SVE JE KRENULO NAKON RAZOČARANJA: / Rakitić otkrio tajnu dobrog Barceloninog ulaska u sezonu

Image
Foto: AFP
15.9.2017.
14:47
AFP
VOYO logo

"Tijekom prošle je sezone Ivan Rakitić izgubio samopouzdanje, ali sada je vratio formu i osjećaj i uživa u životu pod novim trenerom Ernestom Valverdeom. Bivši trener Athletic Bilbaa zna koliko posebnog igrača ima na raspolaganju i od prvog se dana pouzdao u Rakitića, koristeći ga u sredini veznog reda i u ofenzivnijoj ulozi. Kao takav je Rakitić postao ključan u Barceloninom veznom redu i sada je novi motor momčadi", nedavno je objavljeno na Marci u redanju lauda na račun dokapetana Vatrenih.

Barcelona nije dobro krenula u sezonu. Najveći suparnik madridski Real očitao im je dvije nogometne lekcije kroz oglede u Španjolskom superkupu upisavši ukupno 5-1 pobjedu, no nakon toga su se stvari za igrače najjačeg katalonskog kluba u potpunosti okrenule. Baš te lekcije, siguran je Rakitić u razgovoru za Marcu, napravile su potreban 'klik' u glavama Barceloninih igrača koji su potom, u ligaškom nadmetanju, počeli upisivati pozitivne rezultate pa predvode ljestvicu španjolskog prvenstva s trima pobjedama iz isto toliko utakmica i razlikom pogodaka 9-0. Stiglo je potom i slavlje u Ligi prvaka protiv torinskog Juventusa s jednako blistavih 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Baš ono što se dogodilo u Superkupu nas je zbližilo i utjecalo na start u prvenstvu i Ligi prvaka. Važno je bilo dobro krenuti protiv momčadi koja nas je u prošloj sezoni izbacila (iz Lige prvaka), a kada igramo kako smo igrali u utorak, onda je protiv nas teško", kazao je Rakitić, a na konstataciju da je nakon prošle nestabilne sezone u ovoj vraćen u udarnu momčad, u kojoj će se i 'pokušati zadržati', rekao:

"Svaki trener ima svoje ideje. Vidim da mi Valverde vjeruje, osjećam se ugodno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo