NOVO IME NA POLJUDU / Tko će naslijediti Gustafssona na klupi Hajduka? Dva su glavna kandidata, moguće i iznenađenje

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk je u ponedjeljak objavio kraj suradnje sa svojim dosadašnjim trenerom Jensom Gustafssonom

1.11.2021.
10:17
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Splitski Hajduk u ponedjeljak je objavio da je raskinuo ugovor sa svojim dosadašnjim trenerom Jensom Gustafssonom i njegovim pomoćnicima.

Image
JENS GUSTAFSSON VIŠE NIJE TRENER HADUKA /

Bijeli smijenili Šveđanina nakon katastrofalnih rezultata, on poslao oproštajnu poruku

Image
JENS GUSTAFSSON VIŠE NIJE TRENER HADUKA /

Bijeli smijenili Šveđanina nakon katastrofalnih rezultata, on poslao oproštajnu poruku

U posljednja četiri kola u HNL-u Hajduk pod Gustafssonovim vodstvom nije niti jednom pobijedio, dva puta je odigrao neodlučeno i dva puta izgubio, a poraz od Slaven Belupa u posljednjem kolu bila je očito 'kap koja je prelila čašu' i Šveđanin je postao bivši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Hajduka su objavili da će ime sljedećeg trenera objaviti tijekom narednog tjedna, a odmah se počelo nagađati tko bi moga doći na klupu Hajduka.

Dva glavna kandidata

Najviše se spominje ime bivšeg trenera Gorice, Litavca Valdasa Dambrauskasa, koji je nedavno dobio otkaz u bugarskom Ludogorecu. Dambrauskas je veliki prijatelj sa sportskim direktorom Hajduka Nikoličiusom Mindaugasom, s kojim je surađivao u Gorici, i brojni navijači Bijelih zazivaju upravo njega na klupi. Na klupi Gorice Litavac je bilježio sjajne rezultate i istaknuo se kao jedan od najboljih trenera u HNL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Valdas Dambrauskas

Također, kao potencijalni novi trener Hajduka spominje se i hrvatski stručnjak Samir Toplak, koji je bez angažmana od ovoga ljeta kada je napustio Lokomotivu. Toplak ima bogato iskustvo u HNL-u, no nikada nije radio u jednom od najjačih hrvatskih klubova, a u prošlosti je izjavio da bi u Hajduk 'došao i pješice'.

"Niko i Lukša, ako imate muda sada stavite Toplaka za trenera. Toplak je rekao da bi pješke odmah u Split došao. Sada mu dajte priliku", napisao je jedan navijač u komentarima na Hajdukovom Facebooku nakon posljednjeg poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Samir Toplak službeno preuzeo Goricu prije 6 dana.

Moguće i iznenađenje?

Već je dobro poznato da Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas sve poslove odrađuju u maksimalnoj tajnosti pa ne bi čudilo da na Poljud stigne neko treće, sasvim neočekivano ime.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić

Uostalom, nitko nije očekivao niti Gustafssona na klupi Hajduka i njegovo ime prije službene potvrde nije procurilo u medije pa se niti sada ne može isključiti novo iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo