DINAMO PONOVNO NA VRHU: / Nakon utakmice došlo do žestokog verbalnog sukoba - pale teške riječi, Damir Krznar smirivao situaciju

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Dinamo bolji od Istre

18.4.2021.
20:59
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

29. kolo HNL-a - Maksimir

DINAMO - ISTRA 1961 1:0

DINAMO: Livaković - Stojanović, Perić, Theophile, Gvardiol - Franjić, Mišić - Atiemwen, Majer, Oršić - Petković

ISTRA 1961: Lučić - Tomašević, Galilea, Bosančić - Navarro, Blagojević, Ivančić, Levitt, Gržan - Guzina, Hara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nogometaši Dinama vratili su se danas navečer na vrh ljestvice Prve HNL minimalnom 1:0 (1:0) pobjedom protiv Istre 1961 u susretu 29. kola. Jedini gol na utakmici postigao je Petković iz kaznenog udarca u 41. minuti. Susret je bio dosta napet u drugom dijelu, nije to sad bilo nešto posebno žestoko ali dovoljno da se nastavi i po završetku susreta. Naime, Stojanović se zakačio s igračem Istre na travnjaku, komentator Arena SportIvica Blažičko kaže kako su pale teške riječi, Krznar je isto sudjelovao u smirivanju strasti. Kapetan Ademi bio je vatren i stao u obranu svog suigrača. Na kraju se sve smirilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

18.04.2021., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 29. kolo, GNK Dinamo - NK Istra 1961. Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Nije Dinamu bilo lako, zadnjih desetak minuta odigrao je i s igračem manje, ali uspio je pobijediti i na veliki derbi u Osijek dolazi su prednošću od dva boda. Bit će to možda i ključni sudar ova dva kluba u utrci za naslov prvaka Hrvatske. Kako se ono kaže, pamtit će Modri samo bodove i 300. Ademijev nastup, Istra jednu veliku grešku Bosančića do koje je došlo zbog ozljede i promašaj Vuka za izjednačenje u završnici. I ovo što se dogodilo nakon. Sve drugo, past će u zaborav, sve drugo i je za zaborav...

Bosančić doživio nezgodu

Jer, Dinamo i Istra 1961 odigrali su "uspavanku" u kojoj je jedini pogodak stigao nakon nesvakidašnje situacije. Branič gostujućeg sastava Bosančić želio je sa sredine igrališta vratiti loptu svom vrataru, ali u trenutku udaranja lopte osjetio je jaku bol u bedrenom mišiću i srušio se na travu, a stoga je njegova lopta bila daleko slabije udarena od željenog pa je se dokopao Petković i sjurio se u kazneni prostor. Tamo ga je oborio Galilea te je Dinamo dobio idealnu priliku za vodstvo koju Petković nije propustio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

18.04.2021., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 29. kolo, GNK Dinamo - NK Istra 1961. Iyayi Atiemwen, Matej Vuk, Mislav Orsic Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Dinamo ostao s desetoricom u završnici

Samu završnicu susreta Dinamo je igrao sa 10-oricom jer je nedugo nakon ulaska u igru zbog divljačkog letećeg starta s dvije noge na gležanj suparnika isključen Barton.

Ovom pobjedom Dinamo je stigao na čelo ljestvice sa 67 bodova, dva više uz utakmicu manje od drugog Osijeka kod kojega će gostovati u srijedu u 30. kolu. Istra 1961 je ostala deveta sa 24 boda, jednim manje od osmog Varaždina, a četiri više od posljednje Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


REZULTATI 29. KOLA: Petak: Varaždin - Šibenik 1-1 (Đurasek 11 / Jurić 75-11m) Gorica - Slaven Belupo 0-1 (Knoll 39) Hajduk - Osijek 0-1 (Mierez 49) Subota: Rijeka - Lokomotiva 3-0 (Murić 10, Kulenović 12, 31) Nedjelja: Dinamo - Istra 1961 1-0 (Petković 41-11m)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90' - Gotova je utakmica. Dinamo je pobijedio 1:0 i vratio vrh ispred Osijeka. Presudio je gol Petkovića iz jedanaesterca, a Modri su kraj dočekali s igračem manje nakon isključenja Burtona. Međutim, vatra s terena prenijela se i izvan utakmice. Stojanović se zakačio s igračem Istre na travnjaku, komentator Arena Sport Ivica Blažičko kaže kako su pale teške riječi, Krznar je isto sudjelovao u smirivanju strasti. Kapetan Ademi bio je vatren i stao u obranu svog suigrača. Na kraju se sve smirilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Dinamo ostaje s igračem manje, Burton je dobio izravnu crveni nakon grubog starta nad igračem Istre.

69' - Taj Mislav Oršić baš zna gdje će iznuditi prekršaj i za kojeg igrača. Slobodni udarac za Majera s nekih 20 metara. Čeka Majer, gleda, namješta se. Zalijeće se i puca lijevom, ali preko vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
JEDAN IGRAČ U SJENI SE NAMEĆE KAO IDEALNA ORŠIĆEVA ZAMJENA: /

'Ne razmišljam o tome'

Image
JEDAN IGRAČ U SJENI SE NAMEĆE KAO IDEALNA ORŠIĆEVA ZAMJENA: /

'Ne razmišljam o tome'

67' - Danijel Jumić, trener Istre, dobio je žuti karton.

65' - Istra je, istina, aktivnija ali tu nema nikakve konkretnosti. Jedva dolaze u zonu udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Evo prilike Istre, najbolje i najkonkretnije. Bio je to dobar izlazak Istre i kontra u kojoj su došli na 11 metara od gola na desnoj strani travnjaka, ali Livaković je obranio udarac.

49' - Dinamo je nastavio tamo gdje je stao u prvom dijelu, napadima. U posljednjih devet prvenstvenih susreta, 18 golova su dali a dobili samo jedan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Umjesto Gvardiola kod Dinama je u igru ušao Čabraja.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - GOOOL - Petković zabija svoj osmi gol za Dinamo ove sezone, vrlo mirno, vro precizno naciljao je lijevi kut i pogodio za vodstvo Dinama 1:0.

40' - "Lučo, čekaj ga", viču mu s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' - Kazneni udarac za Dinamo. Jedanaesterac za Plave nakon faula Galilee na Petkoviću. Prethodila mu je velika, neshvatljiva pogreška u dodavanju Bosančića koji je povratnu loptu poslao praktički u noge Dinamovom napadaču, kao da je njegov suigrač, baš tako... Odmah nakon pogreške Bosančić je napustio igru i zamijenio ga je Silva.

36' - Blagojević i onda Bosančić za udarac koji je valjda preletio tamo južnu tribinu, koliko je bio loš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' - Prvi pokušaj Istre u 28. minuti, Ivančić je pokušao iz trka ali nije pogodio dobro loptu, otišlo je to pored vratnice. Hara mu je dodao.

17' - Totalna dominacija Modrih. Gosti ne mogu prijeći centar, Dinamo plete mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - Bruno Petković je srušen na 18 metara, točno po sredini. Idealna pozicija za Oršića. Oršić puca preko gola.

9' - Dobra sad akcija Modrih. Petković je dobro odigrao na Majera, ovaj je ubacio, Atiemwen je spustio za Stojanovića čiji udarac je neprecizan i još je jedna prilika otišla u zaborav. No, Krznar može biti zadovoljan trenutnim prikazanim, u ovih 9 minuta, na travnjaku od strane svoje momčadi jer Dinamo stalno napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' - Dobar pokušaj Josipa Mišića s 16 metara, ali i to Lučić brani. Plavi žele zabiti što prije gol.

4' - Perić, koji je prije utakmice dobio prigodni poklon za stotu utakmicu za Dinamo, tukao je glavom ali slabo je to bilo, ravno u ruke Lučića. Majer je ubacio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počela je utakmica.

18.54 - Krznar je odlučio ipak izvesti najjači sastav, bez Luke Ivanušeca i Arijana Ademija.

Nogometaši zagrebačkog Dinama, nakon ispadanja u četvrtfinalu Europske lige od Villarreala, okreću se prvenstvenim obavezama. Na redu je ogled s Istrom 1961 u Zagrebu na Maksimiru. Plavi su trenutno na drugom mjestu s bodom manje od vodećeg Osijeka koji ima i dvije utakmice više...

Trener prve momčadi Damir Krznar neke će igrače morati i odmarati, a neki su i ozlijeđeni, a uz to treba i motivirati ekipu nakon ispadanja. Još za Arena Sport je u Villarrealu nakon utakmice rekao kako su njegovi igrači jako tužni i razočarani, ali kako moraju biti ponosni i kako se moraju resetirati, srediti pod hitno...

Bez 6 bitnih igrača

"Danas smo žalosni, sutra ponosni. U svlačionici je muk, tužni su, neka prespavaju. Moraju biti ponosni, napravit ćemo sastanak jedan. HNL je nama najbitnije natjecanje, moramo se brzo srediti, u nedjelju je utakmica. Nemamo vremena za žaljenje, isto kao u pobjedi, isto je i sad. Napadamo Istru pa redom", izjavio je Damir Krznar koji u ovom susretu ne može računati na Luku Ivanušeca koji otpada zbog kartona, a i dalje će poštedu dobiti Mario Gavranović koji je tek počeo trenirati nakon ozljede. Poštedu bi mogli dobiti i Theophile Catherine, BrunoPetković, Arijan Ademi i Joško Gvardiol koji su također imali zdravstvenih problema, ali vrijedi pričekati kako će se oko sastava odviti. Ipak, Krznara brine nešto drugo.

''Više me brine mentalna potrošnja, kao što me brine kako da igračima vratimo fokus. Fizički su se potrošili, ali glava je ta koja te natjera da ideš preko granica. To će sada biti presudno. Sigurno je da ćemo kombinirati i osvježiti momčad, ali svaki od 15-16 igrača koji će nastupiti mora ostaviti srce i dušu na terenu. Istra 1961 je dobila krila nakon impresivnog ulaska u finale Kupa. Dolaze goropadni, a mi moramo biti isti takvi. Kvaliteta je na našoj strani, ali moramo imati pristup, želju i volju kao i oni. Tek tada će naša kvaliteta doći do izražaja. Ova utakmica neće biti ništa lakša od one s Villarrealom. Nisu to floskule, to je tako", kazao je uoči utakmice Krznar i istaknuo:

'Apeliramo na igrače da budu, kako to u nogometu volimo reći, na 120 posto'

"Villarreal nam je već prošlost, a Istra 1961 sadašnjost. Dolazi nam suparnik koji je dobio krila nakon impresivnoga ulaska u finale hrvatskog Kupa, dolazi nam goropadna momčad, ali i mi moramo jednako tako odgovoriti. Recept je vrlo jednostavan, kvaliteta je na našoj strani, a mi moramo imati jednak pristup, želju i volju kakve ima i Istra. Tek tada će naša kvaliteta doći do izražaja. Apeliramo na igrače da budu, kako to u nogometu volimo reći, na 120 posto angažmana jer ova utakmica neće biti ništa lakša od one protiv Villarreala", upozorio je Dinamov trener Damir Krznar.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo