TUDOR I SLUŽBENO SMIJENJEN: / Hrvatski trener će dobiti lijepu otpremninu, a već se znaju i imena potencijalnih nasljednika

Image
Foto: SAKIS MITROLIDIS

Ukupno je Tudor vodio Galatasaray u 34 utakmice, upisavši 19 pobjeda, četiri neodlučena ishoda i 11 poraza.

18.12.2017.
16:37
SAKIS MITROLIDIS
VOYO logo

U popodnevnim satima ponedjeljka turski sportski velikan Galatasaray potvrdio je da hrvatski stručnjak Igor Tudor (39) više nije trener njegove nogometne momčadi. Splićanin je dobio otkaz nakon poraza na gostovanju kod Yeni Malatyaspora (1-2) i gubitka prvog mjesta na ljestvici. Bio je to treći poraz Galatasaraya u svim natjecanjima u posljednja četiri dvoboja te drugi u zadnja tri ligaška ogleda.

Terim, Blanc, Tuchel...

Tudor je klupu najtrofejnijeg turskog kluba preuzeo u veljači ove godine i prošlu je sezonu okončao na četvrtom mjestu. U novu je sezonu krenuo sjajno, ali nakon poraza od Trabzonspora (1-2) kola su krenula nizbrdo. U četiri derbija Tudorovi su nogometaši osvojili samo jedan bod (0-0 protiv Fenerbahçea), a pritom su doživjeli i dva teška poraza (1-5 od Istanbul Başakşehira i 0-3 od Beşiktaşa). Ukupno je Tudor vodio Galatasaray u 34 utakmice, upisavši 19 pobjeda, četiri neodlučena ishoda i 11 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskog stručnjaka bi privremeno na klupi trebao zamijeniti Emrah Bayraktar. Kao glavnog kandidata za novog trenera turski mediji vide Fatiha Terima, no spominju se i bivši trener PSG-a Laurent Blanc, te nekadašnji strateg Borussije Dortmund Thomas Tuchel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kad se gubi, uvijek je kriv trener'

"Svi loši rezultati dolaze iz nastupa trenera i igrača, ali vi volite razdvajati te stvari. Postoji stajalište koje ne mogu razumjeti. Kada se bilježe pobjede onda su za to zaslužni igrači, a kada se gubi, onda je za to kriv trener," kazao je Tudor nakon poraza od Malatyaspora, prije nego što je doznao za otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turski mediji navode kako će hrvatski stručnjak dobiti oko 400.000 eura otpremnine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo