Teški dani: Hrvatska spala na Schifu, Leku, Pamića...

Nesreće su posljednjih mjesec dana zahvatile Vatrene, pa će Slaven Bilić susret u Istanbulu započeti u podosta 'krnjem' sastavu.

10.11.2011.
13:40
VOYO logo

Naime, na posljednjem se treningu kojeg su Bilićevi izabranici odradili u Čatežu prije odlaska u Tursku, ozlijedio se Vedran Ćorluka koji se tako pridružio koloniji na koju Bilić ne može računati - Kranjčar, Petrić, Strinić, Lovren i Vrsaljko.

Slavenu su na raspolaganju ostale udarne snage, Srna, Modrić, Rakitić, Eduardo..., no obrana, koja bi mogla biti ključ prve kvalifikacijske utakmice, bit će doista šarena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su otputovali u Istanbul odakle se javio Stjepan Tomas, bivši hrvatski reprezentativac koji već nekoliko dana boravi u Turskoj gdje je godinama igrao (Fenerbahče, Galatasaray, Gaziantepspor, Bucaspor).

"Turci nisu htjeli Hrvatsku za suparnika. Moramo težiti tome da zabijemo gol u prvoj utakmici. Turci će sigurno biti opasni prvih 15-ak minuta kada i navijači od njih budu očekivali da jurnu. Pogodak u ranom dijelu utakmice sigurno bi ih ohladio", ističe Tomas i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam i u taboru turske reprezentacije. I oni su nabrušeni i jedva čekaju utakmicu. Raspitivali su se za situaciju kod nas, rekao sam im da se paze jer je Hrvatska uvijek najjača kada je to najpotrebnije."

Tomas je otkrio kako ga je kontaktirao glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proteklih sam dana bio na vezi s tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem. On me pitao za ozračje i napise u turskim novinama."

Svi pričaju kako je to utakmica koja bi mogla obilježiti jednu generaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne odemo li na EURO, bit će to smrt za hrvatski nogomet!", kaže Tomas koji je dugo godina bio stup obrane Vatrenih, a baš je to dio momčadi s kojom bi Bilić mogao imati najviše problema.

Donosimo nekoliko mogućih sastava s kojima bi hrvatski izbornik mogao započeti susret u Istanbulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva varijanta: Pletikosa - Srna, Vida, Šimunić, Pamić - Rakitić, Vukojević(Dujmović), Modrić, Pranjić - Eduardo, Jelavić (Olić).

Druga varijanta: Pletikosa - Vida, Schildenfeld, Šimunić, Pranjić(Pamić), Srna, Vukojević(Dujmović), Modrić, Perišić - Jelavić(Olić), Eduardo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća varijanta: Pletikosa - Srna, Vida, Šimunić, Pamić - Vukojević(Dujmović), Modrić - Rakitić, Eduardo, Pranjić - Jelavić(Olić).

Četvrta varijanta: Pletikosa - Vida, Schildenfeld, Šimunić, Pranjić (Pamić) - Vukojević(Dujmović), Modrić - Srna, Rakitić, Eduardo - Jelavić(Olić)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peta varijanta: Pletikosa - Srna, Vida, Šimunić, Pranjić(Pamić) - Leko, Vukojević(Dujmović), Modrić, Rakitić - Olić, Mandžukić

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo