SUKOBILI SE HRVATSKI I MAĐARSKI NAVIJAČI U SPLITU: / Izbila masovna tučnjava, ima ozlijeđenih

Image
Foto: Dalmacija Danas

Ranije se ista skupina od nekakvih pedesetak mađarskih navijača fotografirala na Bačvicama

9.10.2019.
22:50
Dalmacija Danas
VOYO logo

U srijedu u večernjim satima u Splitu sukobili su se navijači Hrvatske i Mađarske. Prema izjavama svjedoka, neredi su počeli u kvartu Gripe, dok su se mađarski navijači vraćali s Bačvica prema hotelu.

Podsjećamo, ranije se ista skupina od nekakvih pedesetak mađarskih navijača fotografirala na Bačvicama. U skupini su prošteli kroz centar grada i skandirali na Voćnom trgu pod pratnjom policije. Snimku sukoba objavio je portal Dalmacija Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZLOGLASNI MAĐARSKI NAVIJAČI OKUPIRALI SPLIT: /

'Fanatici' došli u velikom broju i slikali se na poznatoj lokaciji

Image
ZLOGLASNI MAĐARSKI NAVIJAČI OKUPIRALI SPLIT: /

'Fanatici' došli u velikom broju i slikali se na poznatoj lokaciji

"Ozlijeđen je jedan mađarski navijač. Intenzitet ozljeda još nije poznat. Privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarsku državljanin", izjavila je za portal Dalmacija Danas kazala je Ana Čepić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Splitu se očekuje oko 1700 navijača Mađarske, koja u četvrtak u 20 i 45 igra protiv Hrvatske na Poljudu u sklopu kvalifikacija za Euro 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ranije napadnuti Mađari

Podsjetimo, splitska policija je dan uoči nogometne utakmice hrvatske i mađarske nogometne reprezentacije, započela sa sigurnosnim kontrolama s obzirom da je utakmica proglašena kao visokorizična.

Policajci u uniformi i ‘civilu’ pojačano su nazočni na splitskim ulicama, a na raspolaganju je veći broj policajaca i iz drugih policijskih uprava, helikopter, dronovi i sve ostalo što im može pomoći u detektiranju i sprječavanju eventualnih incidenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva incidenta

Međutim, uz svu tu silu policije i vozila, neredi se ipak događaju. Kako nam je potvrđeno policije tijekom dana su se dogodila dva incidenta.

“Danas oko 11 sati u ulici Pod Kosom u Splitu oštećena su dva stakla na parkiranom kombi vozilu mađarskih registracijskih oznaka, u kojem nije bilo osoba. U odnosu na navedeni događaj, u tijeku je kriminalističko istraživanje nad tri osobe koje se dovode u svezu s oštećenjem vozila. U 14.50 sati u Ulici Slobode u Splitu policijski službenici su uočili incident, u kojem je nekoliko osoba pokušalo napasti dvije osobe za koje se pretpostavlja da se radi o mađarskim navijačima. Nitko nije ozlijeđen. Brzom intervencijom policijskih službenika uhićene su dvije osobe koje se dovode u svezu s događajem. Privedene su u službene prostorije i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje”, poručili su iz splitske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apel policije

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić izjavila je ranije kako su njihovi policajci raspoređeni na svim ključnim punktovima u gradu, odnosno na mjestima gdje će se okupljati navijači.

“Navijače očekujemo, ali i očekujemo da oni neće svi biti navijači istih navijačkih skupina. Očekujemo ih ne samo u Splitu, već i na području cijele županije. Isto tako očekujemo i strane navijače. Molimo građane da ukoliko uoče bilo kakvo sumnjivo ili protupravno ponašanje da odmah nazovu 192. Smatramo da nam u ovom trenutku mogu pomoći i građani”, istaknula je Lolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija u svom redovnom radu osiguranja utakmice kontrolira i društvene mreže, na kojima su se posljednjih dana pojavile dvosmislene informacija koje ne ukazuju na direktnu ugrozu, ali moraju biti provjerene.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo