Delikatna situacija

UTAKMICA KOJA NADILAZI SPORTSKE OKVIRE: Luis Ibanez ne bi htio igrati protiv Dinama

Bivši igrač Dinama, sad dokapetan Crvene zvezde Luis Ibanez, odigrao je sjajnu sezonu za svoju momčad, bio jedan od najzaslužnijih za naslov prvaka Srbije i postao miljenik navijača u Beogradu. Srpski Sportski žurnal piše kako u Crvenoj zvezdi nitko nema veće iskustvo igranja kvalifikacija za Ligu prvaka od njega.

“Argentinac se dva puta kvalificirao za elitno europsko natjecanje, u jesen 2011. godine preko Nefčija, Helsinkija i Malmoa stigao je do grupne faze i sudara s Cristianom Ronaldom, sezonu kasnije izbacio je Ludogorec, Šerif i Maribor za kasniji sudar sa Zlatanom Ibrahimovićem“.

Ibanez će na sve to kazati:

“Razmišljam svakodnevno koliko bi bilo lijepo da sa Crvenom zvezdom ostvarim novo sudjelovanje u Ligi prvaka. Ulazio sam dva puta iz šest pokušaja, što pokazuje koliko je to teško. Znamo kolika je velika želja navijača, ali i da mnogo faktora može da presuditi”,  kazao je Ibanez za Sportski žurnal.

Ibanez
Ibanez za vrijeme igračkih dana u DinamuFoto: Marko Prpic/PIXSELL

‘Bio bi pun stadion’

Dinamo u kvalifikacijama za Ligu prvaka može igrati sa prvakom Srbije Crvenom zvezdom. “Vrući” susret ovih dvaju klubova moguć je u 3. ili 4. pretkolu.

“Bolje da ih izbjegnemo, zbog tenzije. Nema navijača na utakmicama Dinama, ako mi dođemo bio bi pun stadion”.

Ibanez je oženjen u Zagrebu. Točnije, njegova supruga Matea je iz Zagreba, pa su veze iz grada i kluba ostale zauvijek. Branič beogradske momčadi otkrio je s kim je razgovarao o mogućem sudaru Dinama i Zvezde.

“Samo sa sunarodnjakom Sigalijem. Nije znao da bi utakmice imale drugačiju dimenziju od običnih kvalifikacijskih, sportskih. Pričao sam mu o tome”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr