Stižu bolja vremena?

TRAŽI SE KUPAC: Još jedan velikan europskog nogometa uskoro će biti prodan

Vlasnica francuskog nogometnog velikana Olympique Marseillea, 53-godišnja Margarita Louis-Dreyfus, objavila je da prodaje slavni klub.

Louis-Dreyfus je preuzela upravljanje Marseilleom nakon što joj je 2009. godine od leukemije preminuo suprug Robert Louis-Dreyfus. U četvrtak je otkrila kako je već dobila nekoliko ponuda za preuzimanje kluba koji je 1993. bio europski prvak.

‘Nije mi bitna cijena’

“Nije mi bitna cijena, već sposobnost novih vlasnika da izgrade momčad koja će pobjeđivati na najvišoj razini. Svoje sam savjetnike zamolila da se drže toga pri traženju kupca” poručila je rusko-švicarska milijarderka.

Marseille je prošle sezone pod vodstvom Marcela Bielse zauzeo četvrto mjesto u francuskom prvenstvu, ali nakon odlaska argentinskog stručnjaka igra očajno. Ove je sezone tek na 14. mjestu, a nevjerojatno zvuči podatak da već u 14 uzastopnih domaćih utakmica ne zna za pobjedu.

‘Razumijem frustraciju navijača’

Vijest o prodaji kluba pojavila se u medijima svega nekoliko dana nakon nereda navijača OM-a koji su prosvjedovali zbog očajnih rezultata ove sezone.

“Razumijem frustraciju navijača koji žele konkurentan klub. Prodat ću klub investitoru koji će izgraditi snažnu momčad”, dodala je Louis-Dreyfus koja je prošli mjesec rodila blizanke u vezi s 52-godišnjim švicarskim bankarom Philippom Hildebrandom.

Povratak na Net.hr