UZALUD VAM TRUD: / U FIFA-i se samo nasmijali i pokazali figu Barceloni

Image
Foto: AFP

Pokušaj Barcelone da pronađe rupu u kazni koja joj je nametnuta neslavno je propao. Međunarodna nogometna federacija (FIFA) po kratkom je postupku odbacila zahtjev Katalonaca.

23.9.2015.
15:42
AFP
VOYO logo

Podsjetimo, iz aktualnog su europskog prvaka tražili od FIFA-e da im odobri registraciju Arde Turana odmah, umjesto da čekaju s postupkom do siječnja. Kao razlog su naveli tešku ozljedu svoga veznjakaRafinhe i potrebu da nadoknade gubitak koji je nastao u momčadi.

Image
KAKAV PEH: /

Teška ozljeda i kraj sezone za Barceloninu zvijezdu

Image
KAKAV PEH: /

Teška ozljeda i kraj sezone za Barceloninu zvijezdu

Debi će ipak pričekati

Naravno, ne treba zaboraviti da je Barcelona pod zabranom registracije novih igrača do siječnja, a na ovaj je način poklušala zaobići sankciju i tražila da se napravi iznimka. No, u FIFA-i nisu nasjeli na to i ekspresno su odbili zahtjev s Camp Noua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč zabrani, Katalonci su tijekom ljeta u svoje redove doveli Turana iz Atletico Madrida i Aleixa Vidala iz Seville, ali imaju ih pravo registrirati tek u siječnju. No, u klupskom su vodstvu protumačili da im je kazna istekla s posljednjim danom ljetnog prijelaznog roka, te da im FIFA sada može izaći u susret na temelju svoga pravila da se u iznimnim slučajevima, poput teških ozljeda, može dozvoliti klubovima dovođenje novih igrača i izvan transfernog razdoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, iz krovne svjetske nogometne udruge im je stigao odgovor da je kazna na snazi sve do siječnja i da ne postoji nikakva iznimka koja bi im omogućila registraciju novih igrača. Drugim riječima, Turan će morati pričekati još koji mjesec na debi u novom dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo