EUROPA BRUJI O NJEMU / Tko je 17-godišnje španjolsko nogometno čudo, s koje planete dolazi? 'Mali, odakle si se pak ti stvorio?'

Image
Foto: Profimedia

Gavi je priča dana nogometnog svijeta

7.10.2021.
7:52
Profimedia
VOYO logo

Čudesni igrač Barcelone Gavi postao je najmlađi igrač koji se ikada pojavio u seniorskoj reprezentaciji Španjolske nakon što ga je izbornik Luis Enrique odabrao za početak polufinalnog obračuna UEFA -ine Lige nacija s Italijom sinoć na San Siru (pobjeda Španjolaca 2-1).

Image
SENZACIONALNI KLINAC /

Tek mu je 17. a uništio je prvaka Europe: 'Nenormalno kako mali igra. On je čudo i igrač za sadašnjost'

Image
SENZACIONALNI KLINAC /

Tek mu je 17. a uništio je prvaka Europe: 'Nenormalno kako mali igra. On je čudo i igrač za sadašnjost'

Po prvi put se toliko piše o njemu

Sedamnaestogodišnji središnji veznjak, iznimno inteligentnog nogometnog opusa, bio je jedna od rijetkih svijetlih točaka u inače razočaravajućoj sezoni za Barcelonu, a onda je zaradio poziv za listopadsku reprezentativnu akciju, polufinale Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strani mediji pišu o 17-godišnjem wunderkindu. Pa tako SportingNews.com ističe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gavi je u Barceloni od svoje 11. godine, budući da je prvotno bio doveden iz omladinskog sustava Real Betisa.

Njegov uspon kroz katalonsku akademiju od tada je vrtoglav, jer je prvi profesionalni ugovor potpisao u rujnu 2020., a godinu dana kasnije, samo nekoliko tjedana nakon 17. rođendana, 29. kolovoza primio je naklon prve ekipe u La Ligi i zaigrao u njoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do danas je Gavi za Barcelonu upisao sedam nastupa u svim natjecanjima, od kojih su četiri došla s klupe. Sva tri njegova početka dogodila su se u posljednje tri utakmice Barcelone u La Ligi", stoji u tekstu spomenutog medija.

"Ja sam tehnički igrač, spretan i težim krajnjem ulasku u šesnaesterac". Tako je Gavi sam opisao svoju igru ​​sa 16 godina, iako je godinama nagovještavao da će biti izdanak La Masije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest godina razvoja u Barceloni

Gavi je prevalio dug put, puno toga prošao u šest godina otkako je stigao u Barcu. Rođen u Los Palaciosu y Villafranceu, gradiću udaljenom 30 -ak kilometara od Seville, odmah se kao početnik istaknuo svojom tehničkom izvrsnošću i fizičkom snagom.

"On je toliko tehnički nadaren da to nije za vjerovati", izjavio je prošle godine za GOAL Franc Artiga, bivši Gavijev trener u La Masiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sposoban je promijeniti ono što će učiniti u desetinkama sekunde i improvizirati pod bilo kojim okolnostima igre i u bilo kakvim situacijama. Vrlo je teško pronaći igrača s tim sposobnostima i s ovom brzinom igre koju on ima, strašno kako igra za te godine", dodao je.

Gavijeva sposobnost, kao i sve veći igrački rast, značili su da je iz nogometa mlađih od 17 godina prešao izravno u U-19 ekipu, propuštajući i preskakući cijelu dobnu skupinu zajedno u potezu koji se vrlo rijetko događa na slavnoj Barcinoj akademiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov fizički razvoj od tada mu je omogućio proboj s Barcelonom, a sada i debi sa Španjolskom.

'Obavljao je i prljave poslove'

Marca donosi tekst sa zanimljivim naslovom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gavi, odakle si se ti stvorio?'

"Dokaz njegove kvalitete bio je trenutak u 13. minuti, kada je Federico Chiesa prošao pored Markosa Alonsa i Kokea, ali je Gavi pravovremeno uhvatio loptu u koštac kako bi spriječio Juventusovu zvijezdu da stvori opasnost pred golom Unaija Simona. Gavi je povremeno obavljao i prljave poslove jer je neustrašivo uspio dobro pročitati igru Italije. Odbacio se u obranu nakon greške Pau Torresa, ispravio grešku Kokea u srednjoj trećini i bio dovoljno pametan da presretne inteligentno oduzeti dio Italije", piše Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo