TKO ĆE GLUMITI MATEA KOVAČIĆA? / Katalonci se uoči El Clasica prisjetili maestralnih partija Vatrenog protiv Barcelone

Image
Foto: AFP

Idućeg tjedna igra se najveći španjolski derbi

13.12.2019.
14:26
AFP
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac već drugu sezonu nije dio Real Madrida, ali unatoč otmu što je većinom dobivao priliku s klupe sada je postalo jasno koliki je zapravo trag ostavio u tri sezone provedene na Santiago Bernabeu.

Iduće srijede, 18. prosinca na rasporedu je prvi El Clasico sezone. Real Madrid ide na noge Barceloni, a tom prigodom katalonski Mundo Deportivo posvetio je tekst hrvatskom veznjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Zidaneova strategija opet biti markiranje Messija, pitaju se u podsjećaju da je to već tri puta isprobao. Dva puta se pokazalo dobrom taktikom, a jednom ipak nije prošlo.

"Prije dvije godine u Superkupu Zidane je sve iznenadio. Povukao je neočekivan potez kada je Kovačić markirao Messija. Hrvat je s lijeve strane veznog reda uz pomoć Casemira zaustavio Messija. Ponovio je i u uzvratu na Barnabeu, ali ovaj put je igrao u sredini, a pomoć mu je pravio Kroos. Zidane je izvukao dvije pobjede. Međutim u sljedećem susretu dva kluba, Kovačić je toliko revno radio svoj posao, da je zbog toga Real primio pogodak. Umjesto da prati Rakitića, on je nastavio trčati za Messijem, a akcije je završila pogotkom Suareza", podsjeća Mundo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključuju kako ne bi bilo neobično da i ovaj put nekom od svojih igrača namijeni tu ulogu, a favorita vide u Valverdeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se odluči na takvu taktiku vjerojatno će na teren poslati četiri veznjaka: Casemira, Moxdrića, Kroosa i Valverdea da prati Messija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo