U MESSIJEVOM DRUŠTVU: / Hrvatska snaha osvaja Zlatnu loptu?

Image

U ponedjeljak na svečanosti u Zürichu biti dodijeljena Zlatna lopta, najveća individualna nagrada u svijetu nogometa. Procurilo je da je dobitnik za 2015.

7.1.2016.
11:54
VOYO logo

Bila bi to ukupno peta Zlatna lopta za Barceloninog nogometaša čiji je niz na dvije godine prekinuo Cristiano Ronaldo. No, uz Messijevo ime, pojavilo se i ime pobjednice u ženskoj konkurenciji. Tako je, ako je vjerovati nizozemskom novinaru Michelu Abbinku koji je na svom Twitteru objavio sliku sa službene stranice FIFA-e, tu nagradu u 2015. zaslužila njemačka reprezentativka Celia Šašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin suprug Marko Šašić hrvatski je nogometaš koji igra u Njemačkoj, a njegov otac Milan je 57-godišnji Karlovčanin, koji je u trenerskoj karijeri vodio njemačke drugoligaše. Celia je u 2015. dobila nagradu za najbolju europsku nogometašicu, a na Svjetskom prvenstvu u Kanadi bila je najbolji strijelac sa šest postignutih golova. Ova napadačica kamerunsko-francuskog porijekla i djevojačkog prezimena Okoyino da Mbabi krajem prošle sezone zaključila je igračku karijeru. Za njemačku reprezentaciju odigrala je 111 utakmica i zabila 63 gola.

Amerikanka Lloyd favoritkinja

U konkurenciji sa Šašić su japanska nogometašica Aya Miyama i Amerikanka Carli Lloyd koju mnogi smatraju favoritkinjom u godini u kojoj je reprezentacija SAD-a postala svjetski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo