UEFA SLUŽBENO NAJAVILA NOVO EUROPSKO NATJECANJE: / Kada počinje, kako izgleda i što to znači za hrvatske klubove

Image
Foto: AFP

UEFA je i službeno potvrdila formiranje novog europskog klupskog natjecanja

3.12.2018.
11:39
AFP
VOYO logo

Europska nogometna organizacija, Uefa, objavila je kako je odlučila pokrenuti novo europsko klupsko natjecanje. Riječ je natjecanju koje se za sada zove "Europska liga 2", a počet će u sezoni 2021./22.

U Europskoj ligi 2 sudjelovat će 32 kluba u osam skupina – prva dva kluba svake skupine plasirat će se u doigravanje, gdje će im se pridružiti i trećeplasirane momčadi Europske lige, koja će formiranjem ovog natjecanja smanjiti broj sudionika na 32 kluba. Pobjednik će osigurati nastup u Europskoj ligi za sljedeću sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski klubovi bi, kako stvari stoje, formiranjem novog natjecanja mogli ostati bez predstavnika u Europskoj ligi. Naime, prvaci država će i dalje ići u pretkola Lige prvaka, ali samo klubovi 15 najjačih europskih liga će sudjelovati u pretkolima za nastup u Europskoj ligi. Hrvatska je trenutno 16., iza švicarske lige, što znači da će se hrvatski klubovi (ne računajući prvaka) natjecati u Europskoj ligi 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostane li Hrvatska izvan 15 najboljih liga (trenutno je 16.), hrvatski predstavnik može do Europske lige samo preko kvalifikacija za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo