PUNO REPOVA / Tko je Dario Bel, osječki sudac o kojem se priča nakon derbija u Maksimiru?

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Riječ je o 35-godišnjaku iz Osijeka koji utakmice 1. HNL sudi od kolovoza 2016.

26.2.2024.
10:39
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je u derbiju 24. kola HNL-a na Maksimiru s minimalnih 1-0 pobijedio Rijeku.

Image
PARADOKSALNA SITUACIJA /

Derbi su igrali Dinamo i Rijeka, a na suđenje se najviše žale navijači Hajduka?

Image
PARADOKSALNA SITUACIJA /

Derbi su igrali Dinamo i Rijeka, a na suđenje se najviše žale navijači Hajduka?

Trenutak odluke dogodio se u posljednjim sekundama utakmice kada je sudac Dario Bel jedan duel Darija Špikića i Brune Gode okarakterizirao kao prekršaj za najstrožu kaznu, koju je gol za pobjedu pretvorio Fran Brodić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Bel pogriješio u toj situaciji ili nije, osobni je stav pojedinca, a vidjet ćemo i što će sudačka komisija o tome reći. Baš kao što nas zanima što će reći i o 26. minuti kada je nakon intervencije VAR-a poništio žuti karton golmanu Dinama Ivanu Nevistiću, istina opravdano jer nije napravio prekršaj na Franji Ivanoviću. No, napadač Rijeke nije pao zbog uklizavanja golmana Dinama, već zbog prekršaja braniča Plavih Maxima Bernauera. Ali, Belu to vjerojatno nije bila glavna misao kada je gledao provjeru je li Nevistić zaslužio crveni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je glavni sudac utakmice krenuo s kompenzacijama tako u završnici prvog dijela nije isključio Ivanovića, iako je ovaj trebao dobiti žuti karton zbog prekršaja na Kevinu Theophile-Catherineu. A bio bi mu to drugi, jer ranije je požutio zbog simuliranja.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tko je Dario Bel?

A tko je sudac o kojem se priča nakon derbija Dinama i Rijeke? Riječ je o 35-godišnjaku iz Osijeka koji utakmice 1. HNL sudi od kolovoza 2016. Prva utakmica koju je sudio u najelitnijem razredu hrvatskog nogometa je dvoboj Hajduka i Istre 7. kolovoza te godine, a završio je pobjedom Bijelih 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine sudio je već 15 utakmica u HNL-u, ali i utakmicu Superkupa između Dinama i Hajduka na otvaranju sezone u kojoj je isključio tadašnjeg trenera Bijelih Ivana Leku. Tada ga je Leko psovao i vrijeđao zbog čega je kažnjen s pet utakmica hlađenja. Sudbina je htjela da se tadašnji strateg Splićana vrati baš na klupu u utakmici koju im je opet sudio Bel, a bio je to poraz od Gorice 2-1.

Najviše sudio Lokomotivi

U karijeri Bel je najviše puta sudio Lokomotivi, u čak 35 utakmica, a slijede Gorica, Dinamo, Rijeka i Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksimirskim Plavima je sudio u 28 utakmica, u kojima oni imaju 21 pobjedu, pet remija i dva poraza. Ta jedina dva poraza Dinamu je nanio Šibenik.

Što se tiče derbija koja je sudio aktualnim prvacima, protiv Hajduka s njim kao glavnim sucem imaju tri pobjede i dva remija, a protiv Rijeke dva slavlja uz jedan remi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u dvije utakmice protiv Rumunjske može napraviti veliki korak prema prvom mjestu. Dvoboje 28. veljače i 3. ožujka pratite na Voyo.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo