TEŽAK ISPIT ZA ZIDANEA: / Očekuje nas novi vatreni okršaj u Madridu

Image
Foto: AFP/JAVIER SORIANO

U subotu u 16 sati počet će jedan od najvećih derbija u španjolskom nogometu, okršaj Real Madrida i Atletica.

27.2.2016.
8:15
AFP/JAVIER SORIANO
VOYO logo

Real Madrid u posljednje vrijeme nema pretjerano dobra iskustva s Atleticom, koji im je pod vodstvom trenera Diega Simeonea težak suparnik. U posljednje tri međusobne utakmice Real je jednom pobijedio, a dva su susreta završen neodlučeno.

Atletico - Real 0-0, 14. travnja 2015.

U travnju 2015. Real je gostovao kod Atletica u četvrtfinalu Lige prvaka i u tom susretu izborio dobar rezultat za uzvratnu utakmicu. Iako nije bilo golova, susretu nije nedostajalo zamnimljivosti, a u konačnici su se više radovali gosti koji su sačuvali praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real- Atletico 1-0, 22. travnja 2015.

Osam dana kasnije Real je na svojem terenu pobijedio Atletico 1-0 i izborio plasman u polufinale Lige prvaka. Strijelac jedinog gola bio je meksički napadač Javier Hernandez u završnici utakmice. On je prošle sezone bio na posudbi u madridskom klubu iz Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico - Real 1-1, 4. listopada 2015.

U posljednjoj međusobnoj utakmici Atletico je s Realom na svojem terenu odigrao 1-1. Kraljevski klub je poveo golom Karima Benzeme u devetoj minuti, a Atletico je izjednačio preko Luciana Vietta u 83.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo će biti prva utakmica u kojoj će Real protiv Atletica voditi novi trener Zinedine Zidane, a uoči tog susreta može ga zabrinuti slabiji učinak glavnog napadača Cristiana Ronalda koji u posljednje četiri utakmice protiv Atletica nije zabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je prije ovog susreta u prvenstvu ostvario tri uzastopne pobjede pa u jako dobrom raspoloženju očekuje derbi. Atletico je nešto slabiji i u utakmicu s Realom ulazi s dva uzastopna slavlja u ligi. No, kada se radi o derbijima, ti podaci najčešće ništa ne znači, ali je jedno sigurno - očekuje nas prava nogometna poslastica na Santiago Bernabeuu.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo