TVORAC HNL ČUDA DOBIO JE PONUDU KOJA SE NE ODBIJA: / Na njegovo mjesto dolazi protjerani trener Hajduka?

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Kako će se Gorica snaći u bližoj budućnosti bez ovog dvojca? Naravno, neće biti lako, no neka rješenja navodno su već na vidiku

3.1.2021.
9:38
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Čini se da je kratka, ali vrlo uspješna era Valdasa Dambrauskasa u Gorici završila. Sjajni trener koji je od Gorice napravio ne samo hit hrvatske lige, već i vrlo respektabilnu momčad, pakira kofere i seli se u Bugarsku, objavio je danas hrvatski klub.

Dambrauskas je uistinu u kratkom vremenu unaprijedio dotad prosječnu momčad Gorice. U nešto manje od godinu dana stvorio je treću najbolju momčad hrvatskog prvenstva. No ponuda bugarskog kluba Ludogoreca puno je izdašnija od ugovora koji ima u Gorici. Navodno bi tamo trebao zarađivati 20 tisuća eura mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Dambrauskasom odlazi i sportski direktor Mindaugas Nikoličius, također jedan od najzaslužnijih za uspjeh Gorice te tvorac njihove sjajne transfer-politike.

"Zahvaljujemo gospodinu Nikoličiusu na tri godine suradnje i doprinosa našem klubu. Nažalost, nismo imali načina kako bismo ga odgovorili od njegove odluke da ode s pozicije sportskog direktora HNK Gorice. Želimo mu puno uspjeha u nastavku sportske i profesionalne karijere", izjavio je Nenad Črnko, predsjednik HNK Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvalio bih predsjedniku Črnku, upravi, stručnom stožeru, igračima i navijačima jer sam uživao posljednje tri godine. Bila mi je čast biti dio HNK Gorice, kojoj želim uspješnu budućnost", kazao je Mindaugas Nikoličius.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

23.11.2020., Gradski stadion, Velika Gorica - Hrvatski Telekom Prva liga, 10. kolo, HNK Gorica - NK Varazdin. Kristijan Lovric, Albi Doka, Anthony Kalik, Matthew Steenvoorden. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Trojica kandidata

Kako će se Gorica snaći u bližoj budućnosti bez ovog dvojca? Naravno, neće biti lako, no neka rješenja navodno su već na vidiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navode Sportske, trojica kandidata za preuzimanje Gorice su u igri - Zoran Zekić, Siniša Orešćanin i Ivan Prelec. Mladi Prelec ima posao u Dinamu i on je nominalno treća opcija pa će izbor vjerojatno pasti na Oreščanina ili Zekića.

Bivši trener Hajduka u maloj je prednosti, trenutno je bez kluba nakon što je doslovno potjeran iz Hajduka nakon onog ispadanja od Gzire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo