Umjesto o poslu, oni razmišljaju o preživljavanju

U samo tjedan dana i izborenog šestog finala Hrvatskoga kupa, Varaždinci su od zvijezda došli do trnja i vratili se u surovu stvarnost u kojoj šest mjeseci nisu primili plaću.

27.4.2011.
21:44
VOYO logo

Nogometaši Varaždina od utorka su u štrajku. Otkazani su svi treninzi, a upitan je i odlazak u subotu u Pulu na prvenstvenu utakmicu protiv Istre.

"Tražimo isplatu barem jedne plaće do kraja tjedna. Ako nam novac ne dođe na račun, nećemo putovati na utakmicu s Istrom", poručili su igrači preko klupskog glasnogovornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se vjerovalo da će biti izbjegnut najcrnji scenarij, igrače očito nije uspio umiriti ni predsjednik Zlatko Horvat, koji je u utorak s njima održao sastanak.

"Jako teško prikupljamo novac. Uspijemo li u finalu kupa privući više gledatelja i sponzora, moguća je još jedna isplata u svibnju. U suprotnom, jako vam teško nešto mogu obećati", rekao je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub je igračima u utorak isplatio jednu plaću, no to je bio dohodak za rujan prošle godine, koji je većini nogometaša otišao na plaćanje doprinosa i ostalih obveza prema državi.

"Nije nam ostalo ništa od tog novca. Zato tražimo barem još jednu plaću. Ovako više ne možemo živjeti. Pokazali smo koliko vrijedimo. Ali ne može se živjeti od euforije. Svoj dio posla pošteno smo odradili. Sada je na redu uprava koja nam mora osigurati minimalne uvjete za normalan rad. Vjerujemo da smo pokazali dovoljno razumijevanja i imali dovoljno strpljenja", poručili su igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok bi u glavama igrača trebao biti jedino Dinamo i finale Kupa, njih muče osnovni egzistencijalni problemi.

"To je strašno! Glava mi puca! Umjesto da radim na taktici kako iznenaditi Dinamo i u Varaždin donijeti prvi trofej, ja moram svaki dan osluškivati hoće li mi igrači doći na trening. Lako se može dogoditi da sav jednogodišnji rad padne u vodu", ogorčen je trener Samir Toplak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A uprava na čelu s predsjednikom Horvatom očito nije ništa naučila. Prošle godine prekoračeni su svi rokovi za dobivanje licencije, a igračima punih 12 mjeseci nije isplaćena ni jedna plaća. Sada počinje utrka s vremenom. Do petka treba nabaviti 400.000 kuna. Ne otputuju li igrači u Pulu, bit će to velika pljuska cijelom Varaždinu.

Doznaje se i kako je igrače jako pogodio stav pojedinih članova kluba, koje financijski problemi i nisu previše pogodili. Dapače, na trenutačnu situaciju gledaju kao na idealnu priliku da klub proglasi stečaj, amaterizira se i sreću potraži u četvrtoligaškom rangu natjecanja. Slična priča mogla se čuti i potkraj prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No tada je predsjednik Horvat odbacio svaku pomisao o takvu raspletu, a podizanjem kredita smirio je strasti.

Vezani članci:

arti-201104260655006 arti-201104150837006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo