PARADOKSALNA SITUACIJA / Derbi su igrali Dinamo i Rijeka, a na suđenje se najviše žale navijači Hajduka?

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tu i tamo se mogao pročitati i objektivni komentar navijača Hajduka koji su tražili od ostalih navijača Hajduka da se prestanu toliko baviti suđenjem kada je igra njihovog kluba ispod svake razine.

26.2.2024.
10:18
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U derbi dvoboju 24. kola HNL-a na maksimirskom su stadionu nogometaši Dinama pobijedili Rijeku s minimalnih 1-0 (0-0) čime su smanjili zaostatak za vodećim dvojcem na ljestvici.

Image
JASNA PORUKA /

Rijeka se oglasila jutro nakon poraza na Maksimiru i napisala samo jednu riječ

Image
JASNA PORUKA /

Rijeka se oglasila jutro nakon poraza na Maksimiru i napisala samo jednu riječ

Rijeka je ostala prva i ima 50 bodova, drugi Hajduk ima 49, dok je Dinamo sada treći s 47 bodova, ali i utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je do bodova u derbiju došao golom iz jedanaesterca u 95. minuti, a strijelac je bio Fran Brodić. Bruno Goda je neoprezno, ali moramo reći i nepotrebno srušio Darija Špikića u 16-tercu Rijeke, Dario Bel je bio vrlo blizu te je dosudio kazneni udarac bez previše razmišljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VAR provjere nije ni bilo ili je ona, ako je odrađena, bila "tiha", a da je odluka ispravna govori i činjenica da se nitko od gostujućih igrača nije bunio na odluku. Svi su vidjeli glupost koju je napravio branič Rijeke i za igrače nije bilo dileme da se radi o kaznenom udarcu.

Više kontroverznih sudačkih odluka

Osim kaznenog udarca, jučer je na Maksimiru bilo nekoliko kontroverznih sudačkih odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije je u 25. minuti Bel prvo dao žuti karton Ivanu Nevistiću, koji je nesmotreno izašao sa svog gola i srušio Franju Ivanovića. Igrači Rijeke su ga opkolili, tražili crveni karton, uključio se i VAR, a Bel je na usporenoj snimci vidio da Nevistić uopće nije dirao Ivanovića već da ga je s leđa gurnuo Maxime Bernauer. Bel je nakon pregleda snimke opravdano poništio žuti karton Nevistiću, ali ga nije dodijelio Bernaueru već je dao loptu Dinamu.

U 44. minuti Ivanović, koji je tada već imao žuti karton, je vrlo neoprezno i opasno 'pokupio' Kévin Théophile-Catherinea u pokušaju da mu uzme loptu. Svi igrači i navijači Dinama tražili su drugi žuti karton, no sudac iz Osijeka nije isključio napadača Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše se žale navijači Hajduka

Nakon utakmice, o kaznenom udarcu, ali i Belovom sudačkom kriteriju općenito, se vodila žestoka rasprava na društvenim mrežama. Pretpostavili bi da su se najviše žalili navijači Rijeke budući da su izgubili vrlo važan derbi koji bi mogao odlučiti nastavak prvenstva, no to baš i nije bio slučaj.

Među navijačima Rijeke vlada podijeljeno mišljenje o suđenju. Pojedini smatraju kako je Bel pogrešku iz 25. minute kompenzirao izostankom drugog žutog kartona u 44. minuti te krive Godu za kazneni udarac, dok se drugi nikako ne mire sa sudačkim odlukama i smatraju da su pokradeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ono što je najviše iznenadilo je reakcija navijača Hajduka budući da su upravo oni bili najglasniji nakon derbija. Podsjetimo, Splićani su u subotu razočarali kod Varaždina, gdje su odigrali tek 1-1 usprkos tome što su imali igrača više od 52. minute.

Budući da su ostali bez važnih bodova u utrci za naslov, pozorno su pratili derbi svojih najvećih konkurenata za titulu ove sezone i nadali se remiju, koji bi Hajduku najviše odgovarao. Kada se to ipak nije dogodilo, mnogi su nakon utakmice doslovno zatrpali društvene mreže brojnim komentarima u kojima su se izrugivali suđenju i nazivali HNL "namještenim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, kao što je to slučaj s objektivnim navijačima Rijeke, tu i tamo se mogao pročitati i objektivni komentar navijača Hajduka koji su tražili od ostalih navijača Hajduka da se prestanu toliko baviti suđenjem kada je igra njihovog kluba ispod svake razine.

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prema prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo