Play ponuda

NAKON SVEGA SE ISPRIČAO / 'Nije loše, svi smo već dirali cure': Njegov komentar o velikom skandalu odjeknuo pa odlučio dati ostavku

Foto: Profimedia

Bouhazama je za riječi upotrebljene u svom govoru uoči nedjeljnog poraza od Montpelliera (5-0) u lokalnim i nacionalnim medijima portretiran kao seksist

7.3.2023.
19:12
Profimedia
Play ponuda

Francuski nogometni stručnjak Abdel Bouhazama podnio je ostavku na dužnost glavnog trenera Angersa, nakon niza loših rezultata i zbog neprimjerenih komentara izrečenih u svlačionici, koji su procurili u javnost.

Angers je uvjerljivo posljednji na ljestvici francuskog prvenstva sa samo 10 bodova iz 26 nastupa, a 54-godišnji Bouhazama je za riječi upotrebljene u svom govoru uoči nedjeljnog poraza od Montpelliera (5-0) u lokalnim i nacionalnim medijima portretiran kao seksist.

"Suočen s medijskim pritiskom i kako bi sačuvao imidž kluba i spokoj svlačionice, Abdel Bouhazama je predsjedniku Saidu Chabaneu objavio da je odlučio napustiti poziciju glavnog trenera. Predsjednik je prihvatio trenerovu odluku. Klub ne prihvaća bilo kakav oblik diskriminacije te osuđuje seksizam i mržnju prema ženama", priopćili su u utorak iz Angersa.

U priopćenju je navedeno da se Bouhazama ispričao svim suradnicima, a posebno kolegicama.

On je naime stao u obranu igrača Angersa Ilyesa Chettija koji je optužen za seksualno napastovanje.

"Nije loše, svi smo već dirali cure", želio je Bouhazama opravdati postupke za koje je optužen Chetti.

Play ponuda