srušila ove sezone. Riječ je o klubu koji se pokazao kao crna mačka za Bijele. Igor Tudor je za taj susret zbog ozljeda ostao bez Jaira, Hamzu, Simića, Jurića i Mujakića, dok će zbog kartona susret propustiti Caktaš i Dimitrov.

“Sedam igrača nedostaje. Jedna iznimno neobična situacija da se u kratkom periodu dogodilo nekoliko ozbiljnijih ozljeda. Za mene i igrače ova je utakmica pravi izazov protiv uvijek neugodne Gorice. Utakmica nam dolazi nakon tri dana što je jedan veliki hendikep za pripremu, ali sve ovisi kako se igrač pripremi u glavi. Pripremam igrače da im to bude izazov i da svatko pokaže svoje kvalitete”, rekao je Tudor prije utakmice na konferenciji za medije.

Hajduk je uoči utakmice u Gorici potresla još jedna mini-afera. Naime, savjetnik predsjednika kluba Marina Brbića Renato Pandža dao je ostavku i naposlijetku otišao iz kluba nakon što je Torcida izvjesila transparent "Panđa odje**".

'Znamo što je Hajduk'

Utakmicu je najavio i trener Gorice. U protekle tri utakmice pobijedili su Rijeku, igrali neriješeno protiv Dinama i izgubili od Osijeka.

- Znamo da Hajduk dolazi bez šest, sedam prvotimaca, ali najveća pogreška bila bi pomisliti da ćemo zbog toga lako dobiti utakmicu. Znamo protiv koga igramo, znamo što je Hajduk, kakvu povijest i tradiciju ima naš protivnik, a baš zbog toga će i svi njegovi igrači, tko god zaigrao, ovu utakmicu shvatiti kao veliku prilku. Međutim, naš mentalitet je takav da idemo na pobjedu bez obzira na ime protivnika, kao što smo išli i protiv Rijeke, Dinama i Osijeka - kazao je, između ostaloga, na konferenciji za medije uoči utakmice trener Gorice Valdas Dambrauskas.

Utakmicu Gorice i Hajduka pratite uživo na portalu Net.hr.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo