UŽAS U BRUXELLESU: / 'Da sam došao minutu ranije, bio bih mrtav'

Image
Foto: AFP, KHALED DESOUKI

Napadač engleskog Norwicha Dieumerci Mbokani priznao je da je čudom preživio teroristički napad koji se u utorak dogodio u zračnoj luci Zaventem u Bruxellesu.

24.3.2016.
20:51
AFP, KHALED DESOUKI
VOYO logo

Reprezentativac Konga putovao je na pripreme nacionalne momčadi sa suprugom i njezinim nećakom Nathanom Kabaseleom koji igra za nizozemski De Graafschap.

'Supruga nam je spasila živote'

"U trenutku eksplozije bilo smo na pločniku ispred aerodromske zgrade. Da smo stigli samo minutu ranije, bili bismo mrtvi. Moja nam je supruga spasila živote. Želio sam krenuti ranije, ali ona me uvjerila da pričekamo Nathana koji je išao na isti let. To je čudo", prepričao je Mbokani za La Derniere Heure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon napada sam potrčao prema supruzi i zajedno smo pobjegli prema obližnjem hotelu, a zatim na stražnje parkiralište. Ostavio sam svojih sedam kovčega tamo gdje su bili", dodao je 30-godišnji nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ostao sam pribran'

Opisao je potom nekadašnji igrač Anderlechta paniku koja je vladala nakon eksplozije.

"Ljudi su istrčali prema parkiralištu. Našao se tamo čak i jedan navijač Anderlechta koji je, unatoč ozbiljnoj ozljedi koljena, došao do mene i rekao mi da je moj veliki obožavatelj. To me je stvarno dirnulo. Bilo smo vrlo blizu preminulim ljudima. Ostao sam pribran u tom trenutku kako bih smirio suprugu koja je bila histerična. Na putu kući smo pokupili sina iz škole. Nismo mu rekli ništa kako ne bi doživio traumu", rekao je Mbokani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo