NIŠTA OD TRANSFERA KARIJERE / Sve je palo u vodu. Asa Dinama već se preselilo u Španjolsku, a iz velikana poručuju: 'Prvi put čujemo'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Real Sociedad, prošle sezone šesti u prvenstvu, dobro je popunjen na ofenzivnim veznim pozicijama

22.8.2022.
8:55
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Španjolski nogometni prvoligaš Real Sociedad ne namjerava poslati ponudu zagrebačkom Dinamu za ofenzivnog veznog igrača Luku Ivanušeca, rekao je klupski glasnogovornik, odgovorivši na medijska nagađanja u Hrvatskoj. U nedjelju se pojavila informacija iz "dobro obaviještenih izvora” da je španjolski velikan zainteresiran za usluge hrvatskog reprezentativca. Pisalo se da je klub iz Baskije zainteresiran za 23-godišnjeg Ivanušeca i da bi hrvatskom prvaku Dinamu “uskoro mogla stići službena ponuda”.

Image
NESTVARAN TROFEJ /

To su Hrvati! Borna Ćorić ispisao povijest, evo koje je sve rekorde prošlog tjedna hrvatski bombarder srušio

Image
NESTVARAN TROFEJ /

To su Hrvati! Borna Ćorić ispisao povijest, evo koje je sve rekorde prošlog tjedna hrvatski bombarder srušio

“Ovo nam je prva vijest o tome”, rekao je Jon Ander Munduate, glasnogovornik Real Sociedada, u telefonskom razgovoru za Hinu. Prijelazni rok traje još deset dana, do 31.kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Sociedad, prošle sezone šesti u prvenstvu, dobro je popunjen na ofenzivnim veznim pozicijama.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ništa od svega

“Real Sociedad se ne treba pojačavati na toj poziciji”, kaže novinarka Marta Gonzalo, koja izvještava o Real Sociedadu u San Sebastijanu za španjolski nogometni portal El Desmarque. Napominje da takav transfer nije izgledan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Real Sociedad bi do kraja prijelaznog roka mogao eventualno dovesti napadača, čistu ‘devetku’, i možda vratara”, kaže.

Napadač Carlos Fernandez će zbog ozljede pauzirati dva mjeseca pa bi uprava mogla na tržištu potražiti zamjenu jer trenutno ima samo dvojicu golgetera u svojim redovima, Alexandera Isaka i novopridošlog Mohameda Ali-Choa, te Jona Karrikaburua iz podmlatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U svakom slučaju, klub ne namjerava uložiti puno novca u igrača koji bi došao na tu poziciju”, kaže Gonzalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanušec ne igra na tom mjestu i košta oko 12,5 milijuna eura, podatak je specijalizirane internetske stranice Transfermarkt. Real Sociedad, koji će igrati u Europskoj ligi ove sezone, ljetos je doveo igrače za 31,5 milijuna eura a prodao za 10,5 milijuna eura. Među dovedenim su igračima desno krilo Brais Mendes koji također može igrati ofenzivno na sredini terena kao i Takefusa Kubo kupljen od Real Madrida.

Real Sociedad je u nedjelju izgubio na svom terenu s 1-4 od Barcelone a na poziciji središnjeg ofenzivnog veznog igrao je 36-godišnji David Silva. On je u travnju produžio ugovor do 30. lipnja 2023. Silva je bio u udarnoj postavi i prije tjedan dana kada je Real Sociedad slavio s 1-0 kod Cadiza. Plavo-bijeli iz San Sebastijana su prošli mjesec prodali Rijeci krilnog napadača Naisa Djouahru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo