SRBI I SLOVENCI MOGU, A MI NE: / Ovo je tužna realnost hrvatskog nogometa!

Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpić

UEFA je objavila imena 18 sudaca koji će biti angažirani na EURO 2016. godine u Francuskoj.

15.12.2015.
13:09
PIXSELL, Marko Prpić
VOYO logo

Tih 18 sretnika dijelit će pravdu na 51 utakmici koliko će biti odigrano narednog ljeta, a među njima nije se našao niti jedan hrvatski sudac. Tužno, ali istinito - Hrvatska nema dovoljno kvalitetnog suca koji bi mogao 'igrati' na EURU. Time je UEFA pokazala što misli i o kvaliteti suđenja u našoj ligi. Za usporedbu, naši suparnici iz skupine - Česi, Španjolci i Turci imaju sudačkog predstavnika.

Svaka sudačka ekipa sastojat će se od glavog, dva linijska i dva suca koja će biti iza gol linija, a sva petorica će dolaziti iz iste zemlje. Popis svih sudaca bit će objavljen u veljači 2016. godine, a zasad znamo samo glavne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suci za EURO 2016:

Martin Atkinson (Engleska) Felix Brych (Njemačka) Cüneyt Çakir (Turska) Mark Clattenburg (Engleska) William Collum (Škotska) Jonas Eriksson (Švedska) Ovidiu Hategan (Rumunjska) Sergey Karasev (Rusija) Viktor Kassai (Mađarska) Pavel Královec (Češka) Björn Kuipers (Nizozemska) Szymon Marciniak (Poljska) Milorad Mažić (Srbija) Svein Moen (Norveška) Nicola Rizzoli (Italija) Damir Skomina (Slovenija) Clément Turpin (Francuska) Carlos Velasco Carballo (Španjolska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo