VIDEO: / Europska megamomčad doživjela pravu sramotu

U srijedu navečer igrale su se kup utakmice u većini nogometnih 'liga petice', a nova razočarenja doživjeli su velikani PSG, Manchester United i Milan.

23.1.2014.
9:14
VOYO logo

United je izgubio od Sunderlanda koji se plasirao u finale Capital One Cupa, boljim izvođenjem jedanaesteraca. Sunderland je dobio prvi ogled kao domaćin s 2-1, dok je United nakon 90 minuta uzvrata na svom stadionu vodio s 1-0. Prema regulama ovog natjecanja, pravilo ''gola u gostima'' ne primjenjuje se nakon 90, već nakon 120 minuta igre.

U dodatnih 30 minuta Sunderland je stigao do izjednačenja u 119. minuti preko Phila Bardsleyja, ali je Javier Hernandez u sudačkoj nadoknadi zabio za 2-1 i pobjedu domaćina, pa se pristupilo izvođenju penala. Sunderland je bio manje loš, zabio je dva, a promašio tri udarca s bijele točke, dok je domaća momčad zabila samo jedan, a promašila četiri kaznena udarca!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Manchester City je u drugom polufinalnom paru razbio West Ham s ukupnih 9-0 u dvije utakmice. Manchester City i Sunderland će finalnu utakmicu na Wembleyju odigrati 2. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa manji šok doživjela je usred Pariza jedna od najskupljih momčadi Europe - Ibrahimovićev PSG. PSG je ispao iz domaćeg Kupa i to izgubivši utakmicu na domaćem terenu od Montpelliera (2-1). Pogodak glavom Victora Montana, poslije kornera u 69. minuti, je bio odlučujući, a silni napadi PSG-a u posljednjih dvadeset minuta nisu donijeli niti izjednačenje i nadu kroz produžetke za plasman dalje.

Imao je odličnu šansu Zlatan Ibrahimović (koji je ušao u igru u 66. minuti), ali se nije najbolje snašao pri udarcu iz blizine, dok je zapravo najbolja šansa PSG-a u završnici bio nedosuđeni, evidentni, jedanaesterac poslije prekršaja na Cavaniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš je Urugvajac bio strijelac jedinog pogotka za PSG u 30. minuti (s metra udaljenosti), dok je prvi strijelac na ogledu bio Daniel Congre u 20. minuti.

//rutube.ru/video/embed/6769666

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Italiji je kao veliki favorit pao Milan. Nogometaši Udinesea slavili su s 2-1 na San Siru protiv Milana u četvrtfinalnoj utakmici talijanskog Kupa. Nastavio je time Milan s ispodprosječnim predstavama ove sezone, a prvi je poraz, u drugom vođenju, doživio i novi trener Milana Clarence Seedorf.

Startao je Nizozemac pobjedom 1-0 u prvenstvu protiv Verone (pogodak Balotellija iz penala), a isti je igrač već u 7. minuti današnjeg ogleda donio prednost Milanu. No, sve nakon toga što je domaćin napravio bilo je za brzi zaborav. Praktički je Milan do kraja utakmice ostao bez prave šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udinese je bio mnogo konkretniji i bolji, te je zaslužio prolaz. Prvo je Kolumbijac Luis Muriel izjednačio u 41. minuti udarcem s bijele točke, a radost je gostima donio Urugvajac Nicolas Lopez lijepim udarcem s vrha šesnaesterca u 78. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Kelava i Igor Bubnjić prosjedili su na klupi Udinesea cijelu utakmicu, a dodajmo svemu da se Milan drugi put uzastopno od domaćeg Kupa oprostio u četvrtfinalu (prošle ga je sezone u ovoj fazi izbacio Juventus).

Podsjetimo da je u utorak prolaz u polufinale izborila Roma, dok su preostala dva četvrtfinalna ogleda Fiorentina - Siena i Napoli - Lazio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/embed/video/x1a59y9 U prvoj četvrtfinalnoj utakmici španjolskog Kupa kralja nogometaši Barcelone su s čak 4-1 pobijedili Levante u gostima. Odigrale su te dvije momčadi drugu utakmicu unutar samo četiri dana. Podsjetimo kako u onom prvenstvenom ogledu nije bilo pobjednika (1-1), dok je ovo Kup sučeljavanje prošlo daleko bolje po goste iz Katalonije.

Opet je Levante poveo, kao i tijekom vikenda, a strijelac je bi El Zhar u 31. minuti. Uz malo sreće Barcelona je izjednačila u 53. minuti i to autogolom Juanfrana, dok je na asistenciju Messija u 60. domaću mrežu naciljao Cristian Tello za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ista kombinacija, Messi-Tello, bila je kobna za momčad iz Valencije u 81. i 86. minuti kada je 22-godišnji Tello postigao još dva pogotka za vlastiti hat-trick i lagano iščekivanje uzvrata od strane Barcelone.

Real Sociedad je ostvario očekivanu domaću 3-1 pobjedu protiv Racing Santandera, makar je za domaćina sve moglo biti i ljepše da Kone nije sedam minuta prije kraja zabio počasni pogodak za Racing.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije toga je utakmicom dominirao Mikel Gonzalez koji je postigao prva dva pogotka na ogledu (4. i 33. minuta), a preostali je treći gol za Real Sociedad zabio Meksikanac Carlos Vela u drugom dijelu.

Uzvratne se utakmice igraju iduće srijede, odnosno, četvrtka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo