SUMNJIVI POSLOVI: /

Leicesterova bajka izgrađena je na prevari koja je sada pod istragom?!

Image
Foto: AFP, LINDSEY PARNABY

Bajkovita sezona Leicester Cityja, sve izglednijeg prvaka engleske Premier lige, i dalje je u punom zanosu.

11.4.2016.
20:30
AFP, LINDSEY PARNABY
VOYO logo

Naime, Leicester se sumnjiči za financijske malverzacije koje datiraju iz sezone 2013/14 kada su dominantno pokorili Championship i plasirali se u elitni razred engleskog nogometa. Prema pisanju dijela engleskih medija, Leicester se nalazi pod istragom zbog poslovnog poteza iz siječnja 2014. godine u kojem je poslovanje s minusom jednim potezom pretvorio u solventnost.

Klubovi su bijesni

Vichai Srivaddhanaprabha, tajlandski milijarder i vlasnik kluba od 2010. godine, prodao je marketinška prava poduzeću od kojega je ista ponovno kupio pokrivši pritom klupski minus, odnosno izigravši financijski fair-play. Preciznije, poduzeće koje je kupilo i potom prodalo ta prava naziva se Trestellar, a prodalo ih je grupaciji King Power čiji je vlasnik - Srivaddhanaprabha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajlandski vlasnici bili su i prije tog poteza sponzori kluba, a te je 2012/13 dobit kluba iznosila 5.2 milijuna funti. Nakon sumnjivog poslovanja ona je porasla na 16 milijuna. Razumljiv je bijes čelnih ljudi nekih klubova koji su igrajući po pravilima štedjeli novac na igračima dok je Leicester svoje preplaćivao, izborio promociju u Premier ligu i izbjegao kaznu za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri pobjede do naslova

Inače, Leicester bi, čak i da mu je oduzeto deset bodova kao što je to bilo Portsmouthu i Coventryju, te sezone izborio elitni rang engleskog nogometa što im je kasnije donijelo sto milijuna funti i financijsku stabilizaciju.

Pet kola prije kraja ovosezonske borbe za naslov engleskih prvaka, Leicester predvodi ljestvicu sa sedam bodova viška u odnosu na Tottenham. Tri pobjede u preostalim ogledima garancija su njihovog naslova, mogućeg prvog u klupskoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo