ŠUKER SE OTVORIO SRPSKIM MEDIJIMA: / Šef HNS-a zaboravio na Hajduk i otkrio zašto navija za Zvezdu

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nabrajajući klubove koji su s ovih prostora igrali u Ligi prvaka zaboravio je spomenuti Hajduk.

6.11.2018.
10:02
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Legendarni hrvatski nogometaš i aktualni predsjednik HNS-a DavorŠuker dao je veliki intervju za srpski Blic. odmah na početku govorio je o Crvenoj zvezdi i nastupu u Ligi prvaka. Bivši europski prvak vratio se poslije 27 godina među elitu.

"Pratim njihove nastupe i navijam jer je jedini klub iz regije u europskoj eliti. Napravljen je veliki uspjeh i pomak jer s naših prostora u Ligi prvaka igrali su samo Partizan, Dinamo i Maribor. Zvezda je veliki klub i zaslužuje biti dio Lige prvaka, a svi ovi rezultati i sve ovo okolo ne bi se trebalo uzeti za zlo. Nije sramota od PSG-a i Liverpoola primiti deset golova", kazao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika provilegija

"Privilegija je igrati Ligu prvaka i to treba stalno ponavljati navijačima. I Dinamo je primao po 15 golova, a ni Partizan se nije proslavio. Svi imaju više love od nas i to je glavni razlog. Ne bi trebalo pucati u njih nego im davati podršku. Potrebno je opet osvojiti naslov i ući u Ligu prvaka jer se tako zarađuje veliki novac", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom se osvrnuo na Dinamo, koji je profitirao od nastupa u Europi.

Dinamo zaradio

"Zato je 11 godina bio prvak. Zato što je svake godine od Uefe dobivao 40 ili 60 posto više novca nego ostali, a klub je tada odmah u prednosti. Dinamo je pobjeđivao sve u kvalifikacijama, ali se nije proslavio u grupnoj fazi. Zato je važno objasniti Partizanu, Vojvodini i drugim srpskim klubovima da idu po prvo mjesto, a da kasnije pričaju: 'Joj, oni su dobili to i to'. Dobili su od Lige prvaka i Uefe", ustvrdio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon klupske scene na red je došla reprezentativna. Na pitanje je li upoznat s činjenicom da je većina građana srbije navijala za Hrvatsku u finalu SP-a odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za koga bih ja navijao između Danske i Srbije, ili BiH i Švedske. To je sasvim normalno za ljude koji vole nogomet. Zajedno smo živjeli, trenirali, igrali.... Nogomet je taj koji spaja. Pogledajte i ratove, prvo su se odigrale nogometne utakmice pa su tek onda došlo političari. Želim Srbiji i svim reprezentacijama s ovih prostora da se kvalificiraju na velika natjecanja i doživje što je doživjela Hrvatska na SP-u. Plasirali smo se na 11 velikih natjecanja od 12 i to je moć nogometa", poručio je.

O funkciji predsjednika Saveza kaže da je ponosan na svoja postignuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao igrač sam osvojio broncu, a kao predsjednik sam doživio da Hrvatska nadmaši moju generaciju. Zbog toga sam ponosan", kazao je.

Nacionalni stadion

Dodao je i kako nije zabrinut za budućnost reprezentacije i da je formula uspjeha što je 95 posto reprezentativaca došlo iz mlade vrste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ulažemo u mlade igrače i to je naše bogatstvo. Novca ne nedostaje, ali je reprezentaciji potreban stadion kapaciteta 30 tisuća mjesta. Nacionalni stadion nam trena. U Budimpešti je prekrasan stadion od 25 tisuća mjesta. Ne treba nam stadion od 50-60 tisuća mjesta. Novca ima, samo je potrebno napraviti ozbiljan projekt kao što je kamp FS Srbije u Staroj Pazovi", smatra Šuker.

Za kraj se osvrnuo na probleme s navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uefa i Fifa nikada neće kazniti Hrvatski izbacivanjem, kao niti Srbiju i BiH. Također, važna je struka i stručni kadrovi se moraju zaštititi s obzirom na do da često ne dobivaju primanja koja im pripadaju, pogotovo ako se uzmu u obzir države u okruženju, koje postižu slabije rezultate", završio je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo