TRANSFER GROZNICA U HNL-U: / Hajduk želi reprezentativca Venezuele, Dinamo našao dugo traženo rješenje

Image
Foto: AFP/PIXSELL

Ni domaća liga nije imuna na transfer groznicu pa je tako siječanj počeo zanimljivim ponudama i spekulacijama

7.1.2019.
13:15
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Ako je vjerovati napisima turskih medija, Makedonac Leonard Zuta (26) odlazi u turskog prvoligaša Konyaspor. Lijevi bek Rijeke ušao je u zadnjih šest mjeseci ugovora, a prvoligaš s Kvarnera odlučio ga je prodati kako bi na njemu ponešto i zaradio.

Spekulira se o odšteti od oko 400-500 tisuća eura, a igrač bi u Turskoj trebao imati dvostruko veća primanja nego u Rijeci. Turci tvrde da se dogovaraju zadnji detalji i transfer da bi uskoro mogao biti formaliziran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva priča je i Aristóteles Romero (23) koji se opet našao na meti hrvatskih klubova nakon što je ranije bio povezivan s dolaskom u Rijeku. Ovaj put želi ga Hajduk, a u prošlom prijelaznom roku spominjao se i u kontekstu potencijalnog pojačanja Rijeke.

Romero igra za reprezentaciju Venezuele, a ugovorno je vezan za talijanskog drugoligaša Crotone koji ga više ne želi u svojim redovima. Talijanski mediji pišu da je Romero blizu Hajduka, a koliko je zapravo blizu vidjet ćemo u danima koji dolaze, možda već do leta u turski Belek na drugi dio priprema u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Osijek fokusiran samo na prodaju

Dinamo također ne spava. Dimitrios Giannoulis (23) grčki je reprezentativac koji igra na poziciji lijevog beka, a navodno je pod budnim okom Dinamovih skauta. Radi se o igraču koji je ugovorno vezan s PAOK-om, ali nepune dvije sezone nastupa na posudbi za Atromitos.

Marin Leovac dugo je bio ozlijeđen i van forme, a u europskim utakmicama Mariju Musi nije se vjerovalo. Krpao je tu poziciju Amir Rrahmani i Dinamo je ovu zimu odlučio iskoristiti za traženje novog beka. Zanimljivo, Giannoulis je nekoć bio rezerva upravo Marinu Leovcu u PAOK-u. Osim Dinama, igrača želi Rennes, a klub koji ga želi dovesti morat će platiti više od dva milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek također ne namjerava promatrati kako drugi trguju, imaju i oni što reći. Zasad, doduše, samo po pitanju odlazaka. Tomislav Šorša blizu je dogovora s novim klubom. Radi se o mađarskom Zalaegersegu za koji nastupaju Aljoša Vojnović i Nikola Matas pa će mu prilagodba na novu sredinu biti maksimalno olakšana.

Tomislav Štrkalj, također je blizu dogovora s novim klubom. Dobio je neke ponude iz Portugala koje razmatra i navodno je zainteresiran za njih te preostaje tek dogovoriti modalitet transfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo