DRAMA U LONDONU / United uzeo tri boda u Londonu; West Ham promašio penal za izjednačenje u sudačkoj nadoknadi, Vlašiću 67 minuta protiv Ronalda i ekipe

Image
Foto: Profimedia

West Hamu je to prvi poraz ove sezone

19.9.2021.
17:22
Profimedia
VOYO logo

Manchester United pobijedio je na gostovanju u Londonu West Ham s 2:1.

Image
NEVJEROJATAN REKORD /

Cristiano Ronaldo zabio povijesni gol za Manchester United protiv Vlašićevog West Hama

Image
NEVJEROJATAN REKORD /

Cristiano Ronaldo zabio povijesni gol za Manchester United protiv Vlašićevog West Hama

West Ham je poveo uz veliku dozu sreće u 30. minuti kada je udarac Benrahme sa 20-ak metara pogodio blok Varanea, lopta je promijenila smjer i prevarila De Geu. No, od tog trenutka pa do kraja utakmice United je dominirao terenom i zasluženo stigao do tri boda iako je domaći sastav u posljednjoj minuti sudačke nadoknade imao priliku spasiti bod iz kaznenog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudački previdi

Gosti s Old Trafforda poravnali su već u 34. minuti kada je Cristiano Ronaldo iz drugog pokušaja svladao Fabianskog. Poljski vratar odbio je prvi pokušaj Portugalca, ali lopta se vratila na nogu Ronaldu koji nije propustio drugu priliku. U drugom poluvremenu glavni sudac Atkinskon nije dosudio čak tri kaznena udarca za goste, dva kod rezultata 1-1, a jedan kod 2-1 za United, svaki put braniči domaćih služili su se nogama i rukama kako bi zaustavili Ronalda. 

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Ipak, usprkos nevjerojatnim sudačkim previdima, United je poveo u 89. minuti prekrasnim udarcem Lingarda, igrača koji je drugi dio prošle sezone s puno uspjeha igrao upravo za West Ham. Iako nije dosudio čisti kazneni udarac za United u prvoj minuti sudačke nadoknade, Atkinson je na intervenciju VAR-a, koja je izostala prilikom prekršaja na Ronaldu, u trećoj minuti nadoknade dosudio kazneni udarac za West Ham zbog igranja rukom Shawa u svom kaznenom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

De Gea spasitelj

Menadžer West Hama David Moyes tada je u igru odlučio uvesti kapetana momčadi i primarnog izvođača udaraca s bijele točke Noblea koji je odmah uzeo loptu i prihvatio se izvođenja kaznenog udarca. No, njegov pokušaj izvrsno je obranio De Gea i spasio pobjedu gostiju.

Image
Image

Hrvatski reprezentativni veznjak Nikola Vlašić igrao je do 67. minute za West Ham kojemu je ovo prvi poraz u sezoni, "čekićari" su sada osmi s osam bodova, dok se United pridružio Liverpoolu na vrhu ljestvice sa 13 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu igranom u isto vrijeme Brighton and Hove Albion je svladao Leicester City sa 2-1 (1-0). Domaći su poveli sa 2-0 golovima Maupaya (35-11m) i Welbecka (50), a na 2-1 smanjio je Vardy (61). Brighton je visoko na trećem mjestu sa 12 bodova, dok je Leicester 12. sa šest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo