Englezi se sprdaju s Nijemcima: Nasanjkao ih lažni Steven Gerrard!

Njemački nogometni savez (DFB) predstavio je u četvrtak dokumentarni film posvećen osvajanju naslova na Svjetskom prvenstvu u Brazilu održanom ranije ove godine.

13.11.2014.
21:26
VOYO logo

Film Die Mannschaft (Momčad) donosi događanja iza scena fantastičnog uspjeha njemačke reprezentacije koja je u finalu brazilskog Mundijala pobijedila Argentinu. Međutim, autorima filma se potkrala i jedna nevjerojatna pogreška.

U vrijeme brojnih društvenih mreža postalo je uobičajeno da se otvaraju i lažni profili poznatih osoba iz svih područja života ili profili koji jednostavno slave zvijezde. Jedan je navijač Liverpoola i poštovatelj Stevena Gerrarda otvorio tako na Twitteru profil s imenom i fotografijom kapetana Redsa, ali je pritom i jasno navedeno da se radi o obožavateljskoj stranici (Fan Page).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, autori spomenutog filma su loše obavili svoj istraživački posao i nasjeli su na 'lažni' Gerrardov profil. U svome su dokumentarcu tako objavili citat Gerrarda koji to nije i tako postali predmet sprdnje engleskih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brazil ima Neymara. Argentina ima Messija. Portugal ima Ronalda. Njemačka ima momčad", glasi sporni citat u kojem zapravo ima puno istine, osim što to nisu riječi čovjeka koji je potpisan.

Da priča bude bolja, i 'lažni' Gerrard je saznao za njemački biser, pa se na spomenutom profilu pohvalio kako je citiran u službenom filmu DFB-a o uspjehu na SP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo