IDEALNA KOMBINACIJA / Sarri je od početka tražio da mu dovedu Hrvata, ovaj transfer mogao bi za obojicu biti spektakularan

Image
Foto: Profimedia

Neće ovaj transfer izazvati neke velike reakcije izvan grada žirondinaca ili nebeskoplavog dijela Rima, no čini se da novi trener Lazija, prekaljeni stručnjak i taktičar Maurizio Sarri, ima velik plan za Hrvata

25.8.2021.
11:31
Profimedia
VOYO logo

Ono o čemu se već nekoliko mjeseci priča danas je postalo stvarnost. Hrvatski nogometaš Toma Bašić stigao je u Rim i postao novi igrač Lazija. Prema prvim podacima, prešao je za 7 milijuna eura iz Bordeauxa, kluba kojem treba svaki euro da zadrži financijsku sigurnost, pa je zato ta cijena možda i ispod njegove stvarne vrijednosti.

Neće ovaj transfer izazvati neke velike reakcije izvan grada žirondinaca ili nebeskoplavog dijela Rima, no čini se da novi trener Lazija, prekaljeni stručnjak i taktičar Maurizio Sarri, ima veliki plan za Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tražio je upravo njega

Nekoliko dana nakon što je stupio na funkciju trenera Lazija, odmah se počelo pisati da je Bašić velika želja talijanskog stručnjaka. Još su u srpnju talijanski mediji pisali kako je taj posao gotov. Propasti nije ni mogao jer su Sarri, Lazio i Bašić upravo idealna kombinacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjetite se malo Sarrijeve revolucije u Napoliju. Od tadašnje skupine nogometnih poluanonimaca i pokojeg poznatog igrača napravio je moćnu momčad koja je uigranošću i pristupom gazila gotovo sve protivnike. Sarri je tada imao potpuni autoritet u svlačionici, neke od igrača Napolija vinuo je među zvijezde, a sebi priskrbio angažman u Chelseaju, a kasnije i u Juventusu. U oba jača kluba bio je blago razočaranje i uskoro ih je morao napustiti.

Igrač kojeg Sarri posebno cijeni je Jorginho, naturalizirani Brazilac koji igra za talijansku reprezentaciju i jedan je od tri kandidata za najboljeg igrača svijeta ove godine. Sarri je Jorginha vukao iz Napolija u Chelsea, no u Juventus ga nije mogao povući, baš kao ni sad u Lazio. Jorginho je njegovom veznom redu davao mirnoću kao zadnji vezni. Vrhunski čita igru, distribuira loptu rutinerski i ne radi greške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GOSPODIN ZRAK JE U GRADU /

Pogledajte kako Jordan uživa na odmoru u Lijepoj našoj

Image
GOSPODIN ZRAK JE U GRADU /

Pogledajte kako Jordan uživa na odmoru u Lijepoj našoj

Regista kakvog nema

Budući da Sarri ne može sad priuštiti sebi najboljeg zadnjeg veznog na svijetu, za pretpostaviti je da ga je odlučio stvoriti, i to baš od Tome Bašića. On je u Hajduku igrao kao ofenzivni vezni, nekad čak i kao krilo, no u Bordeauxu se preselio malo natrag, na centralnog veznog, ali nekako je na zadnjem veznom izgledao najbolje.

Bašić ima vrhunsku loptu, pogotovo dugu, majstor je u izvođenju prekida i siguran je s loptom u nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad malo pogledate kadar Lazija, vidjet ćete da takvih igrača kao što je Bašić nema. Imamo tu Sergeja Milinkovića-Savića, snažnog i ubojitog veznjaka s velikom tendencijom odlaska naprijed. Također, tu je Luis Alberto, još jedan sjajni veznjak, ali ipak više igrač završnice nego izgradnje.

E, tu bi se Bašić idealno mogao uklopiti ako iskoristi svoje prilike na terenu. On ima moć i znanje da poveže tu prvu liniju napada Lazija i organizira igru kao regista. Naravno, morat će pokriti i defenzivne zadatke ako misli opstati u prvom planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da zaključimo priču, Bašić, Lazio i Sarri su sjajna kombinacija. Ne, Toma nije Jorginho, ali to ne znači da ga Sarri neće znati iskoristiti u sličnoj ulozi. Da nekoliko puta pogodi SMS-a u glavu iz kornera ili iz slobodnog udarca, da podijeli 60-70 dodavanja svaku utakmicu i presiječe pokoju loptu, već se debelo isplatilo za njega dati sedam milijuna eura.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo