Tomislav Rukavina o ostavci: 'Tako je to u životu, muž uvijek posljednji sazna'

Tomislav Rukavina smijenjen je na mjestu trenera Osijeka, a na njegovu poziciju došao je Ivo Šušak. Treći je to povratak Šuška na mjesto trenera osječkog prvoligaša.

11.2.2015.
12:18
VOYO logo

Glas Slavonije piše kako je tijekom jučerašnjeg dana u osiječkom prvoligašu bilo podosta konfuzije. Sad već bivši trener Tomislav Rukavina tijekom jutra uopće nije znao svoju sudbinu. O vlastitoj smjeni je, navodno, pročitao iz novina, a još je poslijepodne vodio i trening. Ispostavilo se i zadnji.

"Tako je to u životu, muž uvijek posljednji sazna", našalio se Rukavina, te nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čudna je to situacija ponajprije za igrače. Dolazi nam važna utakmica sa Splitom, a pripremaju se s trenerom koji ih neće voditi na tom susretu. Nemam problema s odlukom o tome da me se smijeni. To je za klub vjerojatno i najbolja opcija, jer očekujem kako će se mnoge stvari promijeniti. Ja se samo mogu zahvaliti ljudima iz kluba na pruženoj prilici. U Osijeku sam kročio u igračku karijeru, a eto sada i u trenersku. Bio sam uvjeren da ćemo opstati. Bilo bi napeto i neizvjesno, ali čvrsto sam vjerovao u pozitivan rasplet naše borbe za očuvanje prvoligaškog statusa. Nadam se kako će novi trener donijeti isti onaj elan koji smo imali prošlog proljeća kada sam ja preuzeo momčad".

Rukavini su presudili loši ovosezonski rezultati. Navijači Osijeka se stoga nadaju kako će Šušak probuditi Osijek, te da će konačno njihov klub početi s pobjedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusni hrvatski nogometni stručnjak Ivo Šušak (66) u srijedu je predstavljen kao novi trener trenutačno posljednjeg sastava Prve HNL Osijeka, a na toj je poziciji zamijenio Tomislava Rukavinu.

Šušak je po treću put stigao na klupu Osijeka, a potpisao je ugovor na šest mjeseci uz opciju produženja na još godinu dana, ovisno o završnom plasmanu na kraju sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šušak je prvi put vodio Osijek od 1993. do 1995. godine, a drugi put tijekom 2006.

Rukavina je dobio otkaz u Osijeku nakon 1-3 poraza na gostovanju kod izravnog konkurenta za ostanak u ligi Zadra u prvom kolu proljetnog nastavka sezone. Osijek je tako pao na posljednje, 10. mjesto sa 15 bodova, jednim manje od devetog Zadra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je peti hrvatski prvoligaš koji je ove sezone promijenio trenera, nakon Zadra, Slavena Belupa, Splita i Hajduka. Zadar je promijenio već dva trenera, Ferdu Milina i Miroslava Blaževića, te ih sada vodi Igor Štimac, u Slavenu je Ante Čačić zamijenio Elvisa Scoriju, u Splitu Zoran Vulić Ivana Matića, a u Hajduku je nakon ostavke Igora Tudora na mjesto vršitelja dužnosti trenera postavljen njegov pomoćnik Hari Vukas.

Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Hell's kitchen
Versailles
Trumbo
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Vlakovi
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo