TURBULENCIJE NA MAKSIMIRU / Usred krize u Dinamu oglasio se Mirko Barišić: 'Nikome ne okrećem leđa, pa ni Mamiću, ali on je osuđenik i bjegunac...'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

'Pravni status Zdravka Mamića jest da je osuđenik i bjegunac, a mi i on to moramo prihvatiti', ističe Barišić

28.12.2022.
10:16
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Nadzorni odbor Dinama u četvrtak je održao treću sjednicu i razriješio dužnosti člana Uprave Krešimira Antolića. Antolićevo razrješenje izglasano je na Skupštini, da bi Izvršni odbor odbio taj prijedlog, a Nadzorni odbor tvrdi da ga je Izvršni odbor bio dužan smijeniti. Izvršni odbor tu odluku nije potvrdio, sa sedam glasova protiv i šest za.

Image
NASTAVLJA SE RAT U MAKSIMIRU /

Krešimir Antolić odgovorio na optužbe iz Međugorja: Dotaknuo se zapošljavanja brata, ali i djevojke koja je zaposlenik Dinama

Image
NASTAVLJA SE RAT U MAKSIMIRU /

Krešimir Antolić odgovorio na optužbe iz Međugorja: Dotaknuo se zapošljavanja brata, ali i djevojke koja je zaposlenik Dinama

Predsjednik Dinama Mirko Barišić u intervjuu za Sportske novosti progovorio je o krizi u Dinamu, koja tjednima puni medijske stupce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne postoji kriza upravljanja! Klubom upravlja izabrana Uprava uz potporu Izvršnog odbora i predsjednika kluba. Tu imam potrebu istaknuti da se intenzivno radi na pripremi projekta izgradnje novog stadiona", istaknuo je u uvodu Barišić pa se osvrnuo na status Krešimira Antolića:

"Scenarij smjene gospodina Krešimira Antolića izveden je na temelju zahtjeva 41 člana Skupštine, bez proširenja predloženog dnevnog reda tom točkom. O tome ja kao predsjednik kluba nisam bio obaviješten. U raspravi o razlozima smjene jedino je posebno naglašeno da se kao član Uprave odupire miješanju i nametanju odluka Upravi kluba od stranih subjekata, odnosno, Zdravka Mamića. Po ocjeni većine u Izvršnom odboru, taj razlog smjene je odbijen. Imenovanje i razrješenje Uprave kluba je posebna statutarna ovlast Izvršnog odbora. Valja istaknuti da Uprava svoje odluke donosi samostalno i bez prisile i utjecaja bilo koga. U ovom trenutku Krešimir Antolić je član Uprave kluba i dužan je obavljati poslove za koje je zadužen kao član Uprave."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matko BegovicIPixsell

Potom je Barišić govorio o bivšem čelniku Modrih, a sada osuđeniku i bjeguncu od hrvatskog pravosuđa Zdravku Mamiću, kojemu je odlučio okrenuti leđa.

"Ja nikome ne okrećem leđa, svakoga gledam u lice, pa tako i Zdravku Mamiću. Pravni status Zdravka Mamića jest da je osuđenik i bjegunac, a mi i on to moramo prihvatiti. U Dinamu je do donošenja presude Zdravko Mamić bio savjetnik kluba. U najboljoj nakani očekivali smo da svojim iskustvom i savjetima pomogne da u sportskom sektoru aktivnosti teku bez većih poteškoća. Valja naglasiti da u svim tim aktivnostima konačne odluke donosi Uprava kluba. Nakon potvrde presude, sve njegove aktivnosti su ukinute", poručio je Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo