NA PREPUNOM MAKSIMIRU / Dinamo remizirao sa Salzburgom. Pala su dva lijepa gola, Modrima poništen vrlo diskutabilan pogodak

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Dinamo nakon četiri utakmice ima četiri boda, dok je Red Bull Salzburg na šest bodova

11.10.2022.
18:18
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama i Red Bull Salzburga odigrali su u 4. kolu skupine E Lige prvaka bez pobjednika 1-1 (1-1), na maksimirskom stadionu.

RB Salzburg je poveo vrlo brzo, već u 12. minuti je strijelac bio Seiwald nakon pogreške Ivanušeca i brzog kontranapada kojeg su izveli gostujući igrači. No, Dinama je taj primljeni pogodak samo dodatno podignuo. Hrvatski prvak je do kraja prvog poluvremena bio mnogo bolji, napadao je i pritiskao suparnika, a do izjednačenja je došao u 40. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TOTALNA KONFUZIJA /

Ljubičić krasno pogodio za izjednačenje, sudac prvo poništio pa priznao gol. Pogledajte kako je to izgledalo

Image
TOTALNA KONFUZIJA /

Ljubičić krasno pogodio za izjednačenje, sudac prvo poništio pa priznao gol. Pogledajte kako je to izgledalo

Dvije grede u nastavku

Strijelac je bio Ljubičić, s tim da je u svemu pomogao gostujući igrač Pavlović kojeg je lopta pogodila i pritom promijenila smjer.

U nastavku nije bilo pogodaka iako su oba sastava imala nekoliko odličnih prilika za pogodak. Isto tako, svaka je momčad po jednom pogodila okvir vrata. Luka Sučić za goste, a Petar Bočkaj iz slobodnog udarca za Dinamo u 91. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo nakon četiri utakmice ima četiri boda, dok je Red Bull Salzburg na šest bodova.

U 5. kolu igraju Dinamo - Milan (21 sat) i RB Salzburg - Chelsea (18.45 sati). Utakmice se igraju 25. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-----------

LIGA PRVAKA, 4. KOLO, ZAGREB, STADION MAKSIMIR, 21:00

DINAMO - SALZBURG 1:1

Sastavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Livaković - Perić, Šutalo, Ristovski - Ljubičić, Mišić, Ademi, Špikić - Ivanušec - Oršić, Petković.

Salzburg: Kohn - Ulmer, Pavlović, Solet, Dedić - Kjaergaard, Gouma-Douath, Seiwald - Sučić - Okafor, Šeško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-----------

UŽIVO TIJEK UTAKMICE

Image
Foto: SofaScore

Kraj susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 1' - Greda Bočkaja iz slobodnjaka!

90' - Slobodnjak za Dinamo na rubu kaznenog prostora!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Oršić je ozlijedio gležanj čini se, Čačić više nema zamjena. Kraj se bliži i čini se da će ovako i završiti.

85' - Kjaergaard je povukao kontru i sam je odlučio završiti, iako je imao boljih opcija. Mišić ide van, Bulat ulazi. Kod RB-a Šeško van, Šimić ulazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Opet kontra Salzburga i dobar šut Seiwalda s ruba kaznenog prostora, ali brani mu Livaković. Dinamo se mora paziti ovoga.

78' - Ulaze Baturina, Bočkaj i Moharrami, a van idu Ristovski, Špikić i Ivanušec. Bočkaj će na desno krilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Kjaergaard šutira izvana i blizu vrata je otišlo.

74' - Sučić je pogodio prečku! Lijepo su odigrali kontru i Hrvat se našao u sjajnoj situaciji na rubu kaznenog prostora i šutirao je snažno, ali odsjelo je na gredi. Salzburg se malo digao, a Čačić si je napravio problem jer ima samo dvojicu veznjaka Mišića i Ivanušeca i u sredini terena su dosta tanki te sada sve češće sjevaju kontre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Salzburg je nešto opasniji, ali zamrla je malo igra, trenutno se vodi bitka na sredini terena, malo su spustili tempo i jedni i drugi. Ima dosta grubosti doduše, i igra se često zbog toga prekida.

67' - Ademi ide van, Drmić ulazi, igrat će Dinamo malo ofenzivnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Okafor ide van, ušao je Adamu. Čačić još ne trza.

56' - Špikiiiić! Perić mu je sjajno centrirao na peterac i ovaj je dobro zahvatio glavom, ali ravno u ruke vrataru. Šteta, jako dobra šansa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Ademi je šutirao unutar kaznenog prostora, ali otišlo je od bloka pored gola, bilo je to vrlo blizu i vratar to ne bi mogao skinuti da je išlo u gol.

52' - Žuti karton za Ivanušeca zbog simuliranja prekršaja u kaznenom prostoru i sudac je bio u pravu. Igrač Salzburga nije bio niti blizu Hrvata kada se ovaj bacio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Nešto agresivniji Dinamo u nastavku, vjerojatno će se igrati istim intenzitetom kao i u prvom dijelu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela.

Image
Foto: SofaScore

45' - Igra se još dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - GOOOL! Ljubičić je pucao nakon kornera izvan kaznenog prostora, neki igrači Dinama su bili u zaleđu, ali nisu utjecali na igru. Sudac je prvo označio da nije gol i nakon detaljnog pregleda snimke ga je ipak priznao.

40' - Poništen gol Ljubičiću! A joj što je sad ovo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Neloš pokušaj. Ivanušec je odapeo iz voleja s ruba kaznenog prostora, ali ravno u vratara.

34' - Dinamo je agresivan i napada, ali ne uspijeva ozbiljnije prijetiti vratima gostiju. Salzburg i dalje igra svoju igru, prepušta posjed i čeka šansu iz protuudara.

24' - Kakvu šansu je sada imao Petković. Dobio je loptu na desnoj strani kaznenog prostora gdje je bio sam, ali umjesto da ju je štopao, ona se od njega odbila kao od betonskog zida i otišla predaleko da bi je stigao. Šteta.

20' - Sudac je odlučio ponoviti korner Dinama jer su se Perić i igrač Salzburga zabili u njega i na kraju je sudac odlučio poništiti gol i dati Dinamu novi korner.

19' - Dinamu je poništen gol. Petković je zabio nakon kornera, ali sudac se oglasio prije nego što je Petković zabio i to zbog toga što je Perić napravio prekršaj odmah pri izvođenju kornera.

14' - Ademi je sada glavom pokušao pospremiti jedan centaršut Ristovskog, ali je dobio udarac u glavu u skoku i lopta je otišla preko gola.

12' - GOL! Siewald je zabio i to uz veliku pomoć obrane Dinama. Prvo je Ivanušec krivo dodao loptu na 30 metara od gola, onda je krenula kontra. Šeško je pokušao dodati, lopta se odbija od Šutala prema Siewaldu koji puca kroz noge Periću i šalje loptu u suprotni kut. Livaković je tu bio gotovo nemoćan.

11' - Pavlović je pokušao škaricama s ruba kaznenog prostora nakon jednog odbijanca, ali otišlo je preko gola.

8' - Novi odličan prodor Špikića i na kraju centaršut koji Solet izbija u korner. Dobro igra Dinamo, napadaju, agresivni su i drugačije to izgleda danas nego u Austriji prije šest dana.

6' - Moramo izdvojiti, iako nije bilo na kraju ništa. Špikić je probio sam po desnoj strani i predriblao je i pretrčao trojicu igrača Salzburga, ali je loše centrirao.

5' - Petković je pokušao štopati loptu u kaznenom prostoru i udario je nogom u glavu Soleta koji je to dosta teško podnio. Srećom bilo je slučajno i nije dobio karton.

1' - Počela je utakmica!

Image
Foto: SofaScore

-----------

Trener Dinama Ante Čačić u ponedjeljak je na pressici, u najavi današnje utakmice 4. kola Lige prvaka protiv RB Salzburga na Maksimiru (21.00), rekao kako Dinamo nikad nije igrao napadačkije nego sad.

Dinamo protiv RB Salzburga mogao bi stajati na travnjaku izrazito ofenzivno, najofenzivnije do sad i to je istina. Da, nekako svi patimo što Plavi u Salzburgu nisu bili još ofenzivniji i hrabriji prema naprijed u pojedinim trenucima. No, isto tako, dinamovci sigurno neće bezglavo jurišati naprijed.

"Ja se ne sjećam da je Dinamo ikada igrao ofenzivnije, to se vidi po našoj efikasnosti u HNL-u i Europi. U Ligi prvaka se igra ofenzivno koliko nam suparnik dozvoli, do sada nismo bili uspješni. Ali, u toj momčadi su Oršić, Petković, bio je i Drmić, tu je Ivanušec…, imali smo dva ofenzivna bočna igrača, Ademi koji stalno ide prema naprijed, bilo je to ofenzivno, ali nam je u Salzburgu falilo više kuraže. Najveći problem je bio što smo ulazili u pojedinačne tehničke greške koje su nam lomile sigurnost, tu smo imali problema. Realno, imali smo isto prilika kao i oni, utakmicu je prelomio jedan penal".

Ante Čačić je nastavio…

"Nas isključivo zanima pobjeda, oni nas drže u borbi za europsko proljeće. Promjene u momčadi? Meni je Theophile bio korektan, a utakmica traje 90 minuta, mi smo živnuli pred kraj kad se i domaćin energetski potrošio. U tom periodu je bilo prolaza prema našem golu, oni su najbolju priliku imali glavnom nakon kornera. Želimo kontrolirati utakmicu i izdržati je energetski. Mi ne smijemo ići grlom u jagode, ali moramo biti pametni, kontinuirano dominirati. I da, mi ćemo ići na pobjedu, svim raspoloživim snagama krenuti po bodove."

Baturina starta?

Stoga, u kojem bi sastavu Plavi mogli istrčati? Prema najavama, Čačić se odlučio startati s Martinom Baturinom, Dinamovim draguljom koji svojom kreacijom i napadačkim mogućnostima može donijeti dodatni impuls "ofenzivnom" Dinamu. U tom slučaju bi Ivanušec zaigrao na krilu i ulazio u sredinu kao dodatan veznjak. To je pozicija koju je često igrao za Plave. S Baturinom bi Čačić dobio više kontrole u veznom redu. Isto tako, Špikić je isto (bio?) u kombinaciji, ali on nije igrač koji donosi takvu kontrolu vezne linije kao Baturina koji je veći kreativac nego Špikić.

Livaković će startati na golu. Ristovski - J.Šutalo-Perić-Ljubičić činit će taj obrambeni bedem koji će stajati visoko naprijed, odnosno takvu će filozofiju imati, ali to ovisi i o situaciji na terenu. Ademi, Mišić - Ivanušec, Baturina činit će dvojni vezni red. Taj blok u veznom redu trebao bi suzbiti prostor među linijama i lopta bi trebala ići brže prema naprijed. Oršić će napadati po lijevom krilu, a Petković će biti devetka, špica, vršak napada.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo