Iz UEFA-e stigla odlična vijest za Hajduk

Europska nogometna federacija je negativno odgovorila na žalbe turskih klubova Fenerbahčea i Bešiktaša pa je tako i službeno povrđeno da će Hajduk biti nositelj u 3. pretkolu Europske lige.

15.7.2013.
20:53
VOYO logo

Podsjetimo, UEFA je prvotno izbacila Fenerbahče iz europskih natjecanja na tri godine, jer je 2011. godine došao do naslova prvaka namještanjem utakmica, a Bešiktaš na jednu godinu jer je u istoj sezoni, na isti način, došao do slavlja u Turskom kupu.

Kako su se oba kluba žalila na takve odluke UEFA-e, Žalbeno vijeće ponovo je razmotrilo slučaj. Dok je Beşiktaşu žalba posve odbijena, Fenerbahçeu je djelomično usvojena, pa je suspenzija smanjena s tri na dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fenerbahçe je sljedeće sezone trebao igrati u Ligi prvaka, a Beşiktaş, kojeg s trenerske klupe vodi Slaven Bilić, u Europskoj ligi.

Takva odluka išla je na ruku Hajduka. Splićani će, dakle, sigurno biti nositelji u trećem pretkolu Europske lige, dok će se novi trener Bešiktaša Slaven Bilić moći se koncentrirati samo na nacionalna natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo