Torcida zaziva pomoć jednog čovjeka, Dalmacija i dalje vjeruje u preokret: 'Svi na Poljud pa šta nam Bog da'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk svoju pretposljednju utakmicu u ovosezonskom prvenstvu igra u subotu 14. svibnja, a ako pobjedi onda će sve oči biti uprte u Šubićevac dan poslije

9.5.2022.
13:29
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk u nedjelju poslijepodne neuobičajeno lagano protutnjao Rujevicom i s 0:3 uništio Armadinu proslavu rođendana, a to je bio znak za veliku feštu u dijelu primorja koji diše za Hajduk. Euforija bi bila i veća da nekoliko sati kasnije Dinamo nije otpuhao Osijeka iz utrke za naslov identičnim rezultatom na Maksimiru.

Jadranski derbi je riješen u prvih 40 minuta nakon što je uraganskim početkom Hajduk rano došao u prednost iz penala kojeg je prvi topnik lige Marko Livaja rutinerski pospremio iza leđa Nediljka Labrovića. Rijeka je bila poprilično indisponirana, a Splićani se nisu zadovoljili minimalnom prednošću te su pritiskali i dalje što je rezultiralo s još dva pogotka u završnici prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Jaka glava /

Livaja izjednačio rekord star 36 godina, a u jednom segmentu je najbolji u Europi

Image
Jaka glava /

Livaja izjednačio rekord star 36 godina, a u jednom segmentu je najbolji u Europi

'Ma da mi je zadnja kuna...'

Prvo je Livaja s ruba kaznenog prostora milimetarski preciznim udarcem matirao riječkog vratara, a potom je Mikanović ugasio svjetla na Rujevici prizemnim udarcem nakon jedne polukontre Majstora s mora. Sudbinu Rijeke je zapečatio njihov najbolji strijelac Josip Drmić nakon što je u 55. minuti nokautirao Stefana Simića bez nekog vidljivog razloga te zaradio izravan crveni karton. Drmića možda čeka i neka teža kazna.

Takva dominacija u Jadranskom derbiju bila je znak za ludilo u Dalmaciji. Ponos navijača nije pokvarila ni činjenica da je Dinamo glatkom pobjedom u svom derbiju još malo pritvorio vrata koja Bile vode prema naslovu, a hajdučki puk je cijelu večer i jutro sipao hvalospjeve na račun igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma da mi je zadnja kuna doć ću na utakmicu! Volimo naš Hajduk podržimo ga ka i uvik. Ne volu nas, ali oni nikad neće shvatit da se za Hajduk živi, a ne samo navija!", napisala je jedna emotivna navijačica.

Image

'Ostat ponosan i dostojanstven do kraja'

"Pun Poljud pa šta nam Bog da", pozvao je jedan od ljubitelja splitskog kluba koji zaziva pomoć s nebesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostat ponosan i dostojanstven do kraja. Čistoga obraza, ne narušenih ideala jer ovo nije kraj, ovo je početak najlipše priče ikad ispričane. Nešto što će nas zauvik ostavit ponosnima! Ovo je priča o Hajduku!'

Splićanima je jasno da ne ovise sami o sebi te se nakon poraza Osijeka, u kojeg su polagali velike nade, hvataju za slamku spasa. Nadaju se da bi nejaki Šibenik mogao odgristi koji bod Dinamu na Šubićevcu te dati karte Hajduku u ruke kako bi se u posljednjem kolu razračunao s Modrima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Računam na Računicu'

Nada nije baš velika s obzirom da je od svih momčadi lige upravo Šibenik 'velikoj četvorki' otkinuo najmanje bodova – samo tri i to Hajduku. Ipak vjera postoji, a hajdukovci je temelje na činjenici da je trener Šibenika ikona Bilih Dejan Računica, a i najbolji igrač Narančastih je dijete Poljuda, Ivan Delić.

"Računam na Računicu", napisao je u šaljivom tonu jedan Torcidaš, a drugi izrazio želju da Šibenik odradi posao za Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šibenik će svoje odraditi – sve dok ima nade treba ginuti"

Image

Slično misli i treći navijač Bilih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pregazili smo Reku u gostima ove godine dva puta i vas ćemo… Hajdučko srce Računica se neće nag…t i skinit gaće ko Bjelko večeras", kritičan je bio prema Osijekovoj predstavi na Maksimiru.

Hajduk svoju pretposljednju utakmicu u ovosezonskom prvenstvu igra u subotu 14. svibnja, a ako pobjedi onda će sve oči biti uprte u Šubićevac dan poslije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo