USKORO NOVA TRILER-UTAKMICA DINAMA I PARTIZANA: / Sjećate li se kaosa i tučnjave s prošle i što je tada napravio Mamić?

Image
Foto: Luka Stanzl/ Srdjan Ilic/PIXSELL

Te 2003. godine odrđavao se "Aqua Nova Cup" u švicarskom Kriensu, a Dinamo je vodio s 2:0 i onda je u 68. minuti nastao potpuni kaos

10.2.2020.
8:59
Luka Stanzl/ Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Vjerovali ili ne, nakon dugih 17 godina, Dinamo i Partizan mogli bi negdje koncem lipnja ili početkom srpnja ove godine zajedno nastupiti na pripremnom turniru naziva "Match Premier Cup", piše srpski tabolodi Kurir. Organizatori turnira koji je nedavno završen u Kataru, žele već ovoga ljeta prirediti novi turnir u Austriji, atamo bi uz Dinamo i Partizan igrali i CSKA i Spartak iz Moskve.

Dakle, sve vrlo respektabilni protivnici koji bi mogli Nenadu Bjelici pružiti sjajnu sliku o stanju i spremnosti njegove ekipe. Partizan je navodno prihvatio poziv, a s Dinamom se, opet navodno, pregovara. Međutim, pitanje je i je li Dinamo pametno prihvatiti ovakve utakmice je sve su redom visokorizične, a posebice ona s Partizanom pa makar se igrala na neutralnom terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

14.10.2017., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 12. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek. Bakljada BBB-a. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Kaos na prošloj

Sjećate se, recimo, što se dogodilo prije 17 godina kada su se Partizan i Dinamo posljednji put susreli, također na prijateljskoj utakmici? Te 2003. godine odrđavao se "Aqua Nova Cup" u švicarskom Kriensu, a Dinamo je vodio s 2:0 i onda je u 68. minuti nastao potpuni kaos. Tada su se dohvatili navijači, zatim su utrčali u teren zajedno s Grobarima i tu je sudac morao suditi kraj meča i igrači su pobjegli u svlačionicu. To je bio kulminat, a utakmica je od samog početka bila veoma intenzivna.

Prvi incident izbio je u 25. minuti kada su se posvađali Dino Drpić i Partizanov Igor Duljaj. Upleo se u naguravanje i Niko Kranjčar, a onda i svi igrači iz obje momčadi. Zbog cijelog kaosa isključeni su inicijatori, Kranjčar i Duljaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL
Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

24.10.2019., stadion Partizan, Beograd, Srbija - UEFA Europska liga, skupina L, 3. kolo, FK Partizan - Manchester United. Navijaci Partizana, Grobari Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

I Mamić poludio

Zatim je tadašnji trener Lothar Matthaeus utrčao na teren i počeo se svađati s dinamovcima, a čak je i vrlo ružno prijetio. Tada je poludio Zdravko Mamić koji se poželio sjuriti s tribina na teren, ali ga je u tom naumu spriječio zaštitar. Tu je kasnije nastao kaos, letjele su šake, naguravanja, a sve je trajalo desetak minuta i na koncu je najgore prošao Đuro Bago, pomoćni trener Dinama. Bagu su udarili trener vratara Partizana i onda njihov prvi vratar.

Nekako dvojimo da bi i danas utakmica bila ovako intenzivna, ali pitanje je treba li uopće riskirati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo